5 αμφιλεγόμενες τάσεις που θα φοράνε όλες το 2024 - Στυλ που διχάζουν

Απροσδόκητα trends που κανονικά θα τα προσπερνούσαμε

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να υποδεχτούμε την άνοιξη και σκεφτόμαστε ήδη όλες τις νέες τάσεις της σεζόν, που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες του χρόνου. Στις πασαρέλες S/S '24, οι σχεδιαστές συνέχισαν να στηρίζονται σε minimal αλλά και κλασικά, όπως καμπαρντίνες, pencil φούστες, χαλαρά κοστούμια, μίνι, ενώ όλες πήραμε μια γερή δόση νοσταλγίας από τη δεκαετία του '90.

Σήμερα, θέλω να σας μιλήσω γι' αυτές τις αμφιλεγόμενες τάσεις που θα δούμε παντού το 2024, απροσδόκητα trends αλλά και στυλ που διχάζουν τις fashionistas, έτσι όπως προέκυψαν από τις πασαρέλες, που, με την πρώτη ματιά, θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν αντιδράσεις (σκεφτείτε τα κάπρι της δεκαετίας του '50) αλλά από την άλλη ενδέχεται να είναι αυτή η φρέσκια πνοή που αναζητά η γκαρνταρόμπα μας όλη την χρονιά.

Είτε τα προτιμάς είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα 5 κομμάτια θα τα βλέπεις παντού την άνοιξη, οπότε ρίξε μια ματιά αν θέλεις να είσαι ενημερωμένη στυλιστικά.

5 αμφιλεγόμενες τάσεις που θα φοράνε όλες το 2024

Polo μπλουζάκια

Εάν η Miuccia Prada λέει ότι το Polo μπλουζάκι είναι τάση για το 2024, ποιοι είμαστε εμείς που θα διαφωνήσουμε; Είτε σου θυμίζει καλοκαιρινή κατασκήνωση είτε σε παραπέμπει σε preppy country clubs, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το casual βαμβακερό top έχει αναβιώσει και θα κάνει θραύση το 2024.

Θα το δεις φορεμένο με φρέσκο ​​τρόπο—με micro mini φούστες με βολάν ή πάνω από πουκάμισα και μέσα από tailored σακάκια.

Κάπρι παντελόνια

Όσο "άσχημα" κι αν θεωρούνται, τα κάπρι παντελόνια έχουν αποκτήσει δυναμική από την περασμένη σεζόν - αρχίσαμε σιγά-σιγά να βλέπουμε τη σιλουέτα της δεκαετίας του '50 σε σύνολα κοριτσιών της Gen Z το περασμένο καλοκαίρι, ενώ οι πασαρέλες του 2024 εξασφάλισαν πλήρως την αποκατάστασή του, τοποθετώντας το στα "it items" της σεζόν.

Από τον Tory Burch μέχρι τον Phillip Lim, τα cropped, εφαρμοστά παντελόνια παρουσιάστηκαν παντού και συνδυάστηκαν με τα πάντα, από μπαλαρίνες μέχρι κομψές γόβες. Είτε προτιμάς ένα κόψιμο μέχρι το γόνατο και εφαρμοστό είτε πιο μακρύ και λίγο πιο φαρδύ, είναι σίγουρο ότι δεν θα τα προσπεράσεις.

Διάφανες φούστες

Ενώ η διάφανη τάση κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν, για την άνοιξη του 2024, η φούστα είναι αυτή που λαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας ως ένα κομμάτι που φοριέται μέρα-νύχτα.

Ενώ σε κάποιες μπορεί αυτό να φαντάζει... τρομακτικό, βλέπουμε τη φούστα να είναι διαμορφωμένη με απόλυτα προσιτό τρόπο και άκρως κομψό. Φόρεσέ την με ένα λεπτό πουλόβερ με λαιμόκοψη και kitten heels—ένα σύνολο που θα το βλέπεις παντού σε λίγες μέρες.

Peplum tops

Το peplum επιστρέφει είτε σου αρέσει είτε όχι. Η "διχαστική" αυτή σιλουέτα, που κυριάρχησε τη δεκαετία του '80, έχει πλέον μπει στις συλλογές του 2024 με φρέσκια εμφάνιση.

Τα κομμάτια είναι αέρινα και κομψά και όχι άκαμπτα και δομημένα, ιδανικά για να τα συνδυάσεις με μια slip φούστα ή με ένα χαλαρό παντελόνι.

Κρόσσια

Ενώ τα κρόσσια... μπαινοβγαίνουν στη μόδα τα τελευταία χρόνια, φέτος οι σχεδιαστές ενίσχυσαν το glam και έδειξαν τη διασκεδαστική πλευρά τους μέσα από λαμπερά φορέματα, που θυμίζουν flapper style της δεκαετίας του '20.

Πάντως, είτε σου αρέσουν είτε όχι θα τα δεις παντού όλη τη νέα σεζόν.