Θες να χάσεις κιλά; Η Jennifer Aniston σου λέει πως με τον πιο εύκολο τρόπο!

Το νέο διατροφικό trend που σαρώνει στο Hollywood!

Θες να χάσεις κιλά; Η Jennifer Aniston σου λέει πως με τον πιο εύκολο τρόπο!

Θες και εσύ να χάσεις εύκολα και γρήγορα κιλά και να αποκτήσεις σώμα όπως μεγάλα ονόματα του Hollywood; Η Jennifer Aniston σου λέει πως με τον πιο εύκολο τρόπο!

Ένα από τα πιο ωραία γυναικεία κορμιά της σημερινής showbiz, η Jennifer Aniston αποκάλυψε πρόσφατα πως ακολουθεί διαλειμματική διατροφή!

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν, προτού την ξεκινήσεις!

Αυτά είναι τα γλυκά με κάτω από 100 θερμίδες που θα λατρέψετε σε απόλυτες στιγμές λιγούρας!

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία;
Δεν είναι δίαιτα, δεν είναι διατροφή, αλλά ημερήσιο πρόγραμμα. Δεν απαγορεύει καμία τροφή, ούτε επιβάλλει κάποια. Το μόνο που κάνεις είναι να τρως για κάποιες ώρες της ημέρας αφήνοντας το σώμα σου χωρίς τροφή για τις υπόλοιπες. Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις εσύ το σχήμα που σου ταιριάζει. Πόσο κουλ; Η καλύτερη αναλογία θεωρείται το 16:8. Το πρόγραμμα 16:8 περιλαμβάνει νηστεία 16 ωρών μέσα στην ημέρα, όπου δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού. Όλα τα γεύματα και τα σνακ της ημέρας πρέπει να καταναλώνονται μέσα στις υπόλοιπες οκτώ ώρες της ημέρας.

Διαλειμματική νηστεία: Τα οφέλη
Καλύτερος γλυκαιμικός έλεγχος: Σύμφωνα με μελέτες, η διαλειμματική νηστεία συνδέεται με μείωση έως και 31% των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα και μείωση 3-6% των επιπέδων του σακχάρου περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη.

Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία: Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα διάφορα είδη διαλειμματικής νηστείας οδηγούν στη δημιουργία νέων νευρικών κυττάρων βελτιώνοντας έτσι την εγκεφαλική λειτουργία.
Μακροζωία:Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να χαρίσει και μερικά επιπλέον χρόνια ζωής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα.

Δίνει στο σώμα την ευκαιρία να ξεκουραστεί υποστηρίζοντας την πολύ κρίσιμη ανάπλαση των κυττάρων και την αποτοξίνωσή τους ενισχύοντας έτσι την αντιοξείδωση του οργανισμού. Και τι σημαίνει αυτό; Αντιγήρανση. Ιδού γιατί η Jennifer Aniston διατηρείται το ίδιο νέα τόσα χρόνια.
Κατά τη ΔΝ, έχεις την τάση να καταναλώνεις συνολικά λιγότερες θερμίδες και άρα να αφήνεις το σώμα σου να καίει λίπος για ενέργεια. Συνεπώς, πράγματι χάνεις βάρος.
Ενεργοποιεί τον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη μνήμη και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη νευρώνων. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.
Τι πρέπει να προσέξεις πριν την ξεκινήσεις;

Οι θερμίδες εξακολουθούν να μετράνε. Προσπάθησε να τρως «κανονικά» κατά τη διάρκεια των περιόδων μη νηστείας, όχι τόσο πολύ ώστε να αντισταθμίσεις τις θερμίδες που χάνεις με τη νηστεία.
Όπως και με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο απώλειας βάρους, πρέπει να τη διατηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα αν θέλεις να λειτουργήσει. Το σώμα σου μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί σε ένα διαλείπον πρωτόκολλο νηστείας.

Ο ύπνος είναι σημαντικός για τη σωστή λειτουργία των ορμονών, κάτι που σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Σε όλες τις περιπτώσεις, χρειάζεται να δώσεις προτεραιότητα στην ξεκούρασή σου, γιατί αυτό βοηθά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

Εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας, επιβάλλεται να γίνεται παρακολούθηση από ειδικό.

Η γνώμη της ειδικού
Όταν ο σκοπός μίας διαλειμματικής διατροφής είναι η δίαιτα, δηλαδή η απώλεια βάρους, τότε ο τρόπος που θα επιτευχθεί διαμορφώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου. Ωστόσο, δε σε εκπαιδεύει, δε σου μαθαίνει τι είναι ισορροπημένη διατροφή, αλλά την αντιμετωπίζεις σαν μία προσωρινή κατάσταση και αφού πετύχεις το στόχο σου, επιστρέφεις στις παλιές σου συνήθειες και πιθανότατα και στο παλιό σου βάρος. Τέλος, δεν υπάρχουν πολλές έρευνες και δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα αυτής μακροπρόθεσμα.

Πηγή: shape.gr

Την δίαιτα της πατάτας την ξέρατε; Τώρα μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε 3 μέρες!

Την δίαιτα της πατάτας την ξέρατε! Τώρα μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε 3 μέρες με αυτό το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η δίαιτα της πατάτας, όπως το ίδιο το όνομα λέει, έχει κύριο συστατικό τις πατάτες. Περιλαμβάνει επίσης ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και αν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες, μπορείτε να χάσετε έως και πέντε κιλά σε τρεις μέρες.

Το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες, μαζί με το γαλακτικό οξύ από το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, παρέχει στο σώμα την επαρκής ημερήσια ποσότητα θερμίδων. Το άμυλο, όταν συνδυάζεται με νερό, σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι.

Sirtfood Diet: Λατρεύεις την σοκολάτα αλλά θέλεις να χάσεις κιλά; Με αυτή την δίαιτα δεν θα την αποχωριστείς!

ΗΜΕΡΑ 1
Πρωινό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Μεσημεριανό:
-2 Βραστές πατάτες χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Βραδινό:
-2 Φλιτζάνια γιαούρτι

ΗΜΕΡΑ 2
Πρωινό:
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Μεσημεριανό:
-2 Βραστές πατάτες χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Βραδινό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

ΗΜΕΡΑ 3
Πρωινό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι

Μεσημεριανό:
-1 Βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Βραδινό:
-1 Φλιτζάνι γιαούρτι

Η χρήση αυτής της δίαιτας περιορίζεται σε 3 ημέρες.

Το πλεονέκτημα σε αυτή τη δίαιτα είναι ότι έχει μικρή διάρκεια, ενώ επιτυγχάνει γρήγορα αποτελέσματα.