Δίαιτα optavia! Το νέο διατροφικό trend που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους!

Top καλοκαιρινή δίαιτα!

Δίαιτα optavia! Το νέο διατροφικό trend που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους!

Το νέο διατροφικό trend είναι η δίαιτα optavia η οποία σου υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους!

Η δίαιτα Optavia είναι ένα διατροφικό πλάνο απώλειας βάρους που βασίζεται σε μερικά γεύματα την ημέρα, που ονομάζονται «καύσιμα».

Αυτά τα μίνι γεύματα σκοπό έχουν να σε χορτάσουν αλλά να χάσεις και κιλά παράλληλα.

Περιλαμβάνει 3 διατροφικά πλάνα με χαμηλά λιπαρά ώστε να διαλέξεις ανάλογα με τον στόχο σου. Η δίαιτα των 4 ημερών: Αναλυτικό πλάνο διατροφής! Χάσε τα περιττά κιλά γρήγορα και εύκολα!

Το 5&1 πλάνο περιλαμβάνει 5 Optavia «καύσιμα» και ένα «άπαχο και πράσινο» γεύμα, αποτελούμενο από πρωτεΐνες και λαχανικά (π.χ. κοτόπουλο με μπρόκολο).

Το 4&2&1 πλάνο περιλαμβάνει 4 «καύσιμα», δύο άπαχα και πράσινα γεύματα και ένα υγιεινό σνακ (φρούτο).

Για όσους θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους, το 3&3 πλάνο περιλαμβάνει 3 «καύσιμα» και 3 άπαχα και πράσινα γεύματα.

Τι είναι όμως τα «καύσιμα»; Πρόκειται για 60 διαφορετικές επιλογές από σέικς, μπάρες, σούπες, μπισκότα, ακόμα και μπράουνις. Κάθε τέτοιο σνακ έχει βάση την πρωτεΐνη και περιλαμβάνει ένα προβιοτικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Το καλό με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι δεν μετράς υδατάνθρακες ή θερμίδες, διαβάζουμε στο Purewow. Ακόμη, μπορείς να δεις γρήγορη απώλεια βάρους λόγω των χαμηλών σε θερμίδες συστατικών της δίαιτας.

Στα κατά, η αντικατάσταση γευμάτων μπορεί να βοηθήσει μόνο για βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανανεώσεις την δίαιτά σου ενώ δεν είναι φθηνή με τόσα διαφορετικά γεύματα και σνακ. Ακόμη είναι πολύ φτωχή σε θερμίδες, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Ornish: Η καλύτερη δίαιτα για απώλεια βάρους αλλά και για την υγεία της καρδιάς!

Η καλύτερη δίαιτα για απώλεια βάρους αλλά και για την υγεία της καρδιάς είναι η ornish!

Πρόκειται για μια χορτοφαγική δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες και ελάχιστα λιπαρά, που ισχυρίζεται ότι μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

Ο καρδιολόγος Ντιν Ορνις από την Καλιφόρνια τονίζει ότι για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια με υγεία, πρέπει να αποφεύγουμε όλων των ειδών τα λίπη, τα ζωικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των πουλερικών, αλλά και τα θαλασσινά.

Δίνει έμφαση στο να τρώει κανείς θρεπτικά επιλέγοντας φρούτα, λαχανικά, ασπράδια αυγού και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Οι ανάγκες του σώματος για πρωτεΐνες σε αυτή τη δίαιτα καλύπτονται κυρίως από όσπρια που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε.

Η δίαιτα Ornish απαγορεύει το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά. Επίσης απαγορεύεται οποιοδήποτε έλαιο, μαργαρίνη, μαγιονέζα και τα τυριά.

Δεν επιτρέπει το αλκόολ, τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με λιπαρά και τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους. Επίσης τους κρόκους αυγών, το αβοκάντο και τις ελιές.

Οσον αφορά την άσκηση, η δίαιτα Ornish τονίζει ότι οι αερόβιες δραστηριότητες είναι οι καλύτερες για το σώμα. Επίσης δίνει έμφαση στη διαχείριση του άγχους, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με γιόγκα, βαθιές αναπνοές και διαλογισμό.

Ωστόσο, οι επικριτές αυτής της δίαιτας σημειώνουν ότι η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους πρέπει να τηρεί ισορροπία στα θρεπτικά συστατικά. Με άλλα λόγια χρειάζεσαι τόσο τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά, όσο και τους υδατάνθρακες.

Η δίαιτα Ornish είναι ξεκάθαρα μια διατροφή που θα αγαπηθεί από τους χορτοφάγους.