70s boho: Ποια κομμάτια θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις την τάση

Η στυλάτη αισθητική της δεκαετίας του '70 έχει τον... τρόπο της!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Έγινε σαφές σχεδόν αμέσως ότι το πιο πολυσυζητημένο catwalk στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού αυτήν τη σεζόν ήταν της Chloé. Χάρη στο ντεμπούτο της νέας δημιουργικής διευθύντριας και τον φόρο τιμής του brand στην αισθητική της δεκαετίας του '70, βλέπουμε εκ νέου το μποέμ στυλ να κερδίζει τη θέση που του αξίζει στη μόδα.

Η Chemena Kamali μπήκε με φόρα στον Οίκο Chloé και με τη «διαίσθησή» της πέτυχε να αναβιώσει υπέροχες εμφανίσεις στην πασαρέλα, με μοντέλα που ντύθηκαν στα βολάν, τα κρόσσια και τα φλοράλ, ενώ οι δαντέλες είχαν την τιμητική τους.

Το boho θέμα της δεκαετίας του '70 έγινε... η ουσία της Chloé. Με άλλους σχεδιαστές, όπως οι Rabanne και Isabel Marant να δημιουργούν σχέδια στο ίδιο πνεύμα, είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι το τέλος του 2024, το boho look θα επιστρέψει σε κάθε... μετερίζι της μόδας.

Οπότε χωρίς χάσιμο χρόνου, σου δείχνω πώς θα αξιοποιήσεις από τώρα την boho αισθητική και ποια κομμάτια είναι βασικά για να γίνεις φέτος λίγο πιο... μποέμ στις εμφανίσεις σου - χωρίς φυσικά να χάσεις το δικό σου στυλ!

Τα κομμάτια που θα χρειαστείς για να πετύχεις το 70s boho style

Frilly top

To πιο βολικό ρούχο για να πετύχεις το boho στυλ του '70 είναι οι frilly μπλούζες. Με βολάν, κρόσσια ή φτερά, είναι όχι μόνο διασκεδαστικές αλλά και ευκολοφόρετες (ε, ναι!), αφού ταιριάζουν το ίδιο καλά με τζιν όσο και με slip μάξι φούστα.

Clogs

Όλων των ειδών τα... τσόκαρα είναι στο προσκήνιο. Αλλά τώρα που το boho vibe της δεκαετίας του '70 επέστρεψε, τα σουέτ Clogs είναι η τέλεια επιλογή. Σε nude τόνους καλύτερα, για πιο στοχευμένη... αντιγραφή της τάσης.

Slouchy τσάντες

Τα πιο λεπτά σχέδια στις τσάντες, που κρέμονται αβίαστα από το σώμα, χωρίς να φουσκώνουν αντιαισθητικά, είναι εδώ και μερικά χρόνια τα αγαπημένα των fashionistas. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα στυλ που... χωρά όλα τα απαραίτητα, θα πιάσει τόπο στην ντουλάπα σου.

Κάπες

Είτε μόνες τους ως πανωφόρι είτε ενσωματωμένες σε φορέματα και ολόσωμες φόρμες, οι κάπες, αν και απροσδόκητες, διαθέτουν την ικανότητα να χαρίσουν φινέτσα και κομψότητα σε ένα μποέμ look.

Μεγάλα γυαλιά

Τι θα ήταν η αισθητική της δεκαετίας του 1970 χωρίς ένα καλό ζευγάρι γυαλιά; Αυτόματα δημιουργεί ένα σοφιστικέ στυλ, που "κουμπώνει" ιδανικά στις μποέμ... περιπλανήσεις μας. Άλλωστε, ξέρεις καλά, πως τα γυαλιά... φτιάχνουν ατμόσφαιρα σε κάθε look.

Κοτλέ παντελόνι

Αν έχεις βαρεθεί να φοράς τζιν, το κοτλέ επέστρεψε... στην ώρα του. Η "ανεβασμένη" υφή του είναι απολύτως απαραίτητη για να ενσωματώσεις όπως πρέπει το μποέμικο στυλ της δεκαετίας του '70 στην γκαρνταρόμπα σου αυτήν τη σεζόν.