Χρειάζεσαι μόνο αυτό το χρώμα για να φρεσκάρεις αυτόματα τα outfits που θα βάλεις την άνοιξη

Πρωταγωνιστεί στις πασαρέλες, το φοράνε οι διάσημες και κάνει... πάρτι στο street style

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Υπόσχεται να είναι το πιο δημοφιλές χρώμα της άνοιξης. Ψηφίστηκε ως το χρώμα του 2022 από την Pantone στην απόχρωση Very Pery, συνεχίζοντας την άνοδό του και φέτος, αφού υιοθετήθηκε από τους στυλίστες και διαδόθηκε ευρέως στο street style.

Ούτε πολύ bold αλλά και ποτέ βαρετό, ήρεμο και πολύπλευρο λόγω των πολλών τόνων του, είναι μια εκλεπτυσμένη, φρέσκια και ευέλικτη απόχρωση, που διαθέτει κλασική αλλά μοδάτη αύρα και σίγουρα θα εκτιμηθεί ακόμα και από τους πιο... ριζοσπαστικούς μινιμαλιστές.

Εσύ θα το χρειαστείς σίγουρα για να φρεσκάρεις αυτόματα τα ανοιξιάτικα outfits, αφού ακόμα και με μία μόνο πινελιά θα επικαιροποιήσει και το πιο "παλιακό" σύνολο. Το λιλά σε όλους τους tόνους είναι εδώ για να σε βάλει αυτόματα σε spring mood - εσένα και τα looks σου!

Απευθείας από τις πασαρέλες

Το λιλά ήταν το χρώμα των επιδείξεων Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Ο Marc Jacobs το παρουσίασε σε μια φωτεινή εκδοχή με ένα oversized πουλόβερ και συνδυασμένο με καφέ φούστα,

ενώ η Emporio Armani το προυσίασε σε μίνι φορέματα, σορτς ή μακριές πλισέ φούστες, με τσάντες σε παρόμοιο χρώμα.

Πώς θα φορέσεις το λιλά την άνοιξη

Light or Bold?

μοβ παντελόνι
Photo by Christian Vierig/Getty/Images/Ideal Image

Το προτιμάς σε μια εκδοχή που δεν... βγάζει μάτι, όπως μέσα από ένα παντελόνι ή μήπως θέλεις μια λαμπερή εμφάνιση που κάνει δήλωση μόδας στο πέρασμά σου;

Η πρώτη περίπτωση είναι ιδανική για μινιμαλιστές (συνδυασμένο με μαύρο), ενώ για extravagant γυναίκες, οι πούλιες και τα στρας είναι ό,τι χρειάζονται για να ξεχωρίσουν.

μοβ σύνολο
Photo by Christian Vierig/Getty Images/deal Image

Total looks

μοβ κοστούμι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Θα προτιμήσεις ένα κοστούμι σε λιλά απόχρωση, που θα φορέσεις χωρίς τοπ από μέσα, ενώ τα oversized κομμάτια είναι must. Εάν πάλι είσαι φανατική με τα φορέματα, προτίμησε ένα μάξι bodycon κομμάτι, που θα συνδυάσεις με καφέ αξεσουάρ.

Σε αξεσουάρ

μοβ τσάντα
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Μπορεί να μην αγαπάς τις μοβ αποχρώσεις σε ρούχα και παπούτσια, αλλά μπορείς να φρεσκάρεις αυτόματα το look σου κρατώντας μια λιλά τσάντα. Προτίμησε mini bags ή top handle κομμάτια που είναι must-have.

Κομψό πανωφόρι

μοβ σακάκι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Η Tamu McPherson επιλέγει ένα κομψό σακάκι, αφήνοντας να φανεί αρκετό δέρμα από μέσα, συνδυασμένο άριστα με σκούρο γκρι cargo παντελόνι. Με statement κοσμήματα που είναι σούπερ trend της άνοιξης, θα κάνεις τη διαφορά!

Color blocking

μοβ κοστούμι
Photo by Claudio Lavenia/Getty Images/Ideal Image

Μπορεί να σου φαντάζει δύσκολο χρώμα για να το συνδυάσεις αλλά μην προβληματίζεσαι, απλώς σκέψου ανθισμένες λεβάντες και αγριολούλουδα σε βάζο! Φόρεσέ το με ένα κίτρινο πουκάμισο και σημείωσε ότι ταιριάζει εξίσου καλά με φωτεινό πράσινο και κόκκινο!