Φάε άφοβα μακαρόνια! Η δίαιτα που σου επίτρεπει τους υδατάνθρακες! Πως θα κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς...

Φάε άφοβα μακαρόνια! Η δίαιτα που σου επίτρεπει τους υδατάνθρακες! Πως θα κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς...

Η Carb Lovers Diet, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, σε καλεί να πεις αντίο στις δίαιτες που προτείνουν τη μίνιμουμ κατανάλωση υδατανθράκων. Ήρθε για να ξαναβάλει τους σωστούς υδατάνθρακες στο τραπέζι, εκεί όπου ανήκουν, εντάσσοντάς τους σε μία υγιεινή διατροφή. Βασική αρχή της είναι ότι οι υδατάνθρακες δεν αποτελούν εχθρό, αλλά το καύσιμο που προτιμά το σώμα σου και, αν τους διαλέξεις προσεχτικά, μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά.

Είναι ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, με ελεγχόμενες θερμίδες και έμφαση στους ωφέλιμους υδατάνθρακες. Αν τους ξαναβάλεις στη διατροφή σου θα νιώσεις πάλι χορτάτη, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και θα χάσεις βάρος. Αλλά το να πειστεί ο κόσμος ότι οι υδατάνθρακες είναι ωφέλιμοι, δεν είναι εύκολο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική δίαιτα! Θα γίνει "στιλάκι" σε λίγες μόνο ημέρες!

«Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου κατά των υδατανθράκων, αλλά το μήνυμά αυτό είναι λανθασμένο», λέει η Frances Largerman-Roth, RD, συγγραφέας του The Carb Lovers Diet και αρχισυντάκτρια της στήλης διατροφής και υγείας του Health Magazine. «Οι υδατάνθρακες σου κάνουν καλό και αν επιλέξεις τους σωστούς ελέγχοντας τις μερίδες, αυτοί που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο θα αποτελέσουν το κλειδί για την απώλεια βάρους», λέει η Frances Largerman-Roth.

Δείτε ακόμη: Το απόλυτο detox 2 ημερών! Ξύπνα τον οργανισµό σου και δες την κοιλιά σου να γίνεται επίπεδη!

Τι είναι το ανθεκτικό άμυλο;

Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένα είδος υδατάνθρακα ανθεκτικού στην πέψη στο λεπτό έντερο, προσφέροντας αίσθηση κορεσμού και βοηθώντας στην καύση του λίπους. Μελέτες δείχνουν ότι σε βιηθά να μειώσεις τις κρίσεις υπογλυκαιμίας, να ελέγξεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να τονώσεις τον μεταβολισμό, λέει η Frances Largerman-Roth.

Η Δίαιτα των Υδατανθράκων είναι μία καινοτόμος προσέγγιση στην υγιεινή διατροφή που υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι 4 κιλά σε 30 μέρες καταναλώνοντας απλές, θρεπτικές τροφές μαζί με «σούπερ-υδατάνθρακες» πλούσιους σε ανθεκτικό άμυλο. Η δίαιτα αφιερώνει ένα ειδικό κεφάλαιο στη γυμναστική τονίζοντας τη σημασία της τακτικής σωματικής άσκησης παράλληλα με το πρόγραμμα διατροφής.

Η δίαιτα των υδατανθράκων στην πράξη

Το πρόγραμμα ξεκινά με μια εβδομάδα αποτοξίνωσης που περιλαμβάνει τέσσερα μικρά γεύματα που συνολικά φθάνουν τις 1.200 θερμίδες ημερησίως και υπόσχεται να χάσεις μέχρι και 2,5 κιλά. Ακόμα και σε αυτό το στάδιο, οι τροφές πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο τείνουν να έχουν πολλές φυτικές ίνες οπότε ο συνδυασμός θα λειτουργήσει υπέρ σου για να αισθάνεσαι πιο χορτάτη (κορεσμός), να ελέγχεις τη γλυκόζη στο αίμα και να καις περισσότερο λίπος.

Μετά απ’ αυτό, θα λαμβάνεις 1.600 θερμίδες ημερησίως σε πέντε μικρά γεύματα που θα περιέχουν από έναν σούπερ-υδατάνθρακα.