Ποιες δίαιτες; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις κιλά... "κρύβεται" αλλού

Και σίγουρα δεν το γνώριζες

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Ποιες δίαιτες; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις κιλά...

Ποιες δίαιτες; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις κιλά "κρύβεται" αλλού και σίγουρα δεν το περίμενες.Οι δίαιτες GI κατηγοριοποιούν τους υδατάνθρακες και τους βαθμολογούν με την ταχύτητα με την οποία το σώμα μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη.

Οι περίφημες δίαιτες των τελευταίων 30 ετών έχουν επικεντρωθεί στην πρόσληψη υδατανθράκων ή στη βαθμολογία GI (γλυκαιμικός δείκτης) ως μέσο ελέγχου της πρόσληψης ενέργειας, αλλά μια ματιά σε πολλές μελέτες δείχνει ότι στην πραγματικότητα οι χαμηλότερες βαθμολογίες GI δεν έχουν απαραίτητα αντίκτυπο στη μείωση σωματικoύ βάρους.

Ποιος ο τρόπος για να χάσεις κιλά

Οι δίαιτες GI κατηγοριοποιούν τους υδατάνθρακες και τους βαθμολογούν με την ταχύτητα με την οποία το σώμα μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη, με τη γλυκόζη να είναι η ζάχαρη που παρέχει ενέργεια στα κύτταρα μας.

Τι λειτουργεί πραγματικά;

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια του εντέρου καθορίζουν τον ρυθμό κατανομής των τροφίμων. Ο τύπος των βακτηρίων του εντέρου που είχαν οι συμμετέχοντες στις μελέτες GI ήταν πολύ πιο σημαντικός από τους τύπους υδατανθράκων που έτρωγαν, υποδηλώνοντας ότι η μέτρηση των θερμίδων και οι βαθμολογίες GI είναι μια ξεπερασμένη μέθοδος διαχείρισης του βάρους.

δίαιτα βακτήρια κιλά

Οι άνθρωποι στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο εγγράφονται για να αξιολογηθεί το μικρόβιο τους ως μέρος μεγάλων μελετών που περιγράφουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής του πληθυσμού. Βλέπουμε επίσης την εμφάνιση διαδικτυακών επιχειρήσεων που προσφέρουν οικιακά κιτ για το τεστ και εκτεταμένες αναφορές που παρέχουν στους πελάτες πληροφορίες για το πώς μπορούν να προσαρμόσουν τη διατροφή τους για να αλλάξουν το βακτηριακό προφίλ τους για απώλεια βάρους.

Τα βακτήρια που χρειάζεστε

Το προσωπικό σας μικρόβιο σας βοηθά να αφομοιώσετε την τροφή σας, να καταπολεμήσετε τις ασθένειες και να μειώσετε τη φλεγμονή. Τα βακτήρια του εντέρου έχει επίσης αποδειχθεί ότι επηρεάζουν τη διάθεσή σας, με τους ερευνητές να παρατηρούν αλλαγές στη συμπεριφορά σε ποντίκια που έχουν δοκιμαστεί με αλλαγές στο μικροβιακό τους μακιγιάζ.

Τα φιλικά βακτήρια στο έντερο σας μπορούν να σας κάνουν πιο ήρεμους και λιγότερο επιρρεπείς στο άγχος, ενώ τα βακτήρια ενεργοποιούν το νεύρο του κόλπου που συνδέει τον εγκέφαλό σας με το έντερο.

Το μικρόβιο σας μεταβολίζει τα ίδια τρόφιμα διαφορετικά με τον τρόπο που κάνει ένα άλλο άτομο με διαφορετικό προφίλ μικροβίου. Αυτό σημαίνει ότι καμία μεμονωμένη δίαιτα δεν λειτουργεί για όλους με τον ίδιο τρόπο.Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη κόλπο για να χάσετε κιλά που πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς να φροντίζετε το βακτήριο σας

  • Μην πάρετε αντιβιοτικά για ιούς.
  • Αποφύγετε τα αντιμικροβιακά προϊόντα καθαρισμού.
  • Φάτε κρέας χωρίς αντιβιοτικά.
  • Φάτε χόρτα. Οι ίνες τροφοδοτούν καλά βακτήρια και τα φυτικά τρόφιμα βοηθούν στη μικροβιακή ποικιλομορφία.
  • Φάτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη καλών βακτηρίων τροφοδοτώντας το μικρόβιό σας με ζυμωμένα τρόφιμα, προ και προβιοτικά.
  • Περάστε χρόνο στη φύση. Εκθέστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα στα καλά βακτήρια του εδάφους, λερώνοντας τα χέρια σας κάθε φορά.