Μια κρύο, μια ζέστη: 6 ανοιξιάτικα πανωφόρια που δεν βλέπουμε την ώρα να τα φορέσουμε

Πάνε με όλα μας τα ρούχα και είναι ιδανικά για τη μεταβατική εποχή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Μια κρύο, μια ζέστη: 6 ανοιξιάτικα πανωφόρια που δεν βλέπουμε την ώρα να τα φορέσουμε

Φεύγεις με ήλιο το πρωί και το βράδυ επιστρέφεις με τσουχτερό κρύο. Οπότε με τα πανωφόρια που επιλέγεις υπάρχει ένα... μπέρδεμα. Είναι αυτή η μεταβατική περίοδος, που περιμένουμε την άνοιξη και αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες μέρες του χειμώνα με παλτό και χοντρά μπουφάν.

Ωστόσο, φτάνει η ώρα που θα καθαρίσει ο ουρανός και ο ήλιος θα λάμψει (επιτέλους!) οπότε βλέπουμε την ντουλάπα μας για να τσεκάρουμε ποια είναι αυτά τα ανοιξιάτικα πανωφόρια που χρειαζόμαστε. Σκέψου ότι δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρά αλλά ούτε και εντελώς ελαφριά, για να είσαι πλήρως καλυμμένη στις καιρικές συνθήκες της ημέρας.

Χρειάζεσαι λοιπόν κάτι που θα είναι "ντεμί-σεζόν" και φυσικά θα σου χαρίζει στυλ. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, βλέπουμε στο street style μερικά πολύ γνωστά σχέδια, που επανεμφανίζονται στις πιο ενημερωμένες fashionistas στο Instagram, και πιο συγκεκριμένα, έξι είναι οι βασικές τάσεις που δείχνουν ποια πανωφόρια θα είναι πιο δημοφιλή για το 2024.

6 ανοιξιάτικα πανωφόρια που θα φορέσουμε το 2024

Είτε έχεις ένα κενό στις... κρεμάστρες σου είτε θέλεις να επενδύσεις σε ένα νέο στυλ πανωφοριού φέτος, είναι ξεκάθαρο ότι στις τάσεις εμφανίζονται μερικά δοκιμασμένα κλασικά πανωφόρια, μαζί με μερικά ξεχασμένα αγαπημένα κομμάτια από το παρελθόν, που χαιρόμαστε να καλωσορίσουμε στις εμφανίσεις της νέας σεζόν.

Όποιο κι αν είναι λοιπόν το στυλ σου, σίγουρα θα βρεις κάτι να διαλέξεις από τα παρακάτω 6 πανωφόρια, που είναι απόλυτα στοχευμένα για να μετατρέψεις ένα ανοιξιάτικο σύνολο σε σούπερ στυλάτο.

Biker jacket

Το βλέπουμε παντού... μεταμορφωμένο. Έφυγαν οι αγκράφες και οι τεράστιες τσέπες και αντ' αυτού έγινε πιο κομψό και minimal. Είναι το τέλειο πανωφόρι για βάλεις πάνω από ένα χαριτωμένο φόρεμα, αλλά επίσης θα κάνει δήλωση μόδας με το τζιν σου και ένα λευκό T-shirt.

Βomber jacket

Είναι το must-have πανωφόρι της νέας σεζόν, είτε στη minimal εκδοχή του είτε στην κολλεγιακή του εμφάνιση, με γράμματα και νούμερα στο σχέδιο. Θα δούμε πολλά oversized κομμάτια σε κλασικές ουδέτερες αποχρώσεις, αλλά και φωτεινά χρώματα, σε πράσινο, μπλε ή μπορντό.

Tweed crop σακάκι

To αγαπημένο σακάκι της Coco Chanel είναι δηλωτικό φέτος του power dressing. Αξίζει μια θέση στην γκαρνταρόμπα μας μόνο και μόνο για την ευελιξία του - πέρα από το στυλ του. Σε τελική ανάλυση, αυτό το κλασικό κομμάτι δεν είναι τυχαία βασικό στοιχείο της γαλλικής γκαρνταρόμπας. Προτίμησε tweed σε φωτεινά χρώματα και άφησέ το να κάνει δήλωση μόδας.

Καρό jacket

Είτε gingham, graphic ή κλασικό καρό, αυτό το μοτίβο είναι ο εύκολος τρόπος για να απογειώσεις ένα casual σύνολο αλλά και ιδανικό για το office look σου. Προτίμησε γκρι τόνους, καφέ αποχρώσεις αλλά και μπορντό πινελιές, για ένα πλήρως ενημερωμένο look.

Crop καμπαρντίνα

Το Νο1 πανωφόρι της άνοιξης. Χαρίζει αυτόματα στο look σου μια πολυτελή εικόνα, ενώ παράλληλα είναι βολικό και στυλάτο. Μαζί του θα αξιοποιήσεις στο έπακρο τις φούστες, τα φορέματα και τα παντελόνια σου.

Racing jacket

Λίγο ιδιαίτερο, αλλά πολύ εντυπωσιακό. Μην το συνδέσεις μόνο με τους μηχανόβιους, αφού εύκολα θα το βάλεις με slip φορέματα αλλά και με pencil φούστες. Δηλαδή μπορείς με το ανάλογο styling να αναδείξεις και τη θηλυκή πλευρά του.