Ξαφνικά όλες φοράνε αυτό το "παλιακό" κολιέ που δημιουργεί μοδάτα σύνολα

Από το μπουντουάρ της... γιαγιάς στον λαιμό των μοντέρνων κοριτσιών

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Despi Naka Photography
Despi Naka Photography

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να βλέπεις ρούχα ή αξεσουάρ από το παρελθόν να αναβιώνουν στο παρόν και να απογειώνουν ένα μοδάτο σύνολο. Αρχικά κάνουν την εμφάνισή τους μεμονωμένα και ξαφνικά, εν ριπή οφθαλμού, ένα συγκεκριμένο κομμάτι ή συγκεκριμένο στυλ είναι παντού όπου κι αν κοιτάξεις.

Για μήνες, παρακολουθώ μια συγκεκριμένη τάση στα κοσμήματα, που αργά αλλά σταθερά αυξάνεται σε δημοτικότητα, λαμπυρίζει στον λαιμό των fashionistas και δεν θα μπορούσε παρά να κάνει δηλωση μόδας σε ένα σύνολο.

Γνωστό και ως "κολιέ του τένις", είναι κατά βάση μια επαναλαμβανόμενη σειρά διαμαντιών (ή πολύτιμων λίθων ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου), που κοσμεί τον λαιμό. Το εν λόγω σχέδιο είναι τόσο κλασικό, που η ιστορία του κρατάει χρόνια, αποτελώντας βασικό κόσμημα των γυναικών. Είτε με πέρλες (ή μαργαριτάρια) είτε με στρας (ή διαμάντια) ή χρωματιστές πέτρες -αυστηρά κοντά στον λαιμό- θα πετύχει να αναβαθμίσει και το πιο minimal look, αφού αυτός είναι και ο σκοπός του.

Το "παλιακό" κολιέ που δημιουργεί μοδάτα σύνολα

Κάποτε, τα κολιέ αυτά φοριόταν μόνο σε επίσημες περιστάσεις αλλά πλέον τα βλέπεις να στολίζουν φούτερ, πουλόβερ, πουκάμισα, φανελάκια και T-shirts αλλά και κάθε είδους sporty ρούχο, φορεμένα μόνα τους ή σε layering με αλυσίδες και μενταγιόν. Φυσικά, μπορείς ακόμα να αναδείξεις το LBD σου, προσθέτοντας την απαραίτητη λάμψη σε μια μονοχρωμία.

Αν και φέτος οι τάσεις ήθελαν τα statement κοσμήματα να έχουν την τιμητική τους, τo tennis necklace φαίνεται να κυριαρχεί την άνοιξη, αφού χαρίζει διακριτική λάμψη, ειδικά εάν θέλεις να το φορέσεις με ένα bold φόρεμα, χωρίς να μειώσεις τη δυναμική του - τσέκαρε τα 2 looks της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τον Άγιο Βαλεντίνο για να πάρεις ιδέες.

Αγόρασε το πιο trendy κολιέ του 2024

χρυσαφί κολιέ

Matrix Tennis, €250, Swarovski

κολιέ πέρλες

Κολιέ-ριβιέρα, €19, Stan Stefan

κολιέ με στρας

Από ασήμι και ορείχαλκο, €52,75, Jewberry

πολύχρωμο κολιέ

Πολύχρωμο, €19,95, Ilianas

κολιέ μαργαριτάρια

Χειροποίητο με ακατέργαστα μαργαριτάρια, €22, Διπλή Παλέτα

μπλε κολιέ

Κολιέ με ζαφειρίτες σε ασημένια αλυσίδα, €97, margaritari.gr