Το 2024 είναι η χρονιά που πρέπει σίγουρα να σταματήσουμε να φοράμε αυτά τα 5 trends

Θα τα αντικαταστήσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Αν σου αρέσει μια τάση ή ένα συγκεκριμένο ρούχο, αυτό είναι πάντα που έχει αξία και δεν υπάρχει περίπτωση να το αποχωριστείς ή να το βγάλεις από την καθημερινότητά σου. Ωστόσο, επειδή στη μόδα τα πράγματα αλλάζουν με ταχύτητα φωτός, καλό είναι να ξέρεις τι δεν "παίζει" και τόσο πολύ το 2024 -όπως στα sneakers που λατρεύεις, για παράδειγμα- για να είσαι ενημερωμένη.

Από εκεί και πέρα δεν έχεις παρά να δεις τι είναι "in" και τι "out" και με ποια κομμάτια μπορείς να το αντικαταστήσεις ή τι να βάλεις στη θέση του, και διάλεξε τι θέλεις να φορέσεις το 2024. Το βασικό φυσικά είναι να αποφασίσεις μόνη σου τι σου αρέσει και τι όχι, αλλά κακό δεν κάνει η στυλιστική ενημέρωση.

Κι επειδή, λοιπόν, είμαστε στην εποχή των τάσεων, που ξεκινούν σιγά-σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους από τις πασαρέλες στο street style, νομίζω καλό είναι εάν είναι -σε μια δημοκρατία μόδας που ζούμε- να δεις τι έρχεται απευθείας από τις τάσεις του εξωτερικού για να προσγειωθεί στην γκαρνταρόμπα σου και τι θα σταματήσει να φοριέται το 2024.

5 trends που θα σταματήσουμε να φοράμε το 2024

Δεν είναι φυσικά ότι είναι ξεπερασμένα ή εάν σε δουν να τα φοράς η... fashion police θα σε μπλοκάρει από παντού! Απλώς είναι αυτά τα κομμάτια που καλά θα κάνεις να τα βάλεις για λίγο στο περιθώριο και να τα δεις με διαφορετικό μάτι, ως λίγο πιο... ντεμοντέ, αντικαθιστώντας τα εύκολα με αυτά που παίζουν πολύ ανάμεσα στις fashionistas - και θα συνεχίσουν έτσι για όλο το 2024.

Neutral αθλητικά

Τα προφίλ των fashion influencers αλλά και μια βόλτα στον δρόμο σε κάνει αυτόματα να καταλάβεις ότι από εδώ και στο εξής όλες θα μιλάμε -και θα φοράμε- πολύχρωμα sneakers, με έμπνευση από το παρελθόν στον σχεδιασμό τους. Αν πάλι αγαπάς τα "ugly" αθλητικά, προτίμησε κομμάτια σε φωτεινό χρώμα.

Θα βάλεις στη θέση τους πολύχρωμα sneakers

κόκκινα αθλητικά

Κόκκινα, Gazelle, €120, Adidas

Denim jackets

Ξέρω πως δεν το πιστεύεις και πολύ, αφού είναι ένα διαχρονικό και basic κομμάτι σε μια γυναικεία ντουλάπα, αλλά πλέον αρκετά βαρετό. Τα κορίτσια της μόδας ήδη φοράνε κοντά μάλλινα μπουφάν στις εξόδους τους, κολλεγιακά ή ποδοασφαιρικά τζάκετ, ενώ οι γούνες έχουν την τιμητική τους - τουλάχιστον όσο ο καιρός ευνοεί!

Θα βάλεις στη θέση τους κολλεγιακά τζάκετ

μαύρο τζάκετ

Μαύρο, €169, Oakwood

Layering στα κοσμήματα

Μπορεί αν σου αρέσουν τα πολλά κοσμήματα και οι αλυσίδες σε διάφορα μήκη στον λαιμό, αλλά καλά θα κάνεις να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια. Προτίμησε ένα μόνο κομμάτι, κολιέ ή αλυσίδα, ενώ θα κάνεις τη διαφορά φέτος με τα περίφημα tennis necklaces.

Θα βάλεις στη θέση τους tennis necklaces

κολιέ με στρας

Με ζιργκόν, €230, Swarovski

Crossbody τσάντες

Μπορεί να είναι βολικές, αφού σου χαρίσουν ελευθερία κινήσεων, αλλά δεν είναι τόσο κομψές ούτε μπορούν να υποστηρίξουν εύκολα τη ρετρό τάση που είναι must. Η χιαστί τσάντα θα δώσει τη θέση της στην top-handle bag, που φημίζεται για την κομψότητα και τον elegant χαρακτήρα της, ενώ ακόμα και σε ένα minimal look θα κάνει δήλωση μόδας.

Θα βάλεις στη θέση της μια top-handle bag

μπεζ τσάντα

Μπεζ, €385, Pinko

Κρόσσια

Μπορεί οι πασαρέλες του 2024 να τα αποθεώνουν, αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο βολικά για να κυκλοφορήσεις όλη μέρα. Αντ' αυτού προτίμησε φιόγκους! Είναι ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό, που θα το βάλεις από τα μαλλιά σου μέχρι τη φούστα ή το τοπ σου, που σίγουρα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Θα βάλεις στη θέση του φιόγκους

καφέ φούστα

Από δερματίνη, €14,99, Celestino