Η δίαιτα των Ιαπώνων που σε κάνει να ζεις παραπάνω χρόνια

Το ελιξήριο της ζωής βρέθηκε!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η δίαιτα των Ιαπώνων που σε κάνει να ζεις παραπάνω χρόνια

Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προσπαθούν να βρουν το ελιξήριο της ζωής που θα μας κάνει να ζήσουμε για πάντα, ωστόσο αυτό έχει ήδη βρεθεί και δεν είναι άλλο από αυτή την ιαπωνική δίαιτα, η οποία δε σε κάνει να ζεις για πάντα αλλά να ζεις παραπάνω χρόνια.

Τώρα που βρίσκεσαι συνέχεια στο σπίτι λόγω της καραντίνας, είναι λογικό από τη μία να έχεις πάρει λίγο βάρος και από την άλλη να προσπαθείς με κάθε τρόπο να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να βρεις νέους τρόπους για να τρως σωστά σε καθημερινή βάση.

Προφανώς έχεις μπει στη διαδικασία να ψάξεις ένα σωρό δίαιτες που μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά γρήγορα και εμείς σου έχουμε εδώ μία, ωστόσο αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά είναι να αλλάξει τις διατροφικές σου συνήθειες μια για πάντα.

Η δίαιτα των Ιαπώνων

Μία πρόσφατη μελέτη που έγινε από το Βρετανικό Ιατρικό Ινστιτούτο, έδειξε πως αυτή η ιαπωνική δίαιτα, εάν υιοθετηθεί από έναν οργανισμό, μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα όσον αφορά στο ρίσκο του θανάτου από όλες τις αιτίες.

Το 2005, η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα πρόγραμμα το οποίο ονόμασε «spinning top» και επί της ουσία αποτελεί ένα γράφημα για την σωστή διατροφή που θα έπρεπε να έχουν όλη καθημερινά. Στην κορυφή του γραφήματος βρισκόταν μία φιγούρα που έτρεχε και έδειχνε επί της ουσίας πως το σημαντικότερο απ' όλα είναι η άσκηση.

δίαιτα για μακροζωία

Η σειρά με την οποία τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο γράφημα τα φαγητά, έχει να κάνει με την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά. Στην κορυφή βρίσκονται τα ζυμαρικά ενώ ακολουθούν τα λαχανικά, τα ψάρια, τα αυγά και το κρέας.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε άνδρες και γυναίκες που ακολούθησαν το συγκεκριμένο πλάνο για 15 χρόνια, αποδείχθηκε ότι είχαν χαμηλότερα ποσοστά θανάτων.

Ο υπεύθυνος της έρευνας εξήγησε μετά την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος: «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι μία ισορροπημένη κατανάλωση ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στην μακροζωία και να μειώσει το ρίσκο του θανάτου».