Με ένα κομμάτι που έχεις ήδη στο συρτάρι σου θα δημιουργήσεις τη μεγαλύτερη τάση της άνοιξης

Ο έξυπνος τρόπος για να μοιάζει η εμφάνισή σου βγαλμένη από πασαρέλα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Μπήκε η άνοιξη αλλά η ψύχρα συνεχίζεται ακάθεκτη – ειδικά τα βράδια. Δεν θέλεις φυσικά να φοράς ακόμα τα πολύ χοντρά ρούχα του χειμώνα και ψάχνεις τρόπους για να δημιουργήσεις ανοιξιάτικα σύνολα χρησιμοποιώντας στοχευμένα κομμάτια.

Ένα ελαφρύ πανωφόρι, αφού τσεκάρεις τα 7καλύτερα ανοιξιάτικα μπουφάν από τα Zara, ένα φλοράλ πουκάμισο, ένα τζιν φόρεμα ταιριάζουν στην εποχή και θα σε βοηθήσουν να φρεσκάρεις τα σύνολά σου. Βέβαια, το πρόβλημα παραμένει με τα παπούτσια, αφού θα αναγκαστείς να φοράς κλειστά σχέδια για πολύ καιρό ακόμα, εκτός εάν σκεφτείς έξυπνα και φέρεις τα καλοκαιρινά σου παπούτσια στα... μέτρα της άνοιξης.

Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να δημιουργήσεις τη Νο1 τάση της άνοιξης χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, αλλά να χρησιμοποιήσεις ένα αντικείμενο που έχεις ήδη στο συρτάρι σου.

Δημιούργησε τη μεγαλύτερη τάση της άνοιξης με ένα κομμάτι που ήδη έχεις

Σίγουρα βλέπεις στις αγαπημένες σoυ fashion girls στο Instagram, που παίζουν τη μόδα και τις τάσεις στα... δάχτυλα, ότι φοράνε πέδιλα ανεξάρτητα από το κρύο, χρησιμοποιώντας κάλτσες.

Το ίδιο ακριβώς θα κάνεις κι εσύ, συνδυάζοντας τα σανδάλια ή τα mules σου με οπάκ κάλτσες στο ίδιο χρώμα ή τολμώντας να κάνεις color blocking.

Τόσο απλά και πρωτίστως τόσο μοδάτα. Πρωτότυπες εμφανίσεις που έρχονται απευθείας από το street style του κόσμου για να μας διευκολύνουν και παράλληλα να μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε.

Η αλήθεια είναι πως η ιδέα αυτή έρχεται από τις βόρειες χώρες, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες αναγκάζουν τις fashionistas να εφευρίσκουν νέους τρόπους για να μη στερηθούν τα αγαπημένα τους πέδιλα τον χειμώνα. Έτσι οι κάλτσες δίνουν τη λύσηκαι παράλληλα δημιουργούν μια stylish και θηλυκή σιλουέτα.

Και κάπως έτσι τα καλτσάκια που είδαμε να φοράνε όλες με loafers, μπαλαρίνες και Mary Janes πριν λίγους μήνες γίνονται το it-item για να συνδυάσεις τα ψηλοτάκουνα πέδιλά σου και τις slingbacks σου.

Highlight: Μπορείς να φορέσεις χοντρές κάλτσες, διάφανες αλλά και δαντελένιες, ανάλογα με το στυλ που θέλεις να δημιουργήσεις. Κοντές ή μέχρι το γόνατο, σίγουρα θα κάνουν εντύπωση!