Χάσε κιλά με το «μαγικό» σπιτικό ρόφημα με μελιτζάνα

Θα σου... πάρει το μυαλό!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χάσε κιλά με το «μαγικό» σπιτικό ρόφημα με μελιτζάνα

Αν θέλεις να χάσεις κι εσύ γρήγορα και εύκολα κιλά, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτό το «μαγικό» σπιτικό ρόφημα με μελιτζάνα και νερό, το οποίο υπόσχεται να σε αφήσει μέσα σε λίγο μόνο καιρό «μισή» απ' 'ό, τι είσαι.

Μετά το νερό με λεμόνι και το νερό με μηλόξιδο, σειρά έχει ένα νέο ενισχυμένο νερό που υπόσχεται να βοηθήσει πολύ τη δίαιτα μας. Αυτή τη φορά βέβαια, στο νερό δεν θα προσθέσουμε κάποιο άλλο υγρό, αλλά μελιτζάνες!

Όπως έχουμε πει ξανά, η μελιτζάνα πέρα από την τέλεια γεύση της είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό. Μεταξύ άλλων δε, είναι διαιτητική καθώς έχει λίγες θερμίδες, καθόλου λίπος και κατά τη διάρκεια της πέψης απορροφάει λίπος άλλων τροφών, βοηθώντας στην απώλεια βάρους.

Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν, να πειραματιστούν κάποιοι για το πώς θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο αυτές τις διαιτητικές της ιδιότητες. Και κάπως έτσι προέκυψε το νερό μελιτζάνας.

Για να φτιάξεις το σπιτικό ρόφημα με μελιτζάνα θα χρειαστείς:

  • μία μέτρια μελιτζάνα ιδανικά βιολογική
  • ένα μέτριο λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό

Πλένεις καλά την μελιτζάνα με μηλόξιδο και μαγειρική σόδα και την ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό. Χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα, την κόβεις σε ροδέλες και την βάζεις μέσα σε μία κανάτα. Αν βέβαια το πρόβλημά σου είναι η κυτταρίτιδα, τότε εξαφάνισέ τη με αυτό το ρόφημα με λεμόνι και πιπέρι!

Προσθέτεις το νερό, το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα και το βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε το νερό να απορροφήσει όλα τα συστατικά της μελιτζάνας. Την άλλη μέρα μπορείς να πιεις το νερό μελιτζάνας σταδιακά: ένα ποτήρι με το πρωινό, ένα με το μεσημεριανό, ένα το απόγευμα και ένα το βράδυ με το γεύμα σου.

Τι πετυχαίνεις;

Όταν πίνεις νερό μελιτζάνας πριν από τα γεύματα, σε κάνει να νιώθεις πιο γεμάτος και επίσης, είναι διουρητικό, βοηθάει στη χώνεψη και μειώνει τα λιπαρά από τις τροφές που καταναλώνεις, βελτιώνοντας τη συνολική πέψη και καθαρίζοντας το σώμα.

Παράλληλα, ακριβώς επειδή καθαρίζει το σώμα και είναι διουρητικό, το νερό μελιτζάνας μπορεί σταδιακά να μειώσει και το μέγεθος της μέσης, εξαφανίζοντας το ενοχλητικό κοιλιακό λίπος. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, το νερό μελιτζάνας πρέπει να συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

Θαυματουργό! Το σπιτικό ρόφημα με πορτοκάλι θα σε αφήσει "μισή"!

Αν έχεις βαρεθεί πια τις δίαιτες και τις θερμίδες, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό με τη διατροφή σου και να βάλεις στη ζωή σου ένα ρόφημα που θα σε βοηθήσει να χάσεις πόντους.

Ανεξάρτητα από την εποχή του έτους, τα υπέροχα αδυνατιστικά ροφήματα με συνδυασμό εσπεριδοειδών αποτελούν πάντα τον ιδανικό τρόπο να κάψετε λίπος.

Ο χυμός του πορτοκαλιού περιέχει βιταμίνη C και αμινοξέα. Πέρα από το ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έχει υπέροχη γεύση. Έτσι χάνετε πιο εύκολα εκατοστά με απλό και γευστικό τρόπο.

αδυνάτισμα με πορτοκάλι

Έτσι θα φτιάξεις το θαυματουργό ρόφημα με πορτοκάλι

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • τον χυμό από μισό λεμόνι
  • τον χυμό από μισό γκρέιπφρουτ

Οδηγίες

  • Βάλτε τον χυμό του πορτοκαλιού σε ένα δοχείο.
  • Για να εξισορροπήσετε τα εσπεριδοειδή, προσθέστε τον χυμό του γκρέιπφρουτ. Αμέσως θα προσέξετε τη διαφορά όσον αφορά στην πυκνότητα.
  • Ανακατέψτε καλά το μείγμα.
  • Προσθέστε λίγη επιπλέον γεύση με λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρετε το ρόφημα κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.