Λευκά φορέματα: 8 casual trends που "πρωταγωνιστούν" αυτό το καλοκαίρι

Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα άλλο ρούχο που να φοριέται τόσο πολύ τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα ρούχο που να... φωνάζει τόσο πολύ "καλοκαίρι" όπως ένα λευκό φόρεμα. Το να φοράμε ένα άνετο λευκό φόρεμα μια ζεστή μέρα είναι αυτό που όλες περιμένουμε με ανυπομονησία για μήνες. Τα λευκά φορέματα δεν είναι τάση από μόνα τους, αλλά κάθε καλοκαίρι βλέπουμε διάφορα trends να κάνουν την εμφάνισή τους παντού.

Οι περισσότερες από τις τρέχουσες τάσεις στα λευκά φορέματα είναι λιτές και casual, αλλά είναι και αρκετά ευέλικτες ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα total looks. Τα φανταχτερά κομμάτια μοιάζουν πιο πολύ σαν νυφικά, οπότε αν δεν θέλεις κάτι τέτοιο (που δεν θέλεις) στην καθημερινότητά σου, αυτές οι casual τάσεις είναι ό,τι πιο βολικό για να φορέσεις φέτος το καλοκαίρι.

Να θυμάσαι ότι και τα 8 σχέδια που θα δεις στη συνέχεια είναι φρέσκες ιδέες αλλά και διαχρονικές, γι' αυτό αυτά τα λευκά φορέματα θα τα φοράς για χρόνια.

8 casual λευκά φορέματα που "πρωταγωνιστούν" αυτό το καλοκαίρι

Corset inspired

Ρούχα που συνδυάζουν στοιχεία κορσέ είναι trend εδώ και αρκετές σεζόν, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η κολακευτική τάση "αγκαλιάζει" φέτος και τα λευκά φορέματα.

Linen trend


Ένα λευκό λινό φόρεμα είναι το key-item του καλοκαιριού. Αυτό το ζαρωμένο ύφασμα έχει τη δύναμη να κάνει κάθε εμφάνιση να μοιάζει πολυτελής, ειδικά εάν το συνδυάσεις με ψάθινα και δερμάτινα αξεσουάρ.

Α line full skirt


Ρομαντικό στυλ και με ρετρό αναφορές, αυτό το φόρεμα με τη φουσκωτή φούστα θα σου χαρίσει έξτρα στυλ! Απογείωσέ το με kitten heels ή μπαλαρίνες.

Oversized short


Είναι ένα από τα πιο βολικά σχέδια του καλοκαιριού και συνδυάζονται υπέροχα με αθλητικά παπούτσια, αλλά λειτουργεί και σαν κενός καμβάς για να κάνεις το δικό σου styling.

Χαμηλόμεσο


Τα φορέματα αυτά με τη χαμηλή μέση εκτοξεύτηκαν σε δημοτικότητα το περασμένο καλοκαίρι και φέτος είναι η σεζόν τους!

Πλεκτό


Οι καλοκαιρινές διακοπές ποτέ δεν είναι ολοκληρωμένες χωρίς ένα λευκό κροσέ φόρεμα! Τελεία.

Shirt-dress


Είναι ίσως το μοναδικό φόρεμα που δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα. Το ίδιο κλασικό αλλά και μοδάτο, ανάλογα με το styling που θα κάνεις.

Στράπλες


Αν η δεκαετία του '90 είναι η αγαπημένη σου στη μόδα, πιθανότατα είσαι και fan των στράπλες φορεμάτων. Η πιο μοντέρνα επανάληψη αυτό το καλοκαίρι είναι ένα minimal, λιτό κομμάτι.