Μίνι μαύρη φούστα: Ξέρεις ποια θα φορέσεις την άνοιξη; Μόνο αυτά τα 3 σχέδια θα βλέπεις παντού το 2024

Μην υποτιμήσεις αυτό το κλασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Ανάμεσα στις τάσεις Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, όλα τα "mini" και "micro" ρούχα και αξεσουάρ είναι trends: Aπό τα πολύ μικροσκοπικά σορτς και τις τσάντες που -σχεδόν- δεν χωράνε ούτε το τηλέφωνο μέχρι τις εξαιρετικά κοντές φούστες, τόσο ψηλόμεσες όσο και χαμηλομέσες.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη μαύρη μίνι φούστα η οποία, όντας εξαιρετικά ευέλικτη (και διαθέσιμη σε πολλές παραλλαγές), αφήνει χώρο για άπειρους συνδυασμούς και στυλ - στην πραγματικότητα με ένα μόνο στοχευμένο κομμάτι μπορείς να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου σε κάθε περίσταση. Αυτή είναι η δυναμική της μίνι φούστας και γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται.

Μάλιστα, φέτος την άνοιξη 3 είναι τα σχέδια που θα κυριαρχήσουν στις επιλογές των fashionistas, οπότε καλά θα κάνεις να δεις ποιες μίνι φούστες πρέπει να βάλεις στην ντουλάπα σου - εάν δεν τις έχεις ήδη.

3 σχέδια μίνι μαύρης φούστας που θα βλέπεις παντού το 2024

Ποια είναι τα trendy μοντέλα για να εστιάσεις ενόψει της άνοιξης; Οι πασαρέλες έδειξαν τις προτιμήσεις σου στα πολύ κοντά "φουστάκια", που φορέθηκαν από τα μοντέλα με διάφορους τρόπους.

Από κλασικές μίνι μαύρες φούστες μέχρι σιλουέτες ballon, δες στη συνέχεια τις τρεις μαύρες μίνι φούστες που πρέπει να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου ASAP.

Μίνι στενή φούστα με σκίσιμο

Σαφώς εμπνευσμένη από τα 90s, αυτή η μίνι φούστα έχει ίσια, ψηλόμεση σιλουέτα και ένα μικρό σκίσιμο στο πλάι που την κάνει άκρως θηλυκή. Είναι ιδανική για να αναδείξεις το ρετρό ή preppy style, ενώ ταιριάζει το ίδιο καλά με γοβάκια όσο και με loafers.

Φόρεσέ την με χοντρό καλσόν (κόκκινο κατά προτίμηση) και μπαλαρίνες για μια στοχευμένη εμφάνιση ή τόνισε τον chic&femnine χαρακτήρα της με ψηλοτάκουνα mules.

Shop the trend

μαύρη φούστα με σκίσιμο

Φούστα-σορτς, €19,99, Stradivarius

μαύρη δερμάτινη φούστα

Δερμάτινη, €12, Only

Μίνι δερμάτινη φούστα

Θα λειτουργήσει σαν καμβάς για να "χτίσεις" πάνω του πολλές εμφανίσεις. Η μίνι δερμάτινη φούστα θα σε εκπλήξει με τους συνδυασμούς της, που μάλιστα δεν είναι και πολύ μπανάλ! Στις τοπ επιλογές σημείωσε αυτήν με σούρες στο πλάι τύπου κρουαζέ, που κολακεύουν κάθε σωματότυπο, αλλά και τις φαρδιές με πιέτες ή βολάν, που θα τονίσουν το girly στυλ.

Δώσε βάση στο καλό ύφασμα, αφού παίζει μεγάλο ρόλο στη σωστή εφαρμογή της φούστας.

Shop the trend

μαύρη μίνι φούστα

Με όψη δέρματος, €15,99, Pull&Bear

δερμάτινη φούστα με σκίσιμο

Mε αγκράφα, €149, Massimo Dutti

Μίνι ballon φούστα

Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ο όγκος, οπότε θεωρείται "δύσκολη" στην εφαρμογή. Προτίμησε μία με λάστιχο στη μέση, που θα τονίσει καλύτερα τη σιλουέτα σου και συνδύασέ την με flat παπούτσια, για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

Το βράδυ φόρεσέ την με ένα chic μεσάτο σακάκι και ψηλοτάκουνα πέδιλα, απλώς προτίμησε ένα σχέδιο με μερικά εκατοστά πιο μακρύ μήκος, που θα σε κολακεύσει.

Shop the trend

μαύρη φούστα με κορδόνι

Με κορδόνι, €19,99, Stradivarius

μαύρη φούστα balloon

Balloon, €22,95, Zara