Για να ξεφουσκώσει η κοιλίτσα σου και να χάσεις κιλά: Σπιτικό ρόφημα με μέλι, κανέλα και...

Θα κατέβει η ζυγαριά στο άψε σβήσε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Για να ξεφουσκώσει η κοιλίτσα σου και να χάσεις κιλά: Σπιτικό ρόφημα με μέλι, κανέλα και...

Καταλαβαίνουμε πως το καλοκαίρι πλησιάζει κι έχεις μπει σε αυτό το mood που θες να χάσεις τα περιττά κιλάκια! Αν η δίαιτα της Μπέττυς Μαγγίρα σου φαίνεται πολύ δύσκολη - παρότι ΔΕΝ είναι - αυτό το σπιτικό μείγμα θα σε βοηθήσει αρκετά!

Το ρόφημα με μέλι και κανέλα διαθέτει πολλές υγιεινές ιδιότητες αλλά αποτελεί επίσης και μια φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει το σώμα να σχηματίσει ένα σταθερό ρυθμό μεταβολισμού και να κάψει το περιττό λίπος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Το μυστικό είναι να αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα και συνθετικά σάκχαρα με το φυσικό μέλι. Για να έχετε άμεσα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να προσθέσετε μια κούπα στο καθημερινό πρωινό σας γεύμα και μια κούπα το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Υλικά για το ρόφημα

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1 κούπα καυτό αποσταγμένο νερό

Προετοιμασία

Βράζετε το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία. Προσθέτετε το μέλι με την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Αφήνετε τα υλικά να σταθούν για πέντε λεπτά πριν το πιείτε. Το πίνετε καθημερινά και σε μια εβδομάδα θα δείτε αποτελέσματα.

Πώς μια κουταλιά κανέλα την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

κανέλα και αδυνάτισμα

Η κανέλα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και ίνες. Έχει χρησιμοποιηθεί από τους μεσαιωνικούς χρόνους για να θεραπεύσει τη διάρροια, τη δυσπεψία και το φούσκωμα. Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, του σχηματισμού έλκους στομάχου και βοηθά στη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μαζί με τα κακά επίπεδα χοληστερόλης (LDL) ενώ δεν έχει καμία επίδραση στην καλή χοληστερόλη (HDL). Ως εκ τούτου, είναι επωφελής τόσο για τους ασθενείς με διαβήτη καρδιάς και τύπου 2. Δεδομένου ότι η κανέλα είναι γλυκιά στη γεύση ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκά τρόφιμα που γενικά δεν επιτρέπονται στους διαβητικούς.

Η κανέλα έχει ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα. «Μιμείται» τη βιολογική δραστηριότητα της ινσουλίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης. Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους από το σώμα, η κανέλα βοηθά στην πρόληψη αυτής της αυξημένης αποθήκευσης λίπους και σας επιτρέπει να χάσετε βάρος. Επιπλέον, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η ζάχαρη μεταβολίζεται από το σώμα και εμποδίζει τη μετατροπή του μεταβολιζόμενου σακχάρου σε λίπος.

Η κανέλα καθυστερεί επίσης τη διέλευση των τροφίμων από το στομάχι στο έντερο. Ως εκ τούτου, αισθάνεστε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τρώτε λιγότερο. Αυτό σας βοηθά να χάσετε βάρος. Η κανέλα βοηθά επίσης το σώμα να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες πιο αποτελεσματικά και αυτό βοηθά να χάσετε μερικά κιλά. Μελέτες δείχνουν ότι το κοιλιακό λίπος είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις της κανέλας από το λίπος από άλλα μέρη του σώματος.