Έχει τσίλι λεμόνι και... - Το απόλυτο ρόφημα για απώλεια λίπους

Πιείτε το για 3 μήνες και θα δείτε αλλαγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έχει τσίλι λεμόνι και... - Το απόλυτο ρόφημα για απώλεια λίπους

Το λεμόνι είναι από τα υλικά που αποτελούν το βασικό συστατικό για κάθε πετυχημένο λιποδιαλυτικό ρόφημα (όπως αυτό εδώ το smoothie με γιαούρτι και λεμόνι). Μία από τις συνταγές που δε θα χάσετε αν δοκιμάσετε, περιλαμβάνει μερικά ακόμα στοιχεία που θα ενεργοποιήσουν τον οργανισμό σας και θα σας βοηθήσουν να δείτε μεγάλη διαφορά στα κιλά σας.

Πώς θα φτιάξετε το λιποδιαλυτικό ρόφημα

Υλικά:

  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο τσάι ή 3 φακελάκια
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κου. της σούπας chilli σκόνη

ρόφημα με chili

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα υλικά σ ένα μπουκάλι και από πάνω ρίχνουμε μισό λίτρο βραστό νερό.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί από το βράδυ μέχρι το πρωί.Την επόμενη μέρα πίνουμε 3 ποτήρια ένα μετά από κάθε γεύμα.

Τα οφέλη του τσίλι στον οργανισμό μας

Μια από της ιδιότητες της καψαϊκίνης είναι η τόνωση του μεταβολισμού καθώς αυξάνει την ποσότητα της θερμότητας που παράγει το σώμα μας και μας κάνει να καίμε περισσότερες θερμίδες ανά ημέρα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται θερμογένεση. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που έτρωγαν ένα πρωινό που περιέχει καψαϊκίνη έκαιγαν 51% περισσότερες θερμίδες την ημέρα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Οι καυτερές πιπεριές σας βοηθάνε να τρώτε λιγότερο και να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι είναι η καψαϊκίνη που βοηθά στη μείωση της πείνας. Αν και δεν είναι ακόμα απολύτως κατανοητό το πως το κάνει αυτό, μια μελέτη έχει δείξει πως μειώνει την παραγωγή της γκρελίνης, της ορμόνης δηλαδή που δημιουργεί την πείνα.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 40% των ενηλίκων άνω των 25 ετών έχουν υψηλή πίεση αίματος. Οι μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η καψαϊκίνη μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μία μελέτη σε ποντίκια με υψηλή αρτηριακή πίεση έδειξαν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση διαιτητικών μπαχαρικών που περιέχουν καψαϊκίνη συνέβαλε στη μείωση της πίεσης του αίματος ενώ μια άλλη μελέτη, αυτή τη φορά βασισμένη πάνω σε γουρούνια, έδειξε ότι η καψαϊκίνη βοήθησε να χαλαρώσουν τα αιμοφόρα αγγεία τους, οδηγώντας σε μείωση της αρτηριακής πίεσης. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι τα παραπάνω συμπεράσματα βασίζονται στα ζώα και τα αποτελέσματα της καψαϊκίνης μπορεί να διαφέρουν στον άνθρωπο.