5 τρόποι για να φορέσεις ένα λευκό φανελάκι την άνοιξη με τον πιο κομψό τρόπο

Το βασικό κομμάτι που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου γίνεται το νέο must-have της σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Τα basic items που έχουμε στην γκαρνταρόμπα έχουν αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα ότι μπορούν να προσαρμοστούν με ευκολία στις νέες εποχικές τάσεις, χωρίς να φαίνονται ποτέ ξεπερασμένα. Αυτό ισχύει, μεταξύ άλλων, και για το all-time classic λευκό φανελάκι, ένα διαχρονικό staple σε μια capsule γκαρνταρόμπα, που είναι ευέλικτο, ενώ αν και η σιλουέτα του παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, ο τρόπος που φοριέται συνεχίζει να εξελίσσεται.

Αν και έγινε γνωστό ως το κατεξοχήν ανδρικό εσώρουχο, μέσα στα χρόνια πήρε μια θέση στο γυναικείο ντύσιμο, με τους στυλίστες να μεταμορφώνουν το λευκό φανελάκι σε ένα μοδάτο κομμάτι. Φέτος για παράδειγμα οι Dries Van Noten και Gucci το παρουσίασαν φορεμένο κάτω από μακριά σακάκια, σε συνδυασμό με cargo παντελόνι και tailored σορτς, ενώ τα κορίτσια του street style λάτρεψαν το minimal Prada T-shirt.

prada
Photo by Despi Naka

5 τρόποι για να φορέσεις το λευκό φανελάκι με κομψό τρόπο

Πέρασαν οι εποχές που το φανελάκι το φορούσες μόνο στην παραλία ή μέσα στο σπίτι, γιατί σήμερα επιβεβαιώνεται ως ένα είδος "μπαλαντέρ", που ταιριάζει σε οποιοδήποτε ντύσιμο, είτε casual είτε βραδινό. Στο street style, συνεχίζει να είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να δημιουργήσουμε στυλ, που ερμηνεύεται από celebs και fashion insiders.

Από τη Margot Robbie, που μας έδειξε πώς αυτό το απλό κομμάτι μπορεί να προσθέσει μια casual διάθεση στο blazer, μέχρι την Bella Hadid, που το φόρεσε αναδεικνύοντας το western style, δες στη συνέχεια και τις 5 προτάσεις styling για να φορέσεις το λευκό φανελάκι με τον πιο κοσμό τρόπο.

Κάνε layering

καρό σακάκι
Photo by Gotham GC Images/Getty Images/Ideal Image

Η Margot Robbie παρουσιάζει το layering σε όλο του το μεγαλείο! Η απόλυτη πρόταση γι' αυτή την ενδιάμεση εποχή, ένα κομψό blazer, ανδρικό πουκάμισο και φανελάκι, αποτελούν μια βασική, ευέλικτη και αλάνθαστη τριάδα!

Θηλυκό ανδρόγυνο

λαδί κοστούμι
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images/Ideal Image

Το λευκό φανελάκι είναι το τέλειο κομμάτι για να το συνδυάσεις με ένα κοστούμι με κλασική γραμμή, ενώ ένα μεταξωτό εμπριμέ μαντίλι είναι αυτό το αξεσουάρ που θα βάλει τη θηλυκή πινελιά στο look.

Κομψό casual

tweed σακάκι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Ένα σύνολο που συνδυάζει άριστα την κομψότητα ενός τουίντ crop σακακιού Chanel με την casual διάθεση του σκισμένου τζιν και την απλότητα του λευκού T-shirt αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα αβίαστης κομψότητας.

Στυλ western

δερμάτινο μπουφάν
Photo by Gotham GC Images/Getty Images/Ideal Image

Bούτηξε... στην τάση Wild Western, όπως η Bella Hadid, φορώντας ένα vintage δερμάτινο μπουφάν πάνω από το λευκό σου tank top και ασορτί ζώνη σε στυλ ροντέο. Highlight: Αντί για τις... προβλέψιμες cowboy boots, ένα ζευγάρι καφέ αθλητικά θα κάνουν τη διαφορά!

Neutral κοντράστ

μπεζ σετ
Photo by Jacopo Raule/Getty/Images/Ideal Image

Το φανελάκι μπορεί να εμφυσήσει μια casual διάθεση σε μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Το μοντέλο από την Καλιφόρνια Jasmine Tookes επιλέγει μια να κάνει κοντράστ με neutral αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα outfit που είναι η επιτομή του διαχρονικού chic.