Κι όμως γίνεται: Πώς μια κουταλιά βούτυρο στον καφέ σου μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Κι όμως γίνεται: Πώς μια κουταλιά βούτυρο στον καφέ σου μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα. Η νέα τάση στον καφέ είναι να βάζουμε βούτυρο!

Σύμφωνα με τον Dave Asprey που επινόησε το ρόφημα, αν και ο καφές αυτός περιέχει πάνω από 450 θερμίδες και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "διατροφική βόμβα”, θα μεταμορφώσει το σώμα και τη διάθεσή μας: μειώνει το αίσθημα της πείνας, συμβάλλει στο αδυνάτισμα και βελτιώνει την ενέργεια και τις αθλητικές επιδόσεις. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι χάρη στο ρόφημα αυτό έχασε 50 ολόκληρα κιλά, ενώ τον βοήθησε να κοιμάται καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη διαύγεια πνεύματος. Διαβάστε παρακάτω...

Αρκεί να προσθέσετε 1-2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο από γάλα που έχει παραχθεί από ζώα που τρώνε μόνο γρασίδι και 1-2 από ένα λάδι χαμηλό σε τριγλυκερίδια. Το βούτυρο πρέπει να είναι ανάλατο- και προπάντων βιολογικό και καλής ποιότητας-, ενώ οι κόκκοι του καφέ πρέπει να είναι χαμηλοί σε τοξίνες.

Δείτε ακόμη: Κι όμως γίνεται: Πώς μια κουταλιά βούτυρο στον καφέ σου μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Γιατί ο καφές με βούτυρο έγινε trend;
Η μόδα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, ωστόσο η πρακτική αυτή δεν είναι καινούργια. Οι Θιβετιανοί βάζουν στο τσάι τους βούτυρο από το γάλα των Γιάκ. Στην πραγματικότητα, από εκεί εμπνεύστηκε ο Dave Asprey, όταν και ο ίδιος έβαλε βούτυρο στο τσάι του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Θιβέτ .

Πίνοντας καφέ με βούτυρο -όπως ισχυρίζεται ο Asprey αλλά και όσοι ακολουθούν την αυτή την πρωτότυπη διατροφική τάση- θα πάρετε τα βασικά υγιή λιπαρά που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία των μεμβρανών και των ορμονών για καλύτερη γνωστική λειτουργία. Το βούτυρο περιέχει βουτυρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις, την φλεγμονή και τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, αλλά και να ενισχύσει τα επίπεδα της ενέργειας σας.

Προσοχή όμως! Το ρόφημα αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται ως γεύμα, και όχι ως συνοδευτικό του πρωινού μας για παράδειγμα. Με τον τρόπο αυτό οι θερμίδες ουσιαστικά "ισοσταθμίζονται”. Παράλληλα, είναι ιδανικό για όσους δεν προλαβαίνουν να φάνε πρωινό.

Και κάτι παραπάνω: παρά το γεγονός ότι το βούτυρο έχει πολύ λίπος και υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ο καφές με βούτυρο ως αντικατάστατο γεύματος θα σας βοηθήσει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες αποθηκεύετε από τα υπόλοιπα γεύματα, χάρη στα συστατικά που έχει, αλλά και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, το βούτυρο- απαραίτητα αγνό και από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι- περιέχει συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, το οποίο έχει την ικανότητα να μειώνει το σωματικό λίπος.

Δείτε πως θα τον φτιάξετε!