Το Λονδίνο μίλησε! Αυτές οι 8 τάσεις θα είναι παντού το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μάς δείχνει τον δρόμο στα νέα trends

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Όπως και οι τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι πασαρέλες των διάσημων Οίκων Μόδας στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας τα επόμενα trends, ήταν εξίσου απρόβλεπτες και εντυπωσιακές, το ίδιο συνέβη και με τις τάσεις που απολαύσαμε για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024.

Ναι, το κόκκινο εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο (όπως και τις τελευταίες τρεις σεζόν), τα tailored κομμάτια, τα φτερά... και πούπουλα αλλά και τα "καραμελένια" κουκλίστικα φορέματα!

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2024 είδαμε εξαιρετικές προτάσεις στα catwlaks, που οσονούπω θα βγούν και στο street style, οπότε τι καλύτερο από το να πάρεις μια γερή δόση από trends, για να είσαι πλήρως... προετοιμασμένη (και ενημερωμένη) σχετικά με το τι θα βάλεις στην ντουλάπα σου από το φθινόπωρο και φυσικά που να εστιάσεις την προσοχή σου σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

8 τάσεις που θα βλέπεις παντού το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024

Μπορντό: Σαν το παλιό καλό κρασί

Το κόκκινο παραμένει στο προσκήνιο αλλά για Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024, θα το δούμε να παίρνει μια βαθύτερη απόχρωση. Το μπορντό θα το δούμε πολύ σε total looks, με τους σχεδιαστές να το παρουσιάζουν σε διάφορα σύνολα. Το ατού του; Αυτό το χρώμα μοιάζει ακριβό, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα έχεις πληρώσει!

Φτερά & πούπουλα

Αλήθεια ήταν τόσα πολλά τα "φτερωτά" ρούχα είδαμε να κοσμούν τις πασαρέλες του Λονδίνου για το 2024, που ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Από τα δραματικά φορέματα του David Koma μέχρι τα διακριτικά σύνολα με κασκόλ του 16Arlington, σίγουρα πρέπει κι εσύ να βάλεις κάτι με φτερά στην γκαρνταρόμπα σου την επόμενη σεζόν.

Φούστα... μπλούζα

Κομψά γυναικεία "κοστούμια" ήτοι twin sets με φούστα. Είδαμε τα πιο κομψά κομμάτια στην Emilia Wickstead, ενώ η Yuhan Wang παρουσίασε μια συλλογή με πολλά παρόμοια σύνολα, με το tweed, τα floral φυσικά αλλά και τις ροζ αποχρώσεις να κερδίζουν το στυλιστικό στοίχημα για την επόμενη σεζόν.

Βάλε... φιόγκο

Θέλεις η επιρροή από την Barbie, θέλεις το preppy style αλλά και η ρετρό μόδα, παντού... τοποθετήθηκαν φιόγκοι! Από πλεκτά πουλόβερ μέχρι φορέματα, παπούτσια και τσάντες, αυτό το διακοσμητικό θα είναι η πιο όμορφη λεπτομέρεια για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2024. Φόρεσέ τους στα μαλλιά ή απότησε ένα ζευγάρι slingbacks, για να είσαι to-the-point.

Καραμελένια... φορέματα

Θα σε κρατήσουν ζεστή; Όχι. Είναι πρακτικά; Επίσης όχι. Είναι όμως τόσο όμορφα και κουκλίστικα αυτά τα παστέλ φορέματα!

Τα λατρέψαμε στη Susan Fang, στο Bora Aksu, ενώ η Simone Rocha τύλιξε τα μοντέλα της σε "στρώματα" υφάσματος, δημιουργώντας αιθέριες σιλουέτες. Στην αγορά, αναζήτησε τούλια, σιφόν και σατέν για να έχεις αυτή την αίσθηση.

Puff... στριφώματα

Είναι αυτές οι φούστες που ονειρεύεσαι να βάλεις στον χορό και αυτές οι μπλούζες με τα ballon μανίκια που σε κάνουν να νιώθεις... βασίλισσα!

Τα φουσκωτά στριφώματα κυριάρχησαν στις πασαρέλες του Conner Ives και της Molly Goddard, ενώ στον Marques Almeida τα φορέματα έμοιαζαν να έχουν βγει από σελίδες παραμυθιού.

Τρία... κομμάτια

Από τα δύο κομμάτια φέτος πηγαίνουμε στα... τρία. Outfits υπέρκομψα που δεν μένουν μόνο στο κλασικό φούστα-μπλούζα αλλά πηγαίνουν το στυλ ένα βήμα παραπέρα, με κασκόλ, μαντίλια, γάντια και κάπες, απόλυτα ταιριαστά με το σύνολο.

50 αποχρώσεις του πράσινου

Από το φθινόπωρο θα παίζεις... στη φύση! Γιορτάζοντας όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, οι σχεδιαστές τιμούν το περιβάλλον με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι δημιούργησαν εντυπωσιακά σμαραγδένια φορέματα, χακί σύνολα αλλά και κομμάτια σε λαδί, που κέρδισαν τα βλέμματα. Φόρεσέ τα σε total looks για μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.