Κοντά σορτσάκια: 5+1 τρόποι για να φορέσεις τη hot τάση της άνοιξης

Είναι τα πιο στοχευμένα σύνολα για να εκφράσεις τη θηλυκότητά σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal-Image
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal-Image

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα σορτς ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στα all-day looks. Διασημότητες της εποχής, όπως η Πάρις Χίλτον, η Λίντσεϊ Λόχαν, ακόμη και η Έιμι Γουάινχαουζ, τα φόρεσαν στην πιο κοντή τους εκδοχή, δημιουργώντας αξέχαστα σύνολα που οι σημερινές γενιές εξακολουθούν να αντιγράφουν.

Στις πασαρέλες των τελευταίων σεζόν επικρατούσε μια νοσταλγική διάθεση που αναζητούσε έμπνευση από το παρελθόν, και η οποία οδήγησε στην επανεξέταση των στυλ και των κομματιών που σημάδεψαν διαφορετικές εποχές.

Σε αυτό το σενάριο, μάρκες όπως η Prada,

η Gucci

και η Miu Miu

αναβίωσαν τα σορτς, προτείνοντάς τα ξανά για την άνοιξη του 2024 σε μια άνευ προηγουμένου προσαρμοσμένη έκδοση. Με υφάσματα και χρώματα "κλεμμένα" από κλασικά αντρικά κοστούμια (όπως γκρι, μαύρο, μπλε) αλλά και σε denim, τα σορτς είναι πολύ κοντά, με ψηλή αλλά και χαμηλή μέση, συνδυασμένα με ζώνες με λογότυπο ή με μεταλλικές διακοσμητικές λεπτομέρειες, ενώ τα αθλητικά κομμάτια γίνονται ήδη viral στο street style.

Οι συνδυασμοί τους πολλοί και διαφορετικοί, από chic προτάσεις μέχρι athleisure και minimal εκδοχές, οπότε δες στη συνέχεια 6 τρόπους για να φορέσεις την πιο hot τάση της άνοιξης χωρίς δυσκολία.

6 τρόποι για να φορέσεις τα κοντά σορτσάκια την άνοιξη

Ψηλόμεσο denim σορτς + μοβ πουκάμισο + πλατφόρμες

μοβ σορτσάκι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Είναι μια εκκεντρική εμφάνιση, που αναδεικνύει πολλές φετινές τάσεις. Το ψηλόμεσο σκούρο τζιν σορτσάκι συνδυάζεται με ένα από τα must χρώματα της άνοιξης, με μοβ crop πουλόβερ και πλατφόρμες σε ίδια απόχρωση, ενώ η top handle bag και το καλσόν δίχτυ απογειώνουν το outfit. Tip: Μη βάλεις πολλά αξεσουάρ, γιατί θα βαρύνεις το look.

Tweed κοστούμι + πλατφόρμες

tweed shorts
Photo by Raimonda Kulikauskiene/Getty Images/Ideal Image

Μια εξαιρετικά φινετσάτη εμφάνιση θα δημιουργήσεις εάν επιλέξεις ένα twin set σε tweed, που θα συνδυάσεις με ψηλοτάκουνες πλατφόρμες. Να θυμάσαι, ότι όποιο χρώμα κι αν επιλέξεις στο σύνολο, τα παπούτσια καλό θα ήταν να τα προτιμήσεις σε nude τόνους. Tip: Δώσε βάση στην καλή εφαρμογή, για να είναι chic το αποτέλεσμα.

Αθλητικό σορτσάκι + πουκάμισο + γόβες

αθλητικό σορτσάκι
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Είναι το πιο viral σορτσάκι της άνοιξης, που θα το βλέπεις σε λίγο να κυκλοφορεί παντού. Εάν σου φαίνεται αρκετά... προκλητικό, δημιούργησε ένα παρόμοιο look, με φαρδύ πουκάμισο και ψηλοτάκουνα. Tip: Η ιδέα εδώ είναι να δείξεις τα καλλίγραμμα πόδια σου και όχι όλο το σώμα σου.

Καρό σορτσάκι + crop jacket + μπαλαρίνες

καρό σορτσάκι
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Οι σοκολατί τόνοι την άνοιξη είναι must. Δημιούργησε ένα κομψό σύνολο με καρό κοντό σορτσάκι και μοδάτο δερμάτινο μπουφάν και απογείωσέ το με δίχρωμες μπαλαρίνες. Tip: Το μαύρο καλσόν είναι απαραίτητο, για να τονίσεις το στυλ σου.

Blazer + λευκό πουκάμισο + Mary Janes

σακάκι και σορτσάκι
Photo by Claudio Lavenia/Getty Images/Ideal Image

Από τα πιο κομψά minimal looks, για να αναδείξεις το σορτσάκι σου και παράλληλα την τάση. Για σένα που είσαι πιο συντηρητικό κορίτσι, ένα κοστούμι με blazer και λευκό πουκάμισο θα λάβει τη μοντέρνα πινελιά από τις ρετρό Mary Janes, που είναι top παπούτσι της σεζόν. Tip: Δημιούργησε το πιο στοχευμένο #librariancore στυλ με την προσθήκη των γυαλιών!

Bomber jacket + T-shirt + strappy πέδιλα

σορτσάκι και μπουφάν
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

To πολυαγαπημένο σου bomber jacket φέτος μην το φορέσεις στα κλασικά καφέ ή μαύρο. Προτίμησε ένα φωτεινό χρώμα που θα κάνει δήλωση μόδας πάνω από ένα σούπερ κοντό σορτσάκι. Tip: Για να τονίσεις ακόμα περισσότερο τα καλλίγραμμα πόδια σου, φόρεσε ψηλοτάκουνα πέδιλα σε μια... κόντρα απόχρωση.

Shop the best

τζιν σορτσάκι

Σκουρόχρωμο denim, €47, Levi's

μαύρο σορτσάκι

Μαύρο με κουμπιά, €14,95, Make Your Image

τουίντ σορτσάκι

Tweed, €199,95, Hugo Boss

γαλάζιο σορτσάκι

Γαλάζιο, €64,90, Abercrombie

πράσινο σορτσάκι

Αθλητικό, €19,16, MyBrandShoes