Το stirrup κολάν είναι το must-have παντελόνι - Και με ποια παπούτσια θα το φορέσεις για μια chic εμφάνιση

Υπάρχει μόνο ένας συνδυασμός που... κερδίζει!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Τα κολάν με "ποδαράκι" ή αλλιώς κολάν stirrup έρχονται από τα μακρινά 80s για να μπουν ξανά στη γυναικεία ντουλάπα του 2024. Έχουμε μάθει να τα αγαπάμε και να τα αναδεικνύουμε, αφήνοντας στην άκρη τη σπορ χροιά τους, προκειμένου να κάνουν δήλωση μόδας σε μια εμφάνιση.

Τα κολάν, από τα πιο αμφιλεγόμενα κομμάτια της μόδας, έχουν τον τελευταίο καιρό κερδίσει και τις πιο δύσπιστες fashionistas χάρη στην αδιαμφισβήτητη άνεσή τους. Επιστρέφουν πλέον με αξιώσεις στις πασαρέλες στην 80s εκδοχή τους, δηλαδή τα κολάν με "ποδαράκι", που πιάνει κάτω από το πέλμα, και γίνονται το must-have παντελόνι που δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου.

Το stirrup κολάν είναι το must-have παντελόνι του 2024

Η επιβεβαίωση είναι σίγουρα το τελευταίο σόου του Jacquemus, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, που τα επανέφερε στη μόδα μέσα από κομψά και "τόσο γαλλικά" σύνολα, τα οποία μεταφέρονται και στο street style, που τα αποθεώνει.

Η απόλυτη trendsetter Victoria Beckham ήταν από τις πρώτες που προυσίασε περήφανα αυτό το ρούχο, δείχνοντας τις δυνατότητές του μέσα από απλά και εκλεπτυσμένα outfits.

Έκτοτε, η τάση μεγάλωσε, έγινε viral, και σήμερα το εν λόγω κολάν έχει γίνει πολύ δημοφιλής στο Instagram, ανάμεσα στις fashionistas.

Πιο πρόσφατα το super model Rosie Huntington-Whiteley φόρεσε ένα μαύρο stirrup κολάν με ένα ανοιχτόχρωμο oversized σακάκι και ψηλοτάκουνες γόβες, δημιουργώντας ένα chic look. Η ασπρόμαυρη αντίθεση είναι νικηφόρα, όπως και οι όγκοι: Μια styling ιδέα που πρέπει να δοκιμάσεις αμέσως.

Με τι παπούτσια θα συνδυάσεις το stirrup κολάν

Δεν υπάρχουν όρια στους συνδυασμούς, αλλά ο πιο cool του 2024 είναι να φορέσεις το stirrup κολάν με ψηλοτάκουνα. Ένα "ντουέτο" που λειτουργεί άριστα, ειδικά όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια θηλυκή εμφάνιση και να αποτινάξουμε τον casual χαρακτήρα του εν λόγω παντελονιού.

Οι μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες είναι η επιλογή Νο1 και τις έχουμε όλες στην γκαρνταρόμπα μας! Όταν τις φοράς ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις ακόμα και ένα απλό τζιν παντελόνι (από αυτά τα 8 που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα) να δείχνει υπέρκομψο, ενώ θα μεταμορφώσουν το στυλ του κολάν, ακόμα και σε μια πρωινή έξοδο με πουλόβερ από πάνω - έναν συνδυασμό που λατρεύουν οι Γαλλίδες.

Μάλιστα, με αυτό τον συνδυασμό μπορείς να το φορέσεις και το βράδυ, με ένα εκλεπτυσμένο πουκάμισο με φιόγκο, μια μπλούζα με baloon μανίκια ή με ένα tailored σακάκι που να ταιριάζει με την απόχρωση των παπουτσιών.

Διάλεξε ένα stirrup κολάν

μαύρο κολάν

Μαύρο, €12,99, Mango

κολάν γκρι

Γκρι, €10,99, Reserved

μπορντό κολάν

Μπορντό, €6,99, Celestino

κολάν μαύρο

Ψηλόμεσο, €80, Nika