Go vintage: 5 ρετρό καλοκαιρινά looks που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος

Η μόδα από το παρελθόν είναι Νο1 τάση της σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η αγάπη μου για το vintage είναι βαθιά. Και μόνο η λέξη πυροδοτεί άμεσο ενθουσιασμό για όλα αυτά τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που σίγουρα θα βρω στην ντουλάπα της γιαγιάς και της μαμάς για να τα συνδυάσω με μοντέρνα κομμάτια, δημιουργώντας αυτόματα τη Νο1 τάση της φετινής σεζόν - και στις βιτρίνες των μαγαζιών, αφού το ρετρό "πρωταγωνιστεί" όλη τη σεζόν.

Το retro style είναι εδώ και δεν πρέπει να το προσπεράσεις φέτος το καλοκαίρι, αφού μέσα από 5 looks που θα δεις στη συνέχεια θα μπορέσεις να αναβιώσεις το στυλ περασμένων δεκαετιών με απόλυτα στοχευμένο τρόπο. Το μυστικό είναι να κάνεις focus σε αυτό το κομμάτι-κλειδί που θα χρειαστείς, διανθίζοντας το σύνολό σου με σύγχρονα στοιχεία, για να δείχνει το look σου to-the-point και όχι παλιακό.


Το καλοκαίρι είναι στην πρώτη γραμμή, επομένως παρακάτω, θα δεις αυτά τα ρετρό στοιχεία που θα χρειαστεί να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου, από διαφάνειες και μίνι φούστες μέχρι σχέδια και μοτίβα, που θα βάλουν μια vintage πινελιά στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

5 ρετρό καλοκαιρινά looks που πρέπει να δοκιμάσεις

Sheer is everywhere


Το κομμάτι-κλειδί εδώ είναι η διαφάνεια. Είτε επιλέξεις ρομαντικά δαντελένια φορέματα, λεπτές μπλούζες από οργάντζα ή μίνιμαλ slip φούστες της δεκαετίας του '90, είναι η τέλεια επιλογή για τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται.

Royal Summer


Από τα μίνι φορέματα εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1960 που είδαμε να κυριαρχούν στις πασαρέλες άνοιξη/καλοκαίρι του 2024 μέχρι τα μάξι εντυπωσιακά πολύχρωμα κομμάτια και τα bold κοσμήματα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καλοκαιρινές εμφανίσεις των γυναικών από το παρελθόν έχουν αυτήν τη στιγμή μια σημαντική θέση στη μόδα.

Tennis club chic


Η αισθητική του τένις, που είναι στο mainstream της μόδας από την εμβληματική γκαρνταρόμπα τύπου Challengers της Zendaya, τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας αυτήν τη σεζόν. Το τένις είναι ένα άθλημα που λατρεύεται εδώ και χρόνια από τις τάσεις και δεν πρέπει να υποτιμάται. Προτίμησε θηλυκά ρετρό σύνολα με φορέματα tennis, πόλο και πλισέ φούστες.

90s minimalism


Σιλουέτες και στυλ εμπνευσμένα από τον μινιμαλισμό της δεκαετίας του '90 έκαναν δυναμικό comeback σε όλες τις πρόσφατες πασαρέλες, από φούστες στενές μίντι και pencil μέχρι slip dresses και βερμούδες, οι σχεδιαστές όπως οι Proenza Schouler, Gucci και Staud μάς εντυπωσίασαν με τις ρετρό επιλογές τους. Το minimal style είναι εδώ και αποτελεί τον τέλειο "καμβά" για να εμπνευστείς.

Go to Capri


Τα πιο μισητά... παντελόνια των 00s θα γίνουν φέτος αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιρινών σου εμφανίσεων. Σε denim ή tailored θα τα φορέσεις σίγουρα με ψηλοτάκουνα metallic mules και ριγέ polo, για να κάνεις μια βουτιά στο ρετρό στυλ του παρελθόντος.