Statement κοσμήματα: 8 κανόνες styling για να φορέσεις σωστά τη μεγάλη τάση της άνοιξης

Μάθε τα μυστικά για να μη "φορτώσεις" το look σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

H ιδέα να... μετριαστούν οι εντάσεις και τα μεγάλα κοσμήματα να μπουν στο περιθώριο δεν βρήκε (τουλάχιστον για φέτος) ανταπόκριση από τις διεθνείς πασαρέλες, που υποστηρίζουν ξεκάθαρα ότι "more is more" στα αξεσουάρ που θα φορέσουμε.

Η μινιμαλιστική, λοιπόν, τάση στα κοσμήματα αποτελεί παρελθόν και ογκώδεις φόρμες κάνουν δυναμικό comeback στις εμφανίσεις μας. Έτσι τα statement κοσμήματα είναι εδώ για να βάλουν μια extravagant πινελιά στα looks μας, κάνοντας το στυλ μας απλώς... αξεπέραστο.

8 κανόνες styling για να φορέσεις σωστά τα statement κοσμήματα

Τα statement κοσμήματα είναι μία από τις πιο hot τάσεις της μόδας και της φετινής άνοιξης φυσικά και όχι άδικα. Με ένα εντυπωσιακό κομμάτι μπορείς εύκολα να μεταμορφώσεις το look σου και να δώσεις ζωντάνια σε ένα απλό και καθημερινό σύνολο. Υπάρχουν, βέβαια, 8 βασικοί κανόνες στο styling που πρέπει να ακολουθούμε, ώστε να φοράμε τα κοσμήματά μας σωστά.


1. Όταν φοράς ένα statement κόσμημα, αμέσως όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω σου. Γι’αυτό, φρόντισε να φορέσεις ένα εντυπωσιακό κομμάτι κάθε φορά και όχι πολλά μαζί. Αν πάλι θέλεις να βάλεις περισσότερα, καλό θα ήταν να μην είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί θα "φορτώσουν" την εμφάνισή σου και δεν θα ξεχωρίζουν.

2. Ο κανόνας του styling λέει ότι μπορείς να φορέσεις μεγάλα σκουλαρίκια και βραχιόλι ή κολιέ και δαχτυλίδια, αλλά προσπάθησε αυτά να ταιριάζουν μεταξύ τους στο στυλ.

3. Εάν λατρεύεις τα statement κολιέ, να ξέρεις ότι εύκολα μπορούν να αλλάξουν όλο το ντύσιμό σου. Προτίμησε να τα αναδείξεις πάνω σε ένα minimal σύνολο και όχι σε ένα bold ντύσιμο. Ένα μονόχρωμο φόρεμα ή ένα τζιν που θα συνδυάσεις με ένα απλό μπλουζάκι είναι οι ιδανικές επιλογές για να αναδείξεις το κόσμημά σου.

4. Όταν φοράς μεγάλα σκουλαρίκια δείξε λίγη προσοχή παραπάνω στο χτένισμα και στο μακιγιάζ σου. Πιο συγκεκριμένα, για να αναδειχτούν καλύτερα προτίμησε ένα απλό hair look και ένα φυσικό beauty look.


5. Θυμήσου τους κανόνες σχετικά με τα κολιέ και τη λαιμόκοψη των ρούχων σου. Στράπλες, κόψιμο V, χαμόγελο είναι ιδανικά για τα statement κολιέ. Επίσης, ένα μονόχρωμο ζιβάγκο και ένα εντυπωσιακό κολιέ θα σου χαρίσουν ένα τέλειο στυλιστικό αποτέλεσμα.

6. Εάν θέλεις να φορέσεις μεγάλα δαχτυλίδια, όλοι θα προσέξουν τα δάχτυλά σου. Οπότε φρόντισε να έχεις ένα περιποιημένο μανικιούρ για να είναι καλαίσθητο το αποτέλεσμα.

7. Τα μεγάλα βραχιόλια είναι hot τάση της φετινής άνοιξης, που θα τα φορέσεις και στα δύο σου χέρια. Όσο ακόμα κάνει ψύχρα, βάλ' τα πάνω από την μπλούζα ή το πουκάμισο και μετά σε γυμνά χέρια. Εάν πάλι επιλέξεις να βάλεις 5-6 μικρά βραχιόλια μαζί στο ίδιο χέρι, πρόσεξε να ταιριάζουν χρωματικά.


8. Τα vintage κοσμήματα όχι μόνο θα αναδείξουν το ρετρό στυλ που κάνει δυναμικό comeback αλλά και τον ρομαντισμό σου. Μια μεγάλη καρφίτσα φόρεσέ την μόνη της, για να κάνει δήλωση μόδας, και προτίμησε πέρλες σε κολιέ και σκουλαρίκια, για μια στοχευμένη εμφάνιση. Να θυμάσαι ότι ένα τσόκερ (μεγάλη τάση φέτος) με πέρλες θα φανεί καλύτερα σε γυμνό ντεκολτέ.