Πες "αντίο" στα μαύρα παπούτσια: Τα ασημί είναι το Νο1 trend της σεζόν και είναι τέλεια για τις γιορτές

Από μπότες, πέδιλα και αθλητικά, όλα θα σου χαρίσουν έξτρα δόσεις λάμψης!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Μέχρι τώρα σίγουρα πίστευες πως είναι τα πιο κατάλληλα για τις εορταστικές ή βραδινές εξόδους σου. Όμως οι πασαρέλες και το street style έχουν επιλέξει τα ασημένια παπούτσια ως τα βασικά trends γι' αυτή και την επόμενη σεζόν, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να φορεθούν με τα πάντα στις all-day εμφανίσεις μας.

Τα metallic στοιχεία έχουν κερδίσει μια εξέχουσα θέση στη χειμερινή γκαρνταρόμπα των fashionistas ανά τον κόσμο και φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα παπούτσια από την εν λόγω τάση.

Τα ασημί παπούτσια είναι η εμμονή του 2024 και φοριούνται με τα πάντα

Η επιλογή για τα παπούτσια των γιορτών στρέφεται πάντα στις λαμπερές λεπτομέρειες και το ασημί είναι προτεραιότητα και φέτος είτε πρόκειται για αθλητικά, μπότες (δες τις βασικές τάσεις της σεζόν όπως τις φοράνε οι Α list παρουσιάστριες), πέδιλα ή μπαλαρίνες! Έτσι τα silver κομμάτια στοχεύουν να γίνουν τα It-shoes του 2024. Η ερώτηση που ακούγεται διαρκώς ανάμεσα στους στυλίστες είναι η εξής: "Θα αντικαταστήσουν τα μαύρα;"... Μάλλον ναι, αφού είναι τόσο ευέλικτα, κομψά και ευκολοφόρετα όσο και διαχρονικά και κλασικά μαύρα.

Ο Alexander McQueen έχει ήδη παρουσιάσει ασημί ιδιαίτερες γόβες σε total silver looks,


ο Ludovic de Saint Sernin επέλεξε lace-up λεπτεπίλεπτα πέδιλα

και ο Rokh παρουσίασε κλασικές γόβες-καθρέφτη.

Όλες αυτές οι εμφανίσεις στην πασαρέλα αποδεικνύουν ότι τα ασημί παπούτσια μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση και εποχή, μεταμορφώνοντας εύκολα τα looks μας, χάρη στις διαφορετικές αποχρώσεις που παίρνει το sparkle στοιχείο τους.

Oι celebrities ορκίζονται στα ασημί παπούτσια

Τα αποθεώνουν στα υπέροχα πόδια τους από το πρωί ως το βράδυ, επιλέγοντας διάφορα σχέδια ανάλογα με το στυλ και το outfit. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή προτιμά γόβες-καθρέφτη


H Eλένη Μενεγάκη λατρεύει τις μπαλαρίνες


και η Eλένη Τσολάκη δεν αποχωρίζεται τις ψηλοτάκουνες γόβες της με εφέ καθρέφτη.

Το street style τα αποθεώνει

Τα κορίτσια στους δρόμους του κόσμου φοράνε ασημί παπούτσια και αναδεικνύουν την έμφυτη κομψότητά τους αλλά και το εξαιρετικό τους στυλ. Εκτός από τα πλέον viral mules, που προτιμούν οι περισσότερες, οι μπαλαρίνες, τα kitten heels, οι Μary Janes αλλά και τα μποτάκια έχουν την τιμητική τους.

ασημί μποτάκια street style

SHUTTERSTOCK

Θα τα δεις φορεμένα με βαμβακερές κάλτσες, που είναι από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις του χειμώνα, με μαύρο καλσόν (δες 9 καλσόν που θα πρέπει να βάλεις φέτος στην ντουλάπα σου) αλλά και σε γυμνό πόδι με ένα καλοφροντισμένο πεντικιούρ.

over-the-knee boots

SHUTTERSTOCK

Μάλιστα, η νέα τρέλα είναι τα ασημί αθλητικά παπούτσια αλλά και τα εντυπωσιακά ankle boots είτε πρόκειται για ψηλοτακουν αστιλέτο είτε για cowboy σχέδια.

lace up πέδιλα ασημί

SHUTTERSTOCK

Our shopping list

ασημί μπότες

Cowboy boots, €29,99, Luigi

ασημί mules

Μules με εφέ καθρέφτη, €49,50, Nine West, Haralas

ασημί παπούτσια

Βooties, €159, Steve Madden, Mortoglou

ασημί γοβάκια

Γοβάκια, €485, Anna Riska

ασημί μποτάκια

Ankle boots, €50,99, answear.gr

ασημί πέδιλα


Πέδιλα, €39,50, Envie shoes

ασημί αθλητικά

Sneakers, €49,90, New Balance