Μάζεψε όλα τα ψηλοτάκουνα και κράτησε μόνο αυτό το ζευγάρι - Το πιο cult σχέδιο για το καλοκαίρι του 2024

Θα τα βάλεις ακόμα και με το τζιν σου παντελόνι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Δεν ξέρω εάν είσαι φανατική με τα ψηλοτακουνα, αλλά το ξέρεις καλά ήδη ότι τα flat παπούτσια είναι η μεγάλη τάση της σεζόν. Από τις μπαλαρίνες και τις Mary Janes μέχρι τα slim sneakers, οι ίσιες σόλες παίρνουν... την εκδίκησή τους.

Φυσικά δεν θα αποχωριστείς τις γόβες και τα πέδιλά σου, αλλά η αίσθηση από το street style και τις πασαρέλες θέλουν τα χαμηλά παπούτσια να κυριαρχούν. Και ουπς, εκεί που κοιτάζω τις επιδείξεις μόδας και εστιάζω στις λεπτομέρειες, ένα ψηλοτάκουνο παπούτσι κάνει την εμφάνισή του ξεκάθαρα.

Οι γόβες T bar ξεχώρισαν στο δίδυμο Stefano Dolce και Domenico Gabbana για τη συλλογή Φθινόπωρο/χειμώνας 2024-2025 και ήδη γίνονται εμμονή.

Τα παπούτσια των χορευτριών είναι το πιο cult σχέδιο για το καλοκαίρι του 2024

Αυτό είναι ένα μοντέλο παπουτσιών γεννήθηκε τη δεκαετία του 1920, που συνήθως τα φορούσαν οι χορεύτριες, και συνεχίζουν στις επιδείξεις τους να το κάνουν, όπου το λουράκι ξεκινά από το δάχτυλο του ποδιού και φτάνει μέχρι τον αστράγαλο, δημιουργώντας ένα "Τ" - για τον λόγο αυτό ονομάζονται T-bars.

Αυτή η λεπτομέρεια φυσικά δεν είναι μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική στον χορό, γιατί επιτρέπει στο παπούτσι να είναι σταθερό στο πόδι κατά τα άλματα και τις φιγούρες. Από τότε μέχρι σήμερα αυτές οι σιλουέτες επιλέγονταν κατά περίπτωση, αλλά φέτος διάσημοι Οίκοι μόδας τις φόρεσαν στα μοντέλα τους, επαναφέροντας αυτό το κλασικό παπούτσι στο προσκήνιο.

Φόρεσε τα γοβάκια T-bar με καλσόν

Η ιδέα είναι να τα προτιμήσεις όλη την άνοιξη σε γόβες και το καλοκαίρι να επιλέξεις T-bar πέδιλα, που από το φθινόπωρο και μετά θα τα φορέσεις με διάφανο καλσόν. Τουλάχιστον, αυτή την πρόταση είδαμε στην πασαρέλα των Dolce&Gabbana και ενθουσιαστήκαμε.

Με έμφαση στον minimal σχεδιασμό αλλά και στη θηλυκότητα, τα T-bars γίνονται φέτος εμβληματικά και πρωτότυπα, που θα αναδείξουν το ίδιο καλά τα αντρικού τυπου αυστηρά κοστούμια μας

αλλά και τα θηλυκά φορέματά μας και τις μίντι φούστες μας - όπως τα παρουσίασε και ο Tom Ford.

Γοητευτικά, αισθησιακά και λιτά θα κάνουν εύκολα δήλωση μόδας σε κάθε εμφάνιση και θα αναδείξουν διακριτικά το σεξαπίλ σου, με όποιο look κι αν επιλέξεις να τα συνδυάσεις. Εκτός κι αν θέλεις ένα... κόσμημα στα πόδια σου, όπως έδειξε η Jil Sander, που τα προτείνει στολισμένα με στρας και κρύσταλλα.

Τα χρώματα που θα παίξουν πολύ την άνοιξη είναι (κλασικά) το μπορντό και το μαύρο, το silver metallic και το nude, ενώ τα λεοπάρ ζευγάρια θα λειτουργήσουν σαν κόσμημα στα πόδια σου.

Style note: Άφησε το πεντικιούρ σου σε διακριτικούς τόνους και ανάδειξε τα T-bars σου με τα πολυαγαπημένα capri παντελόνια, που επανακάμπτουν φέτος, σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Με το τζιν σου, θα δημιουργήσεις εύκολα μια athleisure εμφάνιση που θα ξεχωρίσει.

The shopping list

μπορντό γόβες

Μπορντό, €71, Sante

μαύρες γόβες

Λουστρίνι μαύρες, €29,99, Luigi

μαύρες tbars

Μαύρες γόβες, €83, Mortoglou

ροζ γόβες

Ροζ με φιόγκο, €260, Once Upon A Shoe

μοβ γόβες

Μοβ, €24,99, Tsoukalas

γόβες μεταλλιζέ

Metallic, €164, L' Autre Chose

μαύρα γοβάκια

Με στρας, €66, Classico

χρυσαφί γόβες

Χρυσαφί platforms, €89,95, Tsakiris Mallas