Cico: H δίαιτα που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο επειδή μπορείς να φας ό,τι θέλεις! Αναλυτικό πρόγραμμα...

Η καινούργια εμμονή των celebrity και όχι μόνο!

Cico: H δίαιτα που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο επειδή μπορείς να φας ό,τι θέλεις! Αναλυτικό πρόγραμμα...

Για εσένα που ψάχνεις την καλύτερη δίαιτα για να ακολουθήσεις και να χάσεις το περιττό βάρος που επιθυμείς, η cico diet είναι μια καλή λύση καθώς δεν σου στερεί καμία τροφή και ουσιαστικά μπορείς να φας ό,τι θέλεις.

Μέχρι εδώ σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ναι, με αυτή τη δίαιτα μπορείς να φας μπέργκερ, μπορείς να φας μακαρόνια με κιμά και βασικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Διαβάστε παρακάτω...

Τέρμα το ψητό κοτόπουλο με σαλάτα, το γιαούρτι για βραδινό και ένα μήλο στη δουλειά. H Cico diet έχει αρχίσει να αποκτά όλο και περισσότερη φήμη στο διαδίκτυο και όσοι την έχουν δοκιμάσει μιλούν για σίγουρα αποτελέσματα.

Κάπου εδώ υπάρχει και το «αλλά». Η μία και μοναδική προϋπόθεση στην cico diet είναι ότι πρέπει να μετράς τις θερμίδες.

Aμέτρητες φορές έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει για τις θερμίδες και το ρόλο που αυτές παίζουν στη διατήρηση ή την αύξηση του βάρους μας.

Κάθε μέρα το σώμα σου χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει. Και σε τι μεταφράζεται αυτή η ενέργεια; Μα φυσικά σε θερμίδες! Το σύνολο των θερμίδων που έχει ανάγκη ο οργανισμός καθημερινά ονομάζεται βασικός μεταβολισμός. Είναι το σύνολο της ενέργειας που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός μας για να καλύψει πλήρως όλες εκείνες τις λειτουργίες που γίνονται εν αγνοία μας, προκειμένου να διατηρηθούμε στη ζωή.

Ας αφήσουμε όμως τη θεωρία και να περάσουμε στην πράξη.

Η Cico diet το μόνο που σου ζητά είναι να μετράς τις θερμίδες που καταναλώνεις ημερησίως και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις τον έλεγχο στα χέρια σου χωρίς να στερηθείς τροφές που τόσο αγαπάς.

Οι υποστηρικτές της CICO diet τονίζουν ότι δεν έχει σημασία το τι τρως, αρκεί να δημιουργείς ένα ημερήσιο περιορισμό των θερμίδων.

Δηλαδή, για να χάσεις βάρος πρέπει απλά να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από ό,τι καις κάθε μέρα με τις δραστηριότητες που κάνεις κατά τη διάρκεια του 24ωρου (γράψιμο, οδήγηση, περπάτημα, μαγείρεμα κλπ.) και τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού σου (όπως αναπνοή, η διατήρηση της θερμοκρασίας τους σώματος).

Εχετε στο νου σου πως ένας ορισμένος αριθμός θερμίδων καίγεται, ακόμη και αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα καθώς η καρδιά, τα νεφρά, οι πνεύμονες, οι αδένες εργάζονται. Φυσικά, όσο πιο κουραστική εργασία κάνεις, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις.

Αυτή είναι η δίαιτα των μονάδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό!

Ο πυρήνας της cico diet είναι ένας: «calories in, calories out», που σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίζεις τις θερμίδες.

Κάπου εδώ όμως ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουμε και το μειονέκτημα αυτής της δίαιτας. Το σώμα μας και ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που του επιβάλλουμε. Το κακό με τις θερμιδικές δίαιτες είναι ότι αντιλαμβάνεται την απότομη και ακραία αλλαγή και για λόγους επιβίωσης προτιμά να καίει λιγότερο και στην ουσία να σβήνει κάποιες από τις μηχανές του προκειμένου να μας προστατέψει.

Αλλα το πιο σημαντικό πρόβλημα με την νοοτροπία της Cico diet είναι πως δεν πρέπει μόνο να εστιάζουμε στο αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε, αλλά και στην ποιότητά τους που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Δεν είναι όλες οι θερμίδες το ίδιο για τον οργανισμό μας. Για παράδειγμα, 300 θερμίδες από muffin βατόμουρου που παρασκευάζεται με αλεύρι και ζάχαρη δεν επηρεάζει το σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που κάνουν 300 θερμίδες από τη μαγειρευμένη βρώμη γεμάτη με αμύγδαλα και βατόμουρα.

Προτίμησε λοιπόν καλής ποιότητας πρωτεΐνες όπως το άπαχο κρέας, το ψάρι, το αυγό και κατανάλωσέ τα με σύνεση, προτίμησε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, απέφυγε τις πολλές γαρνιτούρες με πατάτες-ρύζι, συνόδευσε το γεύμα σου με λαχανικά και σαλάτες, περιόρισε τα γλυκά και αντικατέστησε μερικά με φρούτα ή ξερά φρούτα και φυσικούς χυμούς και θα δεις το βάρος σας να κατεβαίνει.

Η διατροφή και η δίαιτα δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο!

Η δίαιτα που έχει προκαλέσει σάλο με τα αποτελέσματά της: Χάσε κιλά σε τρεις ώρες!

Ιδού η δίαιτα που έχει προκαλέσει σάλο για αποτελέσματά της! Χάσε κιλά σε τρεις ώρες!

Η θεωρία και το πρόγραμμα του celebrity trainer Χόρχε Κρουζ.

Ένα μας ενδιαφέρει όταν διαλέγουμε δίαιτα: να μην πεινάσουμε. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το πρόγραμμα του Χόρχε Κρουζ, celebrity trainer, κάνει το γύρο του κόσμου. Πρώην υπέρβαρος και ο ίδιος, έχασε 20 κιλά ανακαλύπτοντας το μυστικό που βάζει φωτιά στο μεταβολισμό. Η Δίαιτα των 3 ωρών βασίζεται στη λογική ότι πρέπει να τρώμε ένα γεύμα ή ένα σνακ κάθε τρεις ώρες. Σύμφωνα με τη θεωρία του, το φαγητό με αυτόν τον ρυθμό αυξάνει το βασικό μεταβολισμό και τα επίπεδα των καύσεων, περιορίζει την όρεξη, μειώνει τη χοληστερίνη και ελαττώνει την παραγωγή κορτιζόλης.

Τα γεύματα ξεκινούν μέσα στην πρώτη ώρα μόλις ξυπνήσουμε και τελειώνουν τρεις ώρες πριν κοιμηθούμε. Αποτελούνται από έναν υγιεινό συνδυασμό πρωτεΐνης, υδατανθράκων, φρούτων και λαχανικών. Για να καταλάβετε από τι αποτελείται ένα τυπικό γεύμα φανταστείτε ένα πιάτο που γεμίζει το μισό με λαχανικά ή φρούτα. Στη συνέχεια προσθέτετε υδατάνθρακες σε ποσότητα όση ο κύβος του Ρούμπικ και πρωτεΐνη όσο μία τράπουλα. Συνήθως ολοκληρώνετε το γεύμα με μία κουταλιά του γλυκού λάδι (ελιάς ή καρύδας). Τα σνακ περιέχουν περίπου 100 θερμίδες και μπορεί να περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, ρυζογκοφρέτες ή φρούτα.

Πρωινό:

Διαλέξτε ανάμεσα σε:
∙ Δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης με μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο (ή ταχίνι) και μισή μπανάνα.
∙ Ένα μικρό μπολ με κουάκερ, κανέλα, φράουλες, μπανάνα ή μια χούφτα σταφίδες και ¼ φλυτζανιού άπαχο γάλα.
∙ Σάντουιτς με μαύρο ψωμί του τοστ και ομελέτα που έχετε φτιάξει με ένα αυγό και ένα ασπράδι (χωρίς λάδι). Προσθέτετε κρεμμύδι και ό,τι σαλάτα θέλετε.
∙ Μισή μπαγκέτα ολικής άλεσης με μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα, μία φέτα καπνιστό σολομό, ντομάτα, φέτες κρεμμύδι και κάπαρη.

Δεκατιανό
Διαλέξτε ανάμεσα σε:
∙ Δύο φέτες πεπόνι
∙ Ένα μικρό μήλο
∙ Σέλερι με φυστικοβούτυρο
∙ Ένα ροδάκινο με 5 αμύγδαλα
∙ Γιαούρτι με 2% λιπαρά και μία κουταλιά δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες.

Μεσημεριανό
Διαλέξτε ανάμεσα σε:
∙ Σαλάτα σπανάκι με ντοματίνια, κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι, καρότο και κόκκινη πιπεριά. Τη συνοδεύετε με στήθος κοτόπουλο, φρέσκο σολομό ή τόνο και λίγη φέτα χαμάλη σε λιπαρά. Την περιχύνετε με μία κουταλιά της σούπας βινεγκρέτ με μπαλσάμικο.
∙ Σάντουιτς με μαύρο ψωμί και γαλοπούλα. Το συνοδεύετε με σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
∙ Ένα φλυτζάνι με μακαρόνια ολική άλεσης. Συνοδεύετε με ¼ φλυτζανιού σάλτσα ντομάτα και σαλάτα.

Απογευματινό
Διαλέξτε ανάμεσα σε:
∙ Ένα από τα σνακ το δεκατιανού
∙ Μία φέτα γαλοπούλας με λίγο άπαχο τυρί.
∙ Ένα φλυτζάνι smoothie από φρούτα
∙ Δύο φλυτζάνια ποπ-κορν.

Δείπνο
∙ Ένα κομμάτι άπαχο κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι) που θα έχετε ψήσει ή βράσει, μαζί με σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό. Συνοδέψτε με μία χούφτα μαύρο ρύζι ή κινόα.
∙ 2 παϊδάκια αρνίσια με μία χούφτα μαύρο ρύζι και σαλάτα.
∙ Μπορείτε να διαλέξετε ένα γεύμα από τα μεσημεριανά.

Επιδόρπιο
Βοηθάει ώστε να μην έχετε κρίσεις πείνας μέσα στη νύχτα. Διαλέξτε ανάμεσα σε:
∙ 3 φράουλες βουτηγμένες σε πουτίγκα χαμηλά σε λιπαρά.
∙ Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με γεύση φρούτων.
∙ Μισό κεσέ γιαούρτι με ψιλοκομμένα ροδάκινα ή μήλα.
∙ Μία χούφτα δημητριακά πρωινού.

Διαβάστε περισσότερα θέματα δίαιτας στο Youweekly.gr