Αυτά είναι τα φλατ παπούτσια που θα φωτίσουν κάθε μονότονη εμφάνισή σου

Δοκίμασε 5 τρόπους για να τα συνδυάσεις στα looks σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Ανάμεσα στα γκρι, τα μπλε και τα μαύρα, που έχουν γίνει η βάση όλων των εμφανίσεών μας, ανεξάρτητα από τις τάσεις, το street style μας καλεί να τολμήσουμε με το χρώμα, σαν μικρές πινελιές που φωτίζουν μια στυλάτη εικόνα. Από όλες τις αποχρώσεις, το κόκκινο είναι σίγουρα το αγαπημένο:

Ανακαλύφθηκε ξανά τις τελευταίες σεζόν σε όλες του τις αποχρώσεις, αποδεικνύοντας αβίαστα το μυστικό του για να αποφύγουμε τη μονοτονία. Μάλιστα, η ιδανική λύση βρίσκεται στα αξεσουάρ - και μεταξύ αυτών στις κόκκινες μπαλαρίνες.

Η ιδέα δεν είναι να δημιουργήσεις φυσικά ένα ρετρό ντύσιμο, αλλά αντίθετα να ανανεώσεις μια ελαφρώς κλασική γκαρνταρόμπα που χρειάζεται μια δημιουργική... ανατροπή για να τραβήξει την προσοχή. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί - εύκολα - χρησιμοποιώντας μια νότα κόκκινου.

Το κόκκινο ήταν ιστορικά αμφιλεγόμενο για τις πολλαπλές του έννοιες: αφενός η εικόνα της αμαρτίας, αφετέρου ένα σύμβολο της βασιλείας, αλλά η τάση του 2024 ξεπερνά κάθε προβληματισμό και στοχεύει στο να αναδείξει τα flat παπούτσια.

Κι όσο κι αν δεν το πιστεύεις, ακόμα και χωρίς τακούνια, μπορείς να σαγηνεύσεις, να παίξεις με τη θηλυκότητά σου, να γοητεύσεις τα πλήθη! Έτσι, μετά τα μοκασίνια που είδαμε στη Hailey Bieber, ήρθε η ώρα για τις κόκκινες μπαλαρίνες που επέλεξε η Alexa Chung για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Δεδομένης της νέας τάσης, παρακάτω δες 5 looks με κόκκινες μπαλαρίνες για να τα αντιγράψεις αμέσως.

Τα φλατ παπούτσια της άνοιξης σε 5 μοδάτα looks για να αντιγράψεις

Κόκκινο με κόκκινο

κόκκινα γοβάκια
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Όπως έχουμε ήδη δει, τα καλσόν είναι οι πρωταγωνιστές των χειμερινών μας εμφανίσεων, οπότε κάνε την ανατροπή και φόρεσε κόκκινο σε κόκκινο ή αλλιώς ton sur ton, με μπαλαρίνες και κάλτσες. Θα κάνεις δήλωση μόδας όπου κι αν δώσεις το "παρών".

Βρετανικό στυλ

check look
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Το ταρτάν δεν είναι μόνο μια πρόταση για φθινόπωρο-χειμώνα, αφού οι στυλίστες τού προσφέρουν 365 ημέρες τον χρόνο χάρη στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αυτόν του βρετανικού στυλ. Αν οι πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το πράσινο και το μπλε είναι τέλειες για το κρύο, την άνοιξη και το καλοκαίρι το καρό περιλαμβάνει γαλάζιο, κίτρινο, ροζ και... κόκκινο.

Με τζιν παντελόνι

denim pants
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Ένας από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς είναι το τζιν και οι μπαλαρίνες, ιδανικά για τις πρώτες μέρες της άνοιξης. Υπάρχουν πολλά looks για να δημιουργήσεις αλλά η ιδέα είναι να φωτίσεις το πιο μονότονο τζιν και την καμπαρντίνα σου με ένα ζευγάρι φλογερά φλατ παπούτσια.

Με total white

white look
Photo by Valentina Frugiuele/Getty Images/Ideal Image

Το καθαρό ​​λευκό "σπάει" κυριολεκτικά από το κόκκινο. Προτίμησε κόκκινες μπαλαρίνες και ασορτί τσάντα, για ένα πλήρως στοχευμένο και στυλάτο outfit.

Glam look

alexa chung
Photo by Jed Cullen Dave Benett/Getty Images/Ideal Image

Ζηλέψαμε και λατρέψαμε την Alexa, που συνδύασε τις υπέροχες μπαλαρίνες της με ένα σατέν μίνι φόρεμα. Πιο κομψή, κλασάτη και elegant εμφάνιση δεν υπάρχει! Γιατί ποιος είπε ότι τα flats δεν ταιριάζουν το βράδυ;

Shop the trend

κόκκινες μπαρέτες

Mε μπαρέτα, €145, Camper

κόκκινες γόβες

Λουστρίνι, €125, Jose Antonio Pereira

κόκκινα φλατ

Με χρωματιστές λεπτομέρειες, €88, Maciejka

κόκκινες γοβίτσες

Σατέν με τρουκ, €45,99, Mango

κόκκινες μπαλαρίνες

Με φιόγκο, €40,99, Answear Lab