Αυτό το κλασικό french style τζάκετ θα φοριέται από όλα τα κορίτσια την άνοιξη - Ειδικά με το τζιν

Για άλλη μία σεζόν θα είναι το αγαπημένο μας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Όταν μια τάση της μόδας καταφέρνει να παραμένει στο προσκήνιο περισσότερο από μια δεκαετία, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να προσέξεις. Αλλά πάνω από 60 χρόνια; Αυτό μας πάει σε άλλο επίπεδο. Η Coco Chanel δημιούργησε το πρώτο εμβληματικό tweed σακάκι τη δεκαετία του 1950.

Σε crop γραμμή αρχικά και με εντυπωσιακά κουμπιά με το λογότυπο του διάσημου brand, παραμένει μέχρι σήμερα σταθερά το αγαπημένο των fashionistas. Θα το συναντήσεις σε διάφορα χρώματα και θα το συνδυάσεις με όλα σου τα ρούχα - ακόμα με το τζιν, το κολάν που επιστρέφει δυναμικά αλλά και το cargo παντελόνι σου.

Σε twin set θα το λατρέψεις φέτος σε ροζ χρώμα, ενώ ένα μπεζ ή ασπρόμαυρο αποτελεί πάντα σταθερή αξία σε μια γυναικεία ντουλάπα. H Ηλιάνα Παπαγεωργίου το υιοθετεί σε ένα elegant look.

Το κλασικό french style τζάκετ θα φοριέται από όλα τα κορίτσια την άνοιξη

Αυτή την άνοιξη θα βλέπεις παντού το tweed τζάκετ, σε κοντό ή πιο μακρύ μήκος, σε oversized αλλά και πιο στενή γραμμή, να φοριέται από το πρωί ως το βράδυ σε elegant, ρομαντικά αλλά και athleisure σύνολα. Οπότε καλά θα κάνεις να αποκτήσεις ένα κομμάτι, καθώς είναι ευπροσάρμοστο, κλασικό και κομψό - αυτό που ζητάς πραγματικά από ένα πανωφόρι.

Τα κορίτσια στο street style το τιμούν και με το παραπάνω και πλέον το βλέπεις παντού στους δρόμους του κόσμου, ενώ την άνοιξη αναμένεται να κυριαρχήσει στα all-day looks μας.

Οπότε δες ποια κομμάτια πρέπει να αποκτήσεις, αυτά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις άπειρους συνδυασμούς.

φούξια τουίντ

Φούξια, €119, Kristy

μπλε τουίντ

Μπλε, €30, The Fashion Project

καρό τουίντ

Μπεζ, €89,99, Mango

κόκινο τουίντ

Κόκκινο, €195, Violaty

crop τουίντ

Crop, €407, Sandro, atticadps.gr

μπεζ τουίντ

Ροζ καρό, €143,91, Guess

γαλάζιο τουίντ

Γαλάζιο, €49,95, Zara

μπορντό τουίντ

Μπορντό, €192, CKontova

Style note: Τα tweed jackets ζουν και πάλι την στιγμή τους. Είναι παντού! Αυτού του είδους τα σακάκια – που στο παρελθόν έχουν συνδυαστεί με το αυστηρό, καθωσπρέπει ντύσιμο του γραφείου – είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Πώς θα το φόραγα εγώ σήμερα;

Με τα πάντα! Με το τζιν μου και sneakers, με το αγαπημένο μου T-shirt, ενώ ο "it" συνδυασμός που θα βλέπεις την άνοιξη; Τweed σακάκι & wide leg jeans.

Αυτόν βλέπω συνέχεια σκρολάροντας στα Instagram των top fashion influencers.