Βερμούδα: Γιατί το πιο παρεξηγημένο κομμάτι της μόδας δείχνει φέτος πιο στυλάτο από ποτέ

Διαλύει κάθε αστικό... μύθο γύρω από το όνομά του!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Όσο κομψό και διασκεδαστικό κι αν είναι ένα μακρύ παντελόνι (για την κατάλληλη περίσταση), δεν είναι το πιο πρακτικό καλοκαιρινό ρούχο. Οπότε η στυλιστική... στροφή μπορεί να γίνεται απότομα προς πιο δροσερά κομμάτια, αλλά δύσκολα θα γυρίσεις να κοιτάξεις μια βερμούδα.

Και μη μου πεις "όχι", γιατί καμιά κομψή γυναίκα δεν θέλει να φοράει βερμούδα, αφού, ως γνωστόν, θεωρείται ένα "άκομψο" κοντό παντελόνι, απόλυτα ταιριαστό για... μπαμπάδες κάποιας ηλικίας. Κι όμως. Με αυτό ως δεδομένο, οι σχεδιαστές πέρασαν στην αντίπερα όχθη και είπαν να βγάλουν τη... ρετσινιά από πάνω της, δίνοντάς μας το έναυσμα να δούμε τις βερμούδες με άλλο μάτι.

Μια πολύ καλή εναλλακτική λύση και κατάλληλη για την άνοιξη αλλά και για το εγγύς καλοκαιράκι δείχνει να μπαίνει με αξιώσεις στην γκαρνταρόμπα των γυναικών κάθε ηλικίας, που τη φοράνε με casualwear σύνολα αλλά και με σακάκια και ψηλοτάκουνα το βράδυ.

Βερμούδα: Το πιο παρεξηγημένο παντελόνι είναι φέτος πιο στυλάτο από ποτέ

Στα 50s τη φορούσαν με κομψές μαρινιέρες ή πουκάμισα και μπαλαρίνες, ενώ στα 80s φάρδυναν απότομα και συνδυάστηκαν με φαρδιά πουκάμισα. Φέτος τις βλέπουμε στην πιο κομψή εκδοχή τους, με στενή μέση και πιο φαρδιά μπατζάκια αλλά και με τη μορφή κάπρι παντελονιών, που είναι πολύ στενά και φτάνουν λίγο κάτω από το γόνατο.

Συνδυάζονται με ποδοσφαιρικά μπλουζάκια, στενά tops αλλά και πουκάμισα, ενώ μια εμφάνιση με κοστούμι... βερμούδας από denim, αποτελεί μια ωδή στη φινέτσα και στο στυλ. Η βερμούδα ειναι το ίδιο στυλάτη εάν τη φορέσεις με αθλητικά παπούτσια, με kitten heels ή mules, ενώ ένα ζευγάρι sling backs θα σου χαρίσει έξτρα πόντους θηλυκότητας.

Tips γα να φορέσεις σωστά τη βερμούδα

  • Προτίμησε ψηλόμεσα σχέδια για να δείξει η σιλουέτα σου πιο αδύνατη και απόφυγε τα φαρδιά μπατζάκια, για ένα κομψό αποτέλεσμα.
  • Εάν έχεις περιφέρεια προτίμησε λεπτά υφάσματα, που πέφτουν όμορφα στο σώμα και όχι denim για παράδειγμα που θα προσθέσει πόντους στα επίμαχα σημεία.
  • Δέσε μια ζώνη στη μέση σου για να δημιουργήσεις το εφέ της λεπτής μέσης και τόνισε την γραμμή σου με στενά μπλουζάκια από πάνω.
  • Για μια chic εμφάνιση φόρεσε μια tailored βερμούδα και συνδύασέ την με το ίδιο σακάκι. Προτίμησε λευκό χρώμα, για μια ενημερωμένη ανοιξιάτικη εμφάνιση.
  • Εάν επιλέξεις βερμούδα κάπρι, φόρεσέ την με θηλυκά mules ή kitten heels και τόνισε το σεξαπίλ σου... παίζοντας με το ύψος του τακουνιού, ανάλογα με την περίσταση.