Η Chemena Kamali είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Chloe

Ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Η Chemena Kamali είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στον Οίκο Chloé, μετά την αποχώρηση της Gabriela Hearst πρόσφατα. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Riccardo Bellini την καλωσόρισε, σχολιάζοντας: «Το εξαιρετικό δημιουργικό ταλέντο της Chemena, η εκτεταμένη εμπειρία και η μοναδική σύνδεση με την κληρονομιά και τις αξίες του brand την καθιστούν μια φυσική επιλογή για τον Οίκο Το όραμά της, εμπνευσμένο από την αγάπη της για το brand, τη μόδα και το στυλ θα απογειώσει την Chloé… Είμαι ενθουσιασμένος που το βλέπω να ζωντανεύει».

Ποια είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Chloe

H 41χρονη Γερμανίδα fashion designer, με καταγωγή από το Ντίσελντορφ, έχει προϊστορία στην Chloe, που ίδρυσε η Gaby Aghion το 1952, όταν η μόδα στο Παρίσι είχε ως βάση της τους οίκους υψηλής ραπτικής. Η ελεύθερη αισθητική της Chloé γεννήθηκε τα μεταπολεμικά χρόνια, όταν η Aghion πρωτοστάτησε σε έναν πιο απελευθερωμένο, ευκολότερο τρόπο ντυσίματος από τους ομολόγους της, όπως ο Cristobal Balenciaga και ο Christian Dior, των οποίων τα ρούχα ήταν πολύ δομημένα – και συχνά "βαριά".

40 χρόνια Moschino: Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι μόδας στην S/S 2024 κολεξιόν

Η Κamali ξεκίνησε την καριέρα της στην Chloé, δουλεύοντας στην ομάδα της Phoebe Philo, προτού λάβει το Master της στο Central Saint Martins υπό τη Louise Wilson, και αφού εργάστηκε στα brands Alberta Ferretti και Strenesse στο Μιλάνο επέστρεψε στην Chloé για να συνεργαστεί με την Clare Waight Keller ως design director από το 2013 έως το 2016. Εκείνη την χρονιά, εντάχθηκε στον Saint Laurent, καθώς ο Anthony Vaccarello ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργικού διευθυντή στη μάρκα, συνεργαζόμενη στενά μαζί του ως design director στις ready-to-wear συλλογές.

Θεωρείς το γκρι "βαρετό"; Δες πώς θα αλλάξεις γνώμη

Η αποχαιρετιστήρια συλλογή της Gabriela Hearst για την Chloe

Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού και κέρδισε τις εντυπώσεις, με την πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια να αποχαιρετά τον Οίκο. "Ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο να μοιραστώ το δημιουργικό μου όραμα και να προσθέσω τη φωνή μου στην ιστορία της Chloé, ενός αξιόλογου οίκου που πάντα αγαπούσα τόσο πολύ", είπε εκείνη, δίνοντας την σκυτάλη στην Kamali, που θα κάνει το ντεμπούτο της στην Chloé με μια παρουσίαση πριν από τη συλλογή της τον Ιανουάριο του 2024 και στη συνέχεια με μια επίδειξη κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι τον Φεβρουάριο.