7 τρόποι για να φορέσεις τη ζώνη την άνοιξη - Πέρα από το παντελόνι

Είναι must-have αξεσουάρ της σεζόν και θα βάλει μια μοδάτη πινελιά σε ένα "ντεμοντέ" σύνολο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Πέρα από το ότι είναι καθαρά χρηστικές, οι ζώνες μπορούν εύκολα να βάλουν αυτή τη μοδάτη τελική πινελιά για να απογειώσουν ένα outfit, ενώ είναι το πιο στοχευμένο αξεσουάρ της σεζόν που φορώντας το θα μεταμορφώσεις ένα "ντεμοντέ" σύνολο σε μοδάτο και trendy.

Επιπλέον θα δείξει αυτόματα το ντύσιμό σου ακριβό (χωρίς αν είναι) αρκεί να επενδύσεις σε μια καλή ζώνη, που θα φοράς για χρόνια. Προτίμησε κομμάτια με διαχρονική αξία (και σημασία) σε μια γυναικεία ντουλάπα, γιατί αυτά είναι που θα γίνουν το key-item όποτε θέλεις να δημιουργήσεις μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Σκέψου... φιλολογικά: Η προσθήκη μιας ζώνης σε ένα look ισοδυναμεί με την προσθήκη μιας τελείας στο τέλος μιας πρότασης. Επιπλέον, οι ζώνες έχουν το πλεονέκτημα να δημιουργούν σιλουέτα, κάνοντας το σώμα να μοιάζει πιο αδύνατο, με όποιο ρούχο κι αν τη φορέσεις. Και φυσικά δεν είναι μόνο το παντελόνι!

Δες, λοιπόν, στη συνέχεια 7 τρόπους για να εντάξεις τη ζώνη στα σύνολά σου, για να κάνεις update και στο πιο... βαρετό look. Άλλωστε και η Dua Lipa φόρεσε τις ζώνες σαν... τοπ, κάτι θα ξέρει καλύτερα!

5 τρόποι για να φορέσεις ζώνη περά από το παντελόνι

Με jumpsuit

Η άνοιξη είναι η εποχή που θα βάλεις περισσότερο από ποτέ μια ολόσωμη φόρμα από το πρωί ως το βράδυ. Προτίμησε μια ζώνη στο ίδιο χρώμα με το ρούχο σου, για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση και δοκίμασε να φορέσεις φέτος μια cowboy ζώνη με μεταλλική αγκράφα, για να κάνεις δήλωση μόδας. Καλύτερα να μην είναι πολύ λεπτή, γιατί θα χαθεί στο jumpsuit.

Με pencil φούστα

Είναι από τις top φούστες της εποχής και της σεζόν, αφού αναβιώνει τη ρετρό τάση και "βοηθά" ένα "δύσκολο" κομμάτι, που θέλει τρόπο για να σε κολακεύσει. Ποιος είναι αυτός; Μια λεπτή ζώνη στη μέση, πάνω από τη φούστα, θα τονίσει τη θηλυκότητά σου και θα κάνει δήλωση μόδας στο look.

Με σακάκι

Η λογική εδώ είναι να δημιουργήσεις μια κομψή εμφάνιση και παράλληλα ένα look που θα μοιάζει ακριβό και πολυτελές. Υιοθετώντας το quiet luxury style, δέσε μια ζώνη πάνω από το πανωφόρι σου, για έξτρα πόντους στυλ. Ειδικά με ένα ογκώδες σακάκι, η προσθήκη της ζώνης θα μεταμορφώσει τη σιλουέτα σου!

Με φόρεμα

Φέτος η ιδέα είναι να τονίσεις τις καμπύλες σου ακόμα περισσότερο πάνω από ένα bodycon φόρεμα. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε τη ζώνη σαν κόσμημα, επιλέγοντας μία με μεγάλη αγκράφα. Εννοείται πως το φόρεμα θα είναι μαύρο και σε minimal γραμμή, για καλύτερο αποτέλεσμα.

Με βερμούδα

Είναι ένα ρούχο που πολλές το αγνοοούν επιδεικτικά. Η βερμούδα σε φαρδιά γραμμή θεωρείται λίγο άκομψη, οπότε εδώ έρχεται μια λεπτή ζώνη για να κάνει το θαύμα της. Θα μεταμορφώσει αυτό το casual κομμάτι, που θα μπορέσεις να το βάλεις και με ψηλοτάκουνα.

Με πουκάμισο

Μπορείς να κάνεις την ανατροπή δένοντας τη μέση σου σε ένα φαρδύ πουκάμισο με μια ζώνη που είναι κόσμημα. Προτίμησε μια αλυσίδα με στρας ή κρύσταλλα, που θα κάνει τη διαφορά ακόμα και στο πιο απλό κομμάτι.

Mε πουλόβερ

Οι προτάσεις εδώ είναι δύο: Βάλε μια φαρδιά μεγάλη ζώνη πάνω από το μίνι πλεκτό μπλουζοφόρεμά σου ή μια πιο λεπτή με το πουλόβερ σου, φορεμένο πάνω από μια στενή φούστα. Και στις δύο περιπτώσεις θα κάνεις εντύπωση με τις στυλιστικές επιλογές σου.