Η πιο ρομαντική και θηλυκή τάση του 2024 θα σε καταπλήξει

Αυστηρά για γυναίκες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στα looks τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ανάμεσα σε όλες τις τάσεις της άνοιξης/καλοκαιριού 2024, αυτή είναι η πιο ρομαντική και θηλυκή αλλά και με έντονη νοσταλγική διάθεση, επειδή παραπέμπει στην εποχή της αθωότητας, μια εναλλακτική τάση στο faycore grunge, με πιο σκούρους και πιο βαρείς τόνους.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από τη Merriam Webster, φτάνοντας στο 2020 μέσα από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, ενώ πρόσφατα η Kendall Jenner φόρεσε την πιο ρομαντική και θηλυκή τάση που θα ήθελες κι εσύ να δοκιμάσεις την άνοιξη.

Η πιο ρομαντική και θηλυκή τάση του 2024 στις πασαρέλες

Σχετίζεται με τη "λολίτα" και τα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας, ενώ θυμίζει τις κούκλες που παίζαμε μικρές αλλά και την επιμονή της μαμάς μας να την χρησιμοποιεί στα μαλλιά μας. Όχι δεν θέλω να σε μπερδέψω ούτε να σε κρατήσω σε αγωνία, με αινίγματα και ερωτηματικά.

Η ρομαντική και θηλυκή τάση που είδαμε στις πασαρέλες αλλά και να υιοθετούν τα κορίτσια της μόδας είναι το περίφημο "στυλ της κοκέτας" ή αλλιώς βάλε φιόγκους παντού!

Το brand που περιγράφει καλύτερα αυτή την υπερ-θηλυκή τάση είναι σίγουρα η Simone Rocha, μέσα από ελαφριές διαφάνειες, δαντέλες και φιόγκους, όπου η ρομαντική αισθητική είναι το ζητούμενο, με έμπνευση κυρίως από τις κούκλες.

Δεν λείπουν φυσικά οι νέες προτάσεις της Sandy Liang, όπου προσθέτει στα ρούχα και τα αξεσουάρ της τεράστιους φιόγκους από σατέν σε ροζ

αλλά και κόκκινο χρώμα.

Η τάση της "κοκέτας" δεν πτοείται ούτε από τα κλασικά και αυστηρά κομμάτια, που έχουμε ήδη στην γκαρνταρόμπα μας, αφού εύκολα τα φιογκάκια μπορούν να ενσωματωθούν σε πουκάμισα ή φορέματα και μπλούζες. Μάλιστα θα τα συνδυάσεις και με το πιο φινετσάτο παπούτσι της άνοιξης.

Highlight: Και να θυμάσαι ότι εάν είσαι ρομαντική ψυχή, να βάλεις πολλούς φιόγκους στο νυφικό σου για να τονίσεις ακόμα περισσότερο την τάση. Πέρα από τα καθημερινά σου romantic looks, χάρισε και στον γάμο σου την πιο θηλυκή και νοσταλγική διάθεση. Δες δύο προτάσεις για να καταλάβεις...

νυφικό justin alexander

Μάξι με δαντέλα, Justin Alexander

νυφικό jennifers

Με ροζ ζώνη, Jennifers