Τα λευκά κοτλέ παντελόνια είναι η τελευταία μας χειμωνιάτικη εμμονή

Είναι ένα must-have κομμάτι από τώρα μέχρι την άνοιξη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Ο Φεβρουάριος είναι από τους πιο κρύους και γκρίζους μήνες, που συνδέεται με την παγωνιά αλλά και τις μίνι εξορμήσεις εκτός πόλης σε κάποιον κοντινό ορεινό προορισμό. Είναι ο μήνας που ξεκινάμε να βάζουμε στόχους (μαζί με τον Ιανουάριο φυσικά) αλλά και αυτός που μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε τα ρούχα και αξεσουάρ των ονείρων μας σε χαμηλότερες τιμές λόγω των εκπτώσεων που συνεχίζονται μέχρι το τέλος του.

Και η βασική αναζήτηση τώρα στις βιτρίνες αλλά και διαδικτυακά είναι αυτή ενός λευκού κοτλέ παντελονιού, που έχει γίνει η χειμωνιάτικη εμμονή μας. Ο λόγος; Είναι ένα βολικό στους συνδυασμούς αλλά και πολύ ζεστό ρούχο, που μπορείς να φορέσεις το ίδιο καλά με μπότες (θυμήσου αυτές που είναι εντός και εκτός για τη νέα σεζόν) αλλά και με ψηλοτάκουνα. Το street style θα σου δείξει τον τρόπο, μαζί με μερικά βασικά στυλιστικά μυστικά για να το απογειώσεις.

κοτλέ παντελόνι
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Τα λευκά κοτλέ παντελόνια είναι η χειμωνιάτικη εμμονή μας

Eίναι η τέλεια επιλογή για να δημιουργήσεις υπέροχο στυλ τον κρύο καιρό, ενώ η υφή του κάνει τα looks σου να μοιάζουν πολυτελή. Παράλληλα χαρίζει μια σχεδόν vintage γοητεία σε κάθε σύνολο. Μάλιστα, θα το φορέσεις και όλη την άνοιξη, αφού το χρώμα αυτό είναι δηλωτικό της πιο φωτεινής εποχής του χρόνου.

Είναι ένα κομμάτι που έρχεται από τα 70s, αφού τα κορίτσια τότε το φορούσαν κατά κόρον, και μάλιστα σε διάφορες αποχρώσεις - πέρα από το λευκό.

1976 street style
Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Το κοτλέ παντελόνι ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα αλλά φέτος το βλέπουμε παντού, ειδικά σε άσπρο χρώμα, να κάνει δήλωση μόδας στο street style.

Πώς θα φορέσεις το κοτλέ παντελόνι

Τα λευκά κοτλέ παντελόνια αποτελούν τη βάση για κομψά και εκλεπτυσμένα σύνολα είτε μιλάμε για πρωινές είτε για βραδινές εμφανίσεις. Για μια επίσημη έξοδο, συνδύασέ το με ένα καλογραμμένο πουκάμισο σε ουδέτερους τόνους, όπως μαύρο ή ιβουάρ, ή με πολύχρωμα floral prints. Συμπλήρωσε το look με ένα ασορτί σακάκι για έξτρα κομψότητα.

κοτλέ λευκό παντελόνι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Για μια πιο casual προσέγγιση, προτίμησε ένα πουλόβερ ή ένα μπλουζάκι, το μπλε ναυτικό ή το μπορντό είναι τέλεια. Αξεσουάρ όπως μια δερμάτινη ζώνη ή ένα clutch bag θα ολοκληρώσουν την εμφάνιση με κομψό τρόπο, καθιστώντας το σύνολο επίσης ιδανικό για ένα δείπνο σε εστιατόριο με φίλους - ένα μαύρο τοπ με ανοιχτή πλάτη θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με το παντελόνι.

κοτλέ παντελόνι μπεζ πουλόβερ
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images/Ideal Image

Να θυμάσαι ότι θα δημιουργήσεις μια θηλυκή εμφάνιση με ψηλοτάκουνα, επιλέγοντας ένα κοτλέ παντελόνι με γυρισμένο ρεβέρ. Το μυστικό, πάντως, για να νιώθεις καλά με αυτό που φοράς είναι πάντα το ίδιο: Παίξε με τη χρωματική παλέτα, διασκέδασε και πειραματίσου με συνδυασμούς που προσαρμόζονται στην προσωπικότητά σου και στις εξόδους σου.

Ποιο σχέδιο κοτλέ παντελονιού να επιλέξεις

Τα περισσότερα που θα βρεις στην αγορά χαρακτηρίζονται από χαλαρά και άνετα κοψίματα, σπάνια θα δεις πολύ skinny ή slim μοντέλα. Είναι στην πραγματικότητα δημοφιλή επειδή το ύφασμα έχει μια συγκεκριμένη βαρύτητα και δομή, που προσφέρεται για πιο χαλαρές σιλουέτες, χαρίζοντας μια κομψή εμφάνιση.

κοτλέ παντελόνι καφέ μπουφάν
Photo by Melodie Jeng/Getty Images/Ideal Image

Καλύτερα προτίμησε κοτλέ με λεπτές ρίγες και όχι πολύ χοντρές, αφού κολακεύει καλύτερα τη σιλουέτα και δεν θα τονίσει τα αδύναμα σημεία στο σώμα σου.