Κάπρι παντελόνι: Το trend από τα 90s επιστρέφει και θα φορεθεί με αυτά τα παπούτσια - 6 σχέδια που του ταιριάζουν

Θα δημιουργήσεις τα πιο στυλάτα combos του καλοκαιριού

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το capri παντελόνι επανέρχεται δυναμικά στη ζωή μας, ενώ μαζί με το cargo, από την ίδια δεκαετία των 90s, θα φορεθούν πολύ αυτό το καλοκαίρι. Και μπορεί να έχουμε λατρέψει τα φαρδιά τζιν, αλλά αυτό το κομψό και θηλυκό -σούπερ ρετρό επίσης- κομμάτι θα γίνει το αγαπημένο μας, αφού εύκολα υποστηρίζει κάθε στυλ.

Ωστόσο, είναι μια σιλουέτα που δύσκολα ταιριάζει στην καθημερινότητά μας, αφού το "περίεργο" μήκος του, λίγο κάτω από το γόνατο, θέλει και τα σωστά παπούτσια για να αναδειχτεί όπως του αξίζει. Λόγω της στενής γραμμής του, οι influencers το συνδυάζουν με φαρδιά μπλουζάκια και υπερμεγέθη τζάκετ αλλά και με κοντά τόπ και σακάκια, αποδεικνύοντας πόσο ευέλικτο είναι πραγματικά αυτό το παντελόνι.

6 παπούτσια για να φορέσεις με το κάπρι παντελόνι

Αν κάτι ξέρω αυτήν τη σεζόν, είναι ότι η τάση των κάπρι παντελονιών επιστρέφει δυναμικά, αφού όπου κι αν κοιτάξεις, τα κορίτσια της μόδας τα φοράνε στο repeat. Αν και οι περισσότερες έχουμε γοητευτεί από αυτήν τη ρετρό τάση, η πρώτη επαφή μας με τα κάπρι παντελόνια δεν είναι και τόσο εύκολη, αφού δυσκολευόμαστε με τους συνδυασμούς του, ειδικά με τα παπούτσια.

Για να τους προσθέσεις λοιπόν μια πινελιά από το 2024 και να γίνουν ακόμα πιο σχετικά με το παρόν, υπάρχουν 6 σιλουέτες παπουτσιών που ταιριάζουν ιδανικά με κάπρι παντελόνια, απογειώνοντας την εμφάνισή μας.

Clogs


Ακριβώς όπως το κάπρι, έτσι και τα τσόκαρα επέστρεψαν στο προσκήνιο αυτήν τη σεζόν — και ποτέ δεν έδειχναν καλύτερα. Συνδύασέ τα μαζί για ένα casual σύνολο, για το οποίο κάθε στυλίστας θα σε επαινούσε.

Flip flops


Οι αγαπημένες σου σαγιονάρες είναι ιδανικές για να τις φορέσεις με κάπρι τους πιο καυτούς μήνες, δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη εμφάνιση, ειδικά εάν παίξεις με χρώματα και σχέδια. Για το βράδυ προτίμησε flip flops μεταλλικές σε ασημί ή χρυσαφί.

Slim sneakers


Σε αντίθεση με τα πιο χοντρά σχέδια αθλητικών, τα sneakers με λεπτή σόλα συμπληρώνουν ιδανικά την απλότητα του κάπρι. Φέτος προτίμησε ένα πολύχρωμο ζευγάρι, διατηρώντας το sporty attitude στο σύνολο.

Ψηλοτάκουνα mules


Κατά τη γνώμη μου, αυτά τα ρετρό παντελόνια φαίνονται πιο κομψά με λίγο τακουνάκι παραπάνω, οπότε τα mules είναι η καλύτερη πρόταση, ειδικά υφασμάτινα ή τζιν κάπρι.

Mary Janes


Eξακολουθούν να αποτελούν βασικό παπούτσι για το 2024 όπως και οι μπαλαρίνες. Και οι δύο λοιπόν αυτές σιλουέτες είναι ιδανικές να φορεθούν με κάπρι, βάζοντας μια κομψή πινελιά στο look και εξασφαλίζοντας άνεση από το πρωί ως το βράδυ.

Μπαλαρίνες με τακούνι


Θα σου προσθέσουν επιπλέον ύψος και θα δείξουν τα πόδια πιο μακριά, ενώ το κάπρι παντελόνι σου θα φανεί αμέσως πιο... αναβαθμισμένο.