Τα mules: Η απόλυτη τάση της σεζόν & 6 σχέδια για να τα φορέσεις από casual μέχρι και chic εμφανίσεις

Minimal αλλά και μοντέρνα, έχουν κατακτήσει το street style

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Είναι το νέο... όπλο σου στα ανοιξιάτικα σύνολά σου! Έχουν κατακλύσει το street style και έχουν γίνει η εμμονή των fashionistas. Από όλες τις ανοιξιάτικες τάσεις στα παπούτσια που ανυπομονούμε να φορέσουμε, τα mules είναι από τα αγαπημένα μας.

Γνωστά από την δεκαετία του '90, τα mules αποτελούν ένα παπούτσι συνώνυμο της θηλυκότητας και της φινέτσας και φέτος η δυναμική τους ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μαζί με τα kitten heels, έχουν κατακλύσει το μοδάτο street style, που τα φοράει κυριολεκτικά με τα πάντα - και δεν περιμένει να καλοκαιριάσει!

Σε άπειρα σχέδια, χρώματα και διαφορετικά ύψη, δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα της νέας σεζόν, ενώ εύκολα θα θεωρηθούν ως basic της άνοιξης και του καλοκαιριού. Ο λόγος; Αναβαθμίζουν εύκολα το στυλ σου, ενώ κάνουν τα πόδια να μοιάζουν υπέρκομψα - ακόμα και με αυτό το "άσχημο" κάπρι παντελόνι της σεζόν.

Μέχρι να καταλήξεις, λοιπόν, στο στυλ που θα αποκτήσεις φέτος,σου δείχνω στη συνέχεια τους αγαπημένους μου 6 τύπους mules, που δεν πρέπει να προσπεράσεις, αφού καθένας έχει να προσφέρει στα spring looks σου πολλές... έξτρα δόσεις στυλ - πέρα από φαντασία.

6 σχεδια mules για να τα φορέσεις σε casual & chic εμφανίσεις

Μυτερά

office look mules
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Τα pointed-toe mules επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις γόβες, με τη διαφορά ότι μπορείς να επιλέξεις ένα σχέδιο με φιόγκο, με μεταλλικά διακοσμητικά, που θα χαρίσει στο look σου έξτρα αίσθηση. Ταιριάζουν ιδανικά με business casual outfits και minimal σύνολα, ενώ θα αναδείξουν το quiet luxury style, αλλά και τις καθαρές γραμμές της εμφάνισής σου.

Top choice

ψηλοτάκουνα mules

Ψηλοτάκουνα, €66, Zakro Shoes

Ρετρό

mules με φιόγκο
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images/Ideal Image

Τα mules με φιόγκους έχουν μια μακρά και πλούσια ιστορία, με το εξαιρετικό στυλ τους να χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Οπότε καταλαβαίνεις πως ένα παρόμοιο σχέδιο θα αναβιώσει εύκολα το ρετρό στυλ σου, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις κορσέδες ή φουσκωτές φούστες. Προσθέτουν, από casual μέχρι θηλυκά φορέματα, μια νοσταλγική αίσθηση και μια εκλεπτυσμένη αισθητική.

Top choice

pink mules με φιόγκο

Φούξια, €36, Lulus

Western

minimal look mules
Photo by Gotham/GC Images/Getty Images/Ideal Image

Πετυχαίνουν μια όμορφη ισορροπία ανάμεσα στις καουμπόικες μπότες και στα ankle boots, τα mules σε στυλ γουέστερν ξεχωρίζουν στυλιστικά όταν φοριούνται με φούστες ή φορέματα σε μίντι μήκος. Όχι μόνο χαρίζουν έξτρα στυλ σε ένα απλό σύνολο, αλλά είναι και εύκολο να τα περπατήσεις από οποιοδήποτε άλλο παπούτσι με το ίδιο ύψος στο τακούνι.

Τop choice

cowboy mules

Με τρουκ, €29,99, Bozikis

Bold

neon mules
Photo by Valentina Frugiuele/Getty Images/Ideal Image

Ένα ζευγάρι ανοιχτά mules (στη φτέρνα και στα δάχτυλα), παίρνει εύκολα τη θέση των σανδαλιών σε οποιοδήποτε ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό σύνολο. Για ένα πρόσθετο μπόνους στο στυλ σου, προτίμησε ένα ζευγάρι σε έντονο χρώμα και φόρεσέ το με ουδέτερα.

Top choice

neon mules

Με χοντρό τακούνι, €74,50, Carrano

Casual

casual look mules
Photo by Melodie Jeng/Getty Images/Ideal Image

Το να φοράς flat mules είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να προσθέσεις μια πινελιά αβίαστης κομψότητας σε ένα σύνολο με τζιν και μπλουζάκι. Το μυστικό εδώ είναι να επιλέξεις ένα σχέδιο με εντυπωσιακές λεπτομέρειες στον σχεδιασμό, όπως αγκράφες ή συνδυασμό υλικών ή ακόμα και color-blocking.

Top choice

flat mules

Ψάθινα, €29,99, Tsoukalas

Platforms

μίνι φόρεμα και mules
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Είναι μοντέρνα και ταιριάζουν τέλεια με μίνι φορέματα. Θα τα αναδείξεις ακόμα περισσότερο με κάλτσες, ενώ σε ροζ χρώμα θα βάλεις μια έντονη girly αλλά και ρομαντική πινελιά στο outfit. Eίναι το τέλειο παπούτσι για να το δοκιμάσεις με διάφανα καλτσάκια, αλλά και με σχέδια με βολάν ή δαντέλα.

Top choice

ροζ platform mules

Ροζ, €45, Sante