Με αυτό το φόρεμα θα ξεφύγεις από τα συνηθισμένα - Είναι το key-piece της άνοιξης

Δες τα 10 καλύτερα της αγοράς για να διαλέξεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι να ξεφύγεις από τα μουντά χρώματα του χειμώνα και να φωτίσεις τις εμφανίσεις σου. Θα το κάνεις προσθέτοντας πινελιές χρώματος και microtrends, θα βάλεις μοδάτα αθλητικά και φυσικά θα ποντάρεις στο αγαπημένο ύφασμα της σεζόν, που δεν είναι άλλο από το τζιν.

Όπου κι αν κοιτάξεις τα κορίτσια της μόδας φοράνε τζιν. Από τις total denim εμφανίσεις, που είδαμε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, μέχρι τα wide-leg κομμάτια, τα ψηλόμεσα αλλά και τα φορέματα, όλα θα είναι στο προσκήνιο την άνοιξη.

Για να μην κάνεις, λοιπόν, άλλη μία συνηθισμένη εμφάνιση με παντελόνι, προτίμησε να βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου το key-piece της άνοιξης, ένα τζιν φόρεμα, που από μόνο του αποτελεί το πιο it look της εποχής, αλλά και μια "στολή" με στοιχεία διαχρονικά και κλασικά που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Το key-piece της άνοιξης είναι το τζιν φόρεμα

Δεν αποτελεί έκπληξη που είδαμε τζιν φορέματα να βγαίνουν στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επιδείξεις S/S 24 πρόβλεψαν και με το παραπάνω μια αναβίωση της τάσης. Τα είδαμε στις συλλογές του David Koma

και του Sacai, σε διάφορες παραλλαγές,

φαρδιά ή πιο στενά, συνδυασμένα με over-the-knee denim μπότες, με έξυπνα κοψίματα ή βολάν στο τελείωμα, δίνοντας στο πολυαγαπημένο αυτό ύφασμα μια φρεσκάδα για την άνοιξη και σε εμάς αρκετές δόσεις στυλιστικής έμπνευσης για να δημιουργήσουμε κομψές εμφανίσεις.

Οπότε δεν έχεις παρά να δεις στη συνέχεια τα πιο in fashion τζιν φορέματα για να βάλεις στη shopping list σου... ASPAP!

Διάλεξε το δικό σου τζιν φόρεμα

Style note: Θα προσέξεις να βρεις ένα κομμάτι που κολεκεύει τον δικό σου σωματότυπο. Να θυμάσαι ότι ένα κλασικό φαρδύ τζιν φόρεμα μπορείς να το φορέσεις και σαν πανωφόρι με denim κομμάτια ή πάνω από ένα κόκκινο πλεκτό φόρεμα.

Επίσης με ένα denim bodycon, θα αναβιώσεις τα 80s με το ανάλογο στο styling. Φυσικά το ιδανικό παπούτσι δεν είναι άλλο από ένα ζευγάρι μαύρες μπότες μέχρι το γόνατο, αφήνοντας μερικά κουμπιά ανοιχτά στο τελείωμα του φορέματος.

μάξι φόρεμα

Μακρύ, €69,95, Zara

φόρεμα με ζώνη

Shirt-dress, €42,99, s.Oliver

τζιν φόρεμα

Με ζώνη, €68,40, Tommy Hilfiger

στενό τζιν φόρεμα

Bodycon, €149,80, Guess

τζιν καμπαρντίνα

Φόρεμα-καμπαρντίνα, €72, Ganga Cream

σκουρόχρωμο φόρεμα

Dark, €44,99, Only

μίνι φόρεμα

Μίνι, €4,99, Mango

ασύμμετρο φόρεμα

Ασύμμετρο, €61,99, BonPrix

φόρεμα με τιράντες

Με τιράντες, €41,99, John Baner

μλιντι τζιν φόρεμα

Μίντι, €40,61, BonPrix