Η δίαιτα 16:8 που θα σε κάνει να "στεγνώσεις" άπειρα

Την ακολουθούν όλοι οι celebrities!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η δίαιτα 16:8 που θα σε κάνει να

Αν θέλεις να χάσεις τα περιττά κιλάκια που πήρες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τη δίαιτα 16:8 που θα σε κάνει μέσα από μία πολύ εύκολη διαδικασία να "στεγνώσεις" άμεσα και να δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Τι είναι η δίαιτα 16:8; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διατροφής κατά το οποίο πραγματοποιείς όλα σου τα γεύματα μέσα σε 8 ώρες και στη συνέχεια μένεις νηστική για τις υπόλοιπες 16 ώρες. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώσεις, ωστόσο πρέπει να προσέχεις και να τρως υγιεινά.

Η συγκεκριμένη δίαιτα κάνει "θραύση" στον κύκλο των celebrities, ειδικά σε περιπτώσεις που προσπαθούν να χάσουν γρήγορα κιλά, ενώ θα μπορούσες να δοκιμάσεις και αυτή την τέλεια detox δίαιτα.

16:8 δίαιτα

Ένα τέτοιο είδος διατροφής, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις γρήγορα βάρος και αποτελεί σε κάθε περίπτωση, μία μέθοδο που περιλαμβάνει γυμναστική και δεν σε αφήνει να πεινάσεις για μεγάλες χρονικές περιόδους. Έχει επίσης αποδειχθεί, πως μπορεί να σε βοηθήσει να χαμηλώσεις τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό και να μειώσει το ρίσκο του διαβήτη.

Μπορεί στην αρχή να νιώσεις μία παραπάνω πείνα και να δυσκολευτείς να διαχειριστείς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ειδικά σε συνδυασμό με την κοινωνική σου ζωή, ωστόσο αν έχεις συνηθίσει να τρως μέσα σε φυσιολικές ώρες, τότε θα είναι παιχνιδάκι για εσένα.

Επιπλέον, μπορείς να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη δίαιτα για όσο καιρό πιστεύεις πως χρειάζεται, μέχρι να φτάσεις στο αποτέλεσμα που σε ευχαριστεί.

Τα φαγητά που πρέπει να τρως

Αυτή η δίαιτα δε θα σε περιορίσει από το να απολαύσεις τα αγαπημένα σου φαγητά, ούτε θα σου ζητήσει να αποκλείσεις από το διαιτολόγιό σου συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων. Αλλά όσο τρως μέσα στις 8 ώρες, φρόντισε να τρως υγιεινά και νορμάλ ποσότητες, ώστε να μην πεινάσεις κατά τη διάρκεια της μέρας.

Κόκκινο κρέας, πουλερικό, ψάρι, αυγά και σπανάκι, ακόμα και υδατάνθρακες και αντίστοιχες τροφές που θα σε χορτάσουν.