Αυτά τα 8 trends από τα 90s επιστρέφουν το 2024 - Θα τα φοράμε ή μήπως όχι;

"Ξεπερασμένες" τάσεις που διχάζουν τις fashionistas

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Όσοι από εμάς δεν είμαστε και τόσο μεγάλοι για να θυμόμαστε τη μόδα της δεκαετίας του '90, έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με την επιστροφή ορισμένων κλασικών τάσεων της εν λόγω δεκαετίας. Εξάλλου, η ίδια δεκαετία που έκανε style icons τις Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston και Carolyn Bessette-Kennedy μάς χάρισε τις πλατφόρμες, τις τζιν φούστες και τα τσόκερ - α, και άφθονο γκλίτερ σώματος.

Αν αυτά σου φαίνονται τρομακτικά για να τα ξαναδείς στο παρόν, πριν πανικοβληθείς, χάρη στην αναβίωση πολλών στοιχείων από τη δεκαετία του 1990 έως το Y2K στο TikTok, το Gen Z ανακαλύπτει εκ νέου ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει αυτή η δεκαετία - και υπάρχουν μερικά βασικά κομμάτια που τραβούν την προσοχή μας για άλλη μία φορά.

Για κάθε faux pas μόδας υπάρχουν δύο τάσεις που εξακολουθούν να φαίνονται καλές και σήμερα, και οι πιο καλοντυμένες του Instagram ήδη τις δοκιμάζουν. Έτσι 8 trends που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή πριν από σχεδόν 30 χρόνια, εξακολουθούν να φαίνονται φρέσκα και σήμερα.

Επομένως, αν ψάχνεις για νέες τάσεις πριν από μια εποχική ανανέωση, ή είσαι απλώς μια νοσταλγική fashionista δες τις 8 κλασικές τάσεις της δεκαετίας του '90 που όλοι θα φορέσουν ξανά το 2024.

8 trends από τα 90s που επιστρέφουν το 2024

Minimal basics

Πρώτα για να σε διευκολύνω, κάνε (αν θέλεις) ένα νεύμα στον μινιμαλισμό που καθόρισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, με τη μορφή ευέλικτων βασικών στοιχείων. Οι πασαρέλες έδειχναν τότε την άποψη του Calvin Klein και του Helmut Lang για τις απογυμνωμένες πλάτες και στους δρόμους φορούσαμε φανελάκια, εφαρμοστά μπλουζάκια και μάξι φούστες (συνήθως συνοδεύονταν από τζιν μπουφάν).

Ευτυχώς, αυτή η εκλεπτυσμένη προσέγγιση δεν ξεπεράστηκε και τα ίδια βασικά κομμάτια αποτελούν τα θεμέλια της capsule γκαρνταρόμπας μας για το 2024, μάλιστα στην ίδια ουδέτερη χρωματική παλέτα του λευκού, μαύρου, γκρι και καμηλό.

Straight τζιν

Έχουν κυκλοφορήσει τόσες πολλές τάσεις τζιν και στυλ τον τελευταίο χρόνο που είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαδίσουμε με όλα. Φοράς φαρδιά τζιν; Τα στενά τζιν επέστρεψαν πραγματικά; Είναι τα barrel σχέδια το μέλλον στη μόδα ή ουσιαστικά άκομψα;

Αντί να προσπαθούμε να μαντέψουμε το next big thing στα τζιν παντελόνια, το straight denim είναι εδώ για εμάς. Όχι μόνο λειτουργεί καλά για κάθε σωματότυπο, αλλά κολακεύει όλες τις ηλικίες και φοριέται εύκολα σε κάθε περίσταση.

Κάπρι παντελόνι

Αφού το cargo παντελόνι επανήλθε το 2023, ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει και το άλλο πιο "διχαστικό" παντελόνι. Το κάπρι, αυτό το σχέδιο των τριών τετάρτων είναι ξαφνικά παντού, οπότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για το 2024 όλες θα το φορέσουμε - καλύτερα με ψηλοτάκουνα ή κομψά kitten heels.

Πλατφόρμες

Αφού όσες έδωσαν το παρών στην front row της Chloé A/W '24 φορούσαν το ίδιο ζευγάρι wedges, ήταν επίσημο:

Oι πλατφόρμες θα κυριαρχήσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Σε αντίθεση με τα Jellies ή τα πανύψηλα Buffalo που θέλαμε απεγνωσμένα τη δεκαετία του '90, αυτή η τάση στα παπούτσια είναι εκπληκτικά άνετη και φοριέται εύκολα με χαλαρά τζιν φαρδιά παντελόνια.

Baguette bags

Από τότε που η Carrie Bradshaw πρόφερε τις αθάνατες λέξεις "δεν είναι τσάντα, είναι μπαγκέτα", οι γνώστες της μόδας έχουν ενθουσιαστεί με την ιδέα της επαναφοράς στο προσκήνιο αυτής της ονειρεμένης μίνι τσάντας που "φωλιάζει" τέλεια κάτω από το μπράτσο όταν φοριέται στον ώμο.

Οι τσάντες XXL μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά μια τσάντα στο σωστό μέγεθος για να μεταφέρεις τα απαραίτητα αποτελεί διαχρονικό κομμάτι, ειδικά, μάλιστα, όταν φέρει το λογότυπο των πιο περιζήτητων brands στη μόδα.

Slip dress

Τα slip dresses έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και έχουν σταθεροποιηθεί ως αληθινά βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μας για την απόλυτη ευελιξία τους και μόνο. Πρόκειται για ένα φόρεμα που θα το βάλεις από το πρωί ως το βράδυ με την ίδια ευκολία, με ψηλοτάκουνα ή αθλητικά και ποτέ δεν θα είσαι εκτός μόδας.Σε σατέν με λεπτομέρειες δαντέλας ή με λίγη διαφάνεια, για ένα μοδάτο look.

Mules

Αυτά τα slip on παπούτσια είναι ιδανικά για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ μην τα φορέσεις μόνο με φόρεμα ή το κλασικό LBD, αλλά δοκίμασέ τα με κάπρι παντελόνι, balloon φούστα και φυσικά με το αγαπημένο σου τζιν.

Track pants

Οι Spice Girls, All Saints, TLC φορούσαν παντελόνια φόρμας και έτσι θα κάνεις κι εσύ φέτος, ειδικά εάν βαρέθηκες να φοράς συνέχεια τζιν. Φόρεσέ τα με ένα σακάκι, ένα oversized δερμάτινο τζάκετ, με ψηλοτάκουνα πέδιλα ή mules και βγες το βράδυ, δημιουργώντας ένα κομψό και σούπερ μοδάτο σύνολο.