Granny style: Η αναπάντεχη τάση της σεζόν θέλει να ντυνόμαστε σαν τη... γιαγιά μας!

6 νοσταλγικά κομμάτια για να αντιγράψεις το trend

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Granny style σημαίνει σε απλά... Ελληνικά "κλεψε το στυλ της γιαγιάς σου"! Δηλαδή χρησιμοποίησε αυτά τα πιο επίκαιρα από ποτέ κομμάτια από την γκαρνταρόμπα της γιαγιάς σου και φόρεσέ τα για να κάνεις δήλωση μόδας, αφού η τάση αυτή κυριαρχεί τώρα την άνοιξη - μαζί με τo mod wife style είναι τα δύο πιο αναπάντεχα trends της σεζόν.

Η ντουλάπα της γιαγιάς είναι και επίσημα το πιο cool μέρος για... shopping, τουλάχιστον σύμφωνα με το TikTok. Το λεγόμενο Granny style, μάλιστα, είναι πολύ δημοφιλές στιςς νεότερες, που απολαμβάνουν να ψαχουλεύουν σε vintage εφαρμογές στο Internet και όχι απλώς να ψάχνουν εκείνα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φορούσαν οι μεγαλύτεροι ηλικιακά συγγενείς τους πριν από 30, 40 ή 50 χρόνια.

Η ιδέα εδώ είναι απλή και εύκολη και έχει τη βάση της σε νοσταλγικά κομμάτια του παρελθόντος, από μαργαριταρένια κολιέ και πουκάμισα με φιόγκους μέχρι σουέτ σακάκια και ζώνες με λουλούδια. Εσύ θα κάνεις την επιλογή, δημιουργώντας ένα ρετρό στυλ, που θα ξεχωρίσει.

Προτίμησε κομμάτια που παραπέμπουν ακριβώς στα looks της γιαγιάς σου, επιλέγοντας ωστόσο χρώματα και αξεσουάρ που θα επικαιροποιήσουν το outfit, έτσι ώστε να δείχνει ναι μεν της... γιαγιάς αλλά στην πιο μοντέρνα εκδοχή του.

Εγώ θα σου δείξω στη συνέχεια πώς θα το πετυχεις, επιλέγοντας 6 βασικά κομμάτια, που θα δανειστείς από τη γιαγιά σου ή θα αποκτήσεις εύκολα στα μαγαζιά.

Αντίγραψε το Granny style μέσα από 6 βασικά κομμάτια

Karin Tiegl
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

H Karin Teigl είναι επιχειρηματίας και fashionista, που το προφίλ της στο Instagram είναι γεμάτο με εντυπωσιακές εμφανίσεις, εστιάζοντας τελευταία στο περίφημο granny style, που υιοθετεί με επιτυχία. Η τελευταία της εμφάνιση, μάλιστα, στο street style κέρδισε τις εντυπώσεις και εγώ θα σου δείξω πώς θα την αντιγράψεις.

Το σουέτ σακάκι

Με oversized εφαρμογή, που θυμίζει πολύ το μοντέλο της Prada από το περασμένο φθινόπωρο, και σε καφέ χρώμα είναι ένα σακάκι που θα φοράς για χρόνια. Κλασικό και διαχρονικό κομμάτι, μαζί του θα δημιουργήσεις επιτυχημένα το ρετρό στυλ αλλά και μοδάτες εμφανίσεις με τζιν.

σουέτ σακάκι

Φαρδύ, €39,99, Stradivarius

Το εμπριμέ μαντίλι

Είναι ένα αξεσουάρ που δημιουργεί αυτόματα στυλ, είτε το βάλεις με πουκάμισο είτε μέσα από το πουλόβερ σου ή στα μαλλιά σου. Και φέτος το μαντίλι είναι must-have, οπότε απόκτησε ένα εμπριμέ, για να κάνεις πολλούς συνδυασμούς. Για να είσαι to-the-point φόρεσε μια γαλάζια ρετρό μπαντάνα.

μπαντάνα

Γαλάζια μπαντάνα, €1,28, Temu

Η μακριά φούστα

Το ξέρεις ήδη καλά πως η μάξι φούστα είναι αγαπημένη της φετινής ανοιξιάτικης σεζόν, ενώ το λευκό χρώμα θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις πολλά μοδάτα looks. Προτίμησε ένα κομμάτια σε φαρδιά γραμμή, για να είσαι πιο κοντά στο granny style.

λευκή μάξι φούστα

Με πιέτες στη μέση, €49,99, Η&Μ

Η χρωματιστή τσάντα

Θα βάλεις τη μοδάτη πινελιά με μια χρωματιστή τσάντα, ενώ εάν προτιμήσεις μία σε minimal γραμμή, το granny style σου θα απογειωθεί. Προτίμησε κόκκινο για να φωτίσεις το σύνολό σου.

κόκκινη τσάντα

Σουέτ, €47, Vera Italy

Τα παπούτσια

Ειδικά φέτος που τα ρετρό αθλητικά κυριαρχούν στους δρόμους του κόσμου και οι fashionistas δεν τα αποχωρίζονται, δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις αυτά τα παπούτσια που θα ταιριάξουν στο outfit. Προτίμησε ρετρό sneakers σε παρόμοια απόχρωση με το σακάκι σου και είσαι έτοιμη!

αθλητικά καφέ

Καφέ, €100, Adidas

Τα γυαλιά

Εδώ θα χρειαστείς σίγουρα ένα ζευγάρια γυαλιά ηλίου σε oversized σχέδιο. Παίξε με τα χρώματα που έχει το outfit, δηλαδή καφέ κοκκάλινο σκελετό και γαλάζιους φακούς, για να δημιουργήσεις μια ομοιοχρωμία στο σύνολο που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

γυαλιά ηλίου

Ταρταρούγα, €285, Moscot Gelt

Δες ακόμα 3 granny looks από την Karin

Note: Με το ίδιο σακάκι και φλοράλ φούστα, βάζοντας τη μοδάτη πινελιά μέσα από τη mini silver bag.

Note: Με cowboy jacket και φαρδιά βερμούδα δημιουργεί ένα top granny look - και έξτρα δυναμικό!

Note: Το πολυαγαπημένο cardigan είναι τοπ για να πετύχεις το πιο στοχευμένο granny style.

Δες ένα granny look στο Tik Tok