Δίαιτα του παγωτού; Και όμως υπάρχει! Το πρόγραμμα διατροφής για όλες τις γλυκατζούδες!

Με υπογραφή διαιτολόγου και άμεσα αποτελέσματα!

Δίαιτα του παγωτού; Και όμως υπάρχει! Το πρόγραμμα διατροφής για όλες τις γλυκατζούδες!

Τα παγωτά μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας δροσίζουν, αλλά ψέματα δεν θα πούμε αισθανόμασταν ενοχές μετά από κάθε χωνάκι.

Αυτά βέβαια μέχρι χθες που δεν ξέραμε, γιατί πλέον ανακαλύψαμε την “Ice Cream Diet” που ισχυρίζεται ότι τα παγωτά μπορούν και να μας αδυνατίσουν και να κάνουν καλό στην υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω...

Όχι, δεν ονειρεύεσαι, καλά διάβασες υπάρχει δίαιτα παγωτού! Μάλιστα, κυκλοφορεί σε βιβλίο ήδη από το 2002 (πώς μας είχε διαφύγει;), από τη διατροφολόγο Holly McCord, που μας ενθαρρύνει να τρώμε μία μερίδα παγωτό καθημερινά.

Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, η McCord συμβουλεύει να τρώμε ένα παγωτό το πολύ 250 θερμίδων, υπό την προϋπόθεση ότι η καθημερινή μας διατροφή δεν ξεπερνά τις 1.500 θερμίδες.

Δείτε ακόμη: Η δίαιτα της Δέσποινας Βανδή για να χάσεις λίπος - Αναλυτικά το πρόγραμμα διατροφής της!

Αναρωτιέσαι γιατί η McCord επιμένει συγκεκριμένα στην κατανάλωση παγωτού; Σύμφωνα με την ίδια το παγωτό μας κάνει να περνάμε πιο χαλαρά τη φάση με τις μικρότερες μερίδες φαγητού σε περιόδους δίαιτας και βοηθά στην απώλεια βάρους, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου στις γυναίκες και επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Εντάξει, μας έπεισε, μία μπάλα παγωτό τώρα!

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, έρευνα του 2016 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν τις μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες να διατηρούν το φυσιολογικό τους βάρος, ενώ παλαιότερα έρευνα του 2005 είχε αποδείξει ότι το παγωτό μας κάνει χαρούμενους, ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ζώνες του εγκεφάλου.

olivemagazine.gr