Αυτό το elegant σακάκι φοράνε τώρα όσες ξέρουν από μόδα!

Η στυλιστική σου ενημέρωση θα φανεί ξεκάθαρα μέσα από αυτή την επιλογή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Η σεζόν των αγαπημένων μας παλτό, καλώς ή κακώς (ανάλογα με την εποχή που προτιμάτε), φτάνει στο τέλος της. Τους χειμερινούς μήνες ένα μάλλινο κομμάτι είναι απαραίτητο για να με κρατάει ζεστή και να μου χαρίζει στυλ - ειδικά ένα statement παλτό.

Με την άνοιξη, όμως, να πλησιάζει, πέρα από την καμπαρντίνα, που είναι key-piece της εποχής, χρειαζόμαστε πιο ελαφριά πανωφόρια, που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το καλοκαίρι. Αναζητώντας, λοιπόν, ένα νέο ανοιξιάτικο κομμάτι, που θα συνεχίσει να μου προσφέρει την αίγλη και την κομψότητα ενός παλτό, ένα συγκεκριμένο blazer, λίγο διαφορετικό από τα κλασικά της προηγούμενης σεζόν σε boxy στυλ, κέρδισε τις εντυπώσεις - ένα σακάκι-κλεψύδρα (ή αλλιώς hourglass blazer).

Το συγκεκριμένο σχέδιο πλημμύρισε τους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Κοπεγχάγης αυτόν τον μήνα μόδας, καθώς και τα Ιnstagram των Γαλλίδων fashionistas, καθώς συγκεντρώνει όλη την φρεσκάδα της άνοιξης. Με δομημένους ώμους, στενή μέση και σε Α γραμμή στους γλουτούς, αυτό το σακάκι λεπταίνει τη σιλουέτα, δημιουργώντας το εφέ της κλεψύδρας.

Και το σημαντικότερο φοριέται το ίδιο καλά με φούστα και τζιν παντελόνι. Όσες,λοιπόν, ξέρουν από μόδα ήδη το έχουν συμπεριλάβει στην ντουλάπα τους.

Το elegant σακάκι που φοράνε τώρα όλες οι fashionistas

H κορυφαία τάση peplum επανακάμπτει την άνοιξη, οπότε το σακάκι-κλεψύδρα, με την ίδια σιλουέτα που τονίζει τη μέση, είναι η Νο1 επιλογή μας. Προτίμησέ το σε μπεζ χρώμα, κίτρινο του βουτύρου ή χακί, που θα το συνδυάσεις εύκολα στις all-day εμφανίσεις σου.

Δώσε βάση στο ύφασμα, να μην είναι πολύ χοντρό, για να κολακεύει το σώμα σου, και άφησέ το να κάνει δήλωση μόδας στα looks σου. Να θυμάσαι ότι μαζί του θα δημιουργήσεις elegant minimal outfits, ενώ το βράδυ μπορείς να το φορέσεις με ένα ίσιο παντελόνι, επιλέγοντας ένα κομμάτι με bold χρυσαφί κουμπιά.

Δες στη συνέχεια μερικές προτάσεις για να διαλέξεις.

μαύρο σακάκι

Μαύρο, Versace

φούξια σακάκι

Φούξια, Tia Dorraine

σακάκι καρό

Καρό, Annie's Ibiza

σακάκι κόκκινο

Κόκκινο tweed, Balenciaga

σακάκι καφέ

Καφέ, Η&Μ

σακάκι μοβ

Με ένα κουμπί, Nara Camicie