8 τζιν παντελόνια που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

Τα κλασικά σχέδια μένουν για πάντα στο προσκήνιο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Το τέλειο τζιν είναι αυτό που θέλεις να φοράς ξανά και ξανά. Όπως ένα χειμωνιάτικο καμηλό παλτό ή ένα καλό μπουφάν έτσι και το denim απαιτεί να κάνεις μια σημαντική επένδυση, αποκτώντας ένα κομμάτι που θα αντέξει στον χρόνο.

Αν λοιπόν πρόκειται να αγοράσεις ένα καινούργιο τζιν, έχε κατά νου ότι οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα κλασικά κομμάτια διατηρούν για πάντα την αξία τους στο χρηματιστήριο της μόδας.

Ανεξάρτητα από το στυλ που προτιμάς ή τι συνηθίζεις να αγοράζεις, επένδυσε καλύτερα σε διαχρονικά σχέδια. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο μοντέρνο, αναζήτησε φαρδιά και σκισμένα τζιν που ηγούνται δυναμικά φέτος στις τάσεις. Κι αν δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις, δες στη συνέχεια τα καλύτερα τζιν που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της.

Πώς να βρεις το τζιν που ταιριάζει στο σώμα σου

Το κλειδί για να βρεις το τέλειο τζιν για τον σωματότυπό σου είναι να το δοκιμάσεις. Μπορεί να είναι μια βαρετή διαδικασία, αλλά θα αποδώσει. Η συμβουλή μου; Πάρε μαζί σου τα παπούτσια που είναι πιο πιθανόν να φορέσεις με το νέο σου τζιν.


Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στυλ για κάθε σώμα. Αυτή είναι μια κοινή παρανόηση που οφείλεις να αγνοήσεις. Έχει να κάνει με την εύρεση του brand που ταιριάζει σωστά σ' εσένα. Πρόσεξε εδώ το γεγονός ότι η εφαρμογή του ίδιου μεγέθους σε όλες τις μάρκες δεν είναι ίδια, αλλά ποικίλλει, όπως και τα υφάσματα.

Πώς να κάνεις το σωστό styling

Υπάρχει μια πληθώρα στυλ και αποχρώσεων για να διαλέξεις, αλλά η έμπνευση από τις τρέχουσες τάσεις στο τζιν είναι αυτό ακριβώς το σημείο από όπου θα ξεκινήσεις. Να θυμάσαι απλώς ότι το φαρδύ τζιν είναι φίλος σου. Είτε θέλεις να κάνεις μια άνετη εμφάνιση το πρωί είτε θέλεις να πας στο γραφείο σου καλοντυμένη, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξεις το styling στο επάνω μέρος και να βάλεις τα κατάλληλα αξεσουάρ και κοσμήματα.

Δώσε βάση επίσης και στο distressed denim, που συνδυάζεται εύκολα με glam tops (παγέτες κατά προτίμηση) και ψηλοτάκουνα (με ένα ασημί πέδιλο που είναι Νο1 τάση της σεζόν), για μια βραδινή έξοδο. Κι αν δεν είσαι σίγουρη από πού πρέπει να ξεκινήσεις για να επιλέξεις το τέλειο τζιν για σένα, αυτό που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, δες την ακόλουθη λίστα με τα 8 κομμάτια που αντέχουν στον χρόνο.

8 τζιν που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

Wide leg

Ένα τζιν παντελόνι με φαρδιά μπατζάκια και λίγη ελαστικότητα είναι η πιο βολική επιλογή για all-day looks. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το λατρέψεις: Από την άνεση μέχρι την ευελιξία του, μαζί του θα δημιουργήσεις μια κομψή και στυλάτη εμφάνιση.

τζιν ψηλόμεσο

Light blue, €79, Cos

μπλε σκούρο τζιν

Dark, €25,99, Η&Μ

Baggy

Τα φαρδιά τζιν είναι τόσο άνετα όσο το κολάν σου, αλλά φαίνονται πολύ πιο στυλάτα. Μάλιστα, είναι η τέλεια επιλογή για πάρτι εάν το συνδυάσεις με metallic ψηλοτάκουνες γόβες.

λευκό τζιν

Mπεζ, €80, Abercrombie

γαλάζιο τζιν

Light blue, €191,59, Agodle

High-rise straight

Mε έμπνευση από το παρελθόν, το εν λόγω τζιν δείχνει τέλειο με τα πάντα, από μπλέιζερ και γόβες μέχρι μπλουζάκια και αθλητικά. Ένα τέτοιο κομμάτι θα σου χαρίσει αμέσως το εξαιρετικό στυλ μιας Γαλλιδούλας στους δρόμους του Παρισιού.

σκούρο ίσιο τζιν

Μαύρο, €34,99, Η&Μ

άσπρο παντελόνι

Λευκό, €80, Abercrombie

Cropped flare

Δεν είναι και το πιο εύκολο σχέδιο, αφού θέλει προσοχή στα παπούτσια με τα οποία θα το συνδυάσεις. Συνήθως το φοράμε με μποτάκια με τακούνι ή με γόβες. Ωστόσο, μαζί του θα δημιουργήσεις μια ρετρό εμφάνιση, εάν το συνδυάσεις με ένα χοντρό πλεκτό πουλόβερ (δες πώς θα το βάλεις με 6 τρόπους) και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες.

ανοιχτό τζιν

Light blue, €29,99, Mango

φαρδύ τζιν

Dark, €49,60, Levi's

Bootcuts

To αγαπημένο της Britney, της Halle Berry και της Jennifer Aniston, έχει δεχτεί πολλές αλλαγές μέσα στα χρόνια, ενώ το 2023 παρουσιάζεται στην πιο μοδάτη εκδοχή του. Συνδύασέ το με cowboy boots και άφησέ το να κάνει δήλωση μόδας.

σκούρο τζιν

Μπλε, €165, Max Mara

ίσιο τζιν

Με τσέπες, €64, Wrangler

Slim fit

Aγκαλιάζει τις καμπύλες και αναδεικνύει τη σιλουέτα. Συνδύασέ το με ένα ζευγάρι μπότες μέχρι το γόνατο για το τέλειο αποτέλεσμα.

τζιν στενό

Μπλε, €100, Scotch&Soda

τζιν καμπάνα

Dark, €79,90, Tommy Hilfiger

Turn-up jean

Ένα τζιν με γυρισμένα μπατζάκια θα χαρίσει μια vintage αίσθηση στο look σου. Είτε επιλέξεις ένα διακριτικό στυλ είτε κάτι πιο εκκεντρικό με διακοσμητικά, είναι ένα κομμάτι που έχει διαχρονική αξία στον χρόνο.

τζιν με ρεβέρ

Καμπάνα, €39,99, JJXX

τζιν φαρδύ

Μπλε, €57, Marks & Spencer

Cargo

Χάρη στη φετινή αναγέννηση των Noughties, το casual cargo jean επέστρεψε στην γκαρνταρόμπα του It-girl. Χαλαρή εφαρμογή, συχνά χαμηλόμεσο και με πρόσθετες τσέπες, θα βάλει μια slouch πινελιά εμπνευσμένη από το σκέιτερ σε κάθε ντύσιμο.

κάργκο τζιν

Μπλε, €47,90, Monkl

μαύρο τζιν

Μαύρο, €34,99, Η&Μ