Zara skorts: Η νέα τάση που παίρνει τη θέση των σορτς - 5 κομμάτια με 22,95 ευρώ

Το αμφιλεγόμενο 90s trend επανέρχεται στο προσκήνιο αυτό το καλοκαίρι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Εάν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να δημιουργήσεις νέα ρούχα σήμερα, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις ένα "υβρίδιο" που προέρχεται από τη συνένωση δύο βασικών κομματιών στη γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Μιλάω για τα περίφημα skorts, δηλαδή τις φούστες-σορτς που κατακτούν τη μόδα του street style και γίνονται το αγαπημένο item των fashionistas. Αποτελούν μια πολύ μοδάτη εναλλακτική στην πιο κλασική μίνι φούστα και σίγουρα θα φορεθούν πολύ όλη τη σεζόν, παίρνοντας τη θέση των πολυαγαπημένων σορτς. Μάλιστα τα Zara skorts είναι το trend του καλοκαιριού και θα τα αποκτήσεις με 22,95 ευρώ.

Τα skorts παίρνουν τη θέση των σορτς το καλοκαίρι

Η μόδα - που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '90 επανακυκλοφόρησε από τον Sabato De Sarno για το ντεμπούτο του στο σόου της Gucci,


ενώ κι άλλοι διάσημοι Οίκοι, ανάμεσά τους η Miu Miu τίμησε αυτή την περίεργη "παντελονόφουστα".


To skort είναι ένας νεολογισμός μόδας που δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους για να ορίσει ένα υβριδικό ένδυμα, καθώς και μια διασταύρωση μεταξύ φούστας (skirt) και ενός σορτς (shorts). Δεν πρέπει να συγχέεται φυσικά με μια culotte, η οποία είναι πιο μακριά και πιο φαρδιά, καθώς πρόκειται για μια σούπερ μίνι φούστα που είναι μαζί και σορτσάκι.

κοπέλα φοράει πράσινο skort
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images/Ideal Image

Ένα μοντέλο που γεννήθηκε αρχικά στο τένις, που συνδυάζει τη θηλυκότητα με την πρακτικότητα, αφού πρόκειται για ένα κομμάτι που θα το χαρακτηρίζαμε ως "look saver", με την έννοια ότι μαζί του νιώθεις ασφάλεια να μη φανούν τα πάντα μόλις καθίσεις!

Πώς θα φορέσεις τα skorts

Υπάρχουν πολλές προτάσεις και άπειρες δυνατότητες συνδυασμού, αλλά όλα εξαρτώνται από το δικό σου στυλ. Το τζιν και το μαύρο ή άσπρο χρώμα είναι ευέλικτα, αλλά οι προτάσεις κυμαίνονται και σε νέα «ουδέτερα» χρώματα όπως το μπλε, το γκρι ή το πράσινο της ελιάς.

street style looks
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Idelal Image

Αυτό που κάνει τη διαφορά όσον αφορά στο styling είναι τα παπούτσια. Από τα αντρικού τύπου μοκασίνια μέχρι τα θηλυκά kitten heels ή τις ρετρό slingbacks για μια πιο θηλυκή εμφάνιση, η ιδέα εδώ είναι να δείξεις κομψή και φινετσάτη, ανάλογα με την περίσταση που θα φορέσεις το skort.

Όπως μπορείς να δεις στο TikTok, υπάρχουν πολλές εμφανίσεις που παίζουν με το στυλ, για να τις υιοθετήσεις στα all-day looks σου.

@its_laurensarah

We stan the black skort #fashiontiktok #foryou #outfitideas #fashioncontentcreator #wardrobeessential #styleinspo

♬ original sound - Lauren

Απόκτησε 5 Zara skorts με 22,95 ευρώ

denim skort

Τζιν - Θα το βρεις εδώ

ροζ καρό skort

Καρό ροζ - Θα το βρεις εδώ

ροζ skort με ζώνη

Ροζ με ζώνη - Θα το βρεις εδώ

λευκό skort

Λευκό - Θα το βρεις εδώ

χακί skort με κουμπιά

Χακί με κουμπιά - Θα το βρεις εδώ