Να το πίνετε δυο φορές την ημέρα για να μείνετε μισές - Σπιτικό ρόφημα με μηλόξυδο, μέλι και...

Κορίτσια, το πιο σωτήριο "ποτό"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Να το πίνετε δυο φορές την ημέρα για να μείνετε μισές - Σπιτικό ρόφημα με μηλόξυδο, μέλι και...

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά δεν θέλετε να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο και να εγκαταλείψετε τα αγαπημένα σας φαγητά, ίσως πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα απλό σπιτικό ρόφημα που μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Αυτό το εύκολο στην παρασκευή του μείγμα φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά και είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να υποστηρίξουν τις προσπάθειές σας.

Το πρώτο συστατικό σε αυτό το σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα είναι το μηλόξυδο (δείτε εδώ πως βοηθάει στον οργανισμό μας), το οποίο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην προώθηση της υγιούς απώλειας βάρους βελτιώνοντας την πέψη και μειώνοντας την όρεξη. Ακολουθεί ο φρέσκος χυμός τζίντζερ, ο οποίος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως αποτελεσματική θεραπεία για την παχυσαρκία λόγω των λιποδιαλυτικών ενώσεων που περιέχει.

Τη συνταγή συμπληρώνουν το πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει θερμογενετικές ιδιότητες που βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας και το μέλι που προστίθεται για τη γλυκύτητά του και τη φυσική του ικανότητα να καταπολεμά τις φλεγμονές που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Για να φτιάξετε αυτό το ρόφημα αδυνατίσματος, απλά συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Απολαύστε το μία ή δύο φορές την ημέρα για να πετύχετε τους στόχους σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού για επιπλέον γεύση. Αν βρίσκετε τη γεύση πολύ ξινή, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μέλι ή πράσινο τσάι για να την εξισορροπήσετε.

Το μέλι παχαίνει;

σπιτικό ρόφημα αδυνατίσματος

Όταν σκεφτόμαστε το μέλι, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η γλυκύτητά του. Ωστόσο, το μέλι έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Ένα από αυτά τα οφέλη είναι η απώλεια βάρους. Αλλά μήπως το μέλι σας παχαίνει;

Η απάντηση είναι όχι. Το μέλι δεν σας παχαίνει. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αυξάνοντας το μεταβολισμό σας και καταστέλλοντας την όρεξή σας.

Πώς το μέλι βοηθά στην απώλεια βάρους

Το μέλι περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη, τα οποία είναι δύο τύποι απλών σακχάρων. Αυτά τα σάκχαρα μεταβολίζονται γρήγορα από το σώμα και χρησιμοποιούνται για ενέργεια.

Η φρουκτόζη μεταβολίζεται στο συκώτι και μετατρέπεται σε γλυκογόνο, το οποίο αποθηκεύεται στο συκώτι και τους μυς. Η γλυκόζη μεταβολίζεται από όλα τα κύτταρα στο σώμα, είτε ως ενέργεια είτε ως λίπος.

Το μέλι όχι μόνο σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και να αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη, αλλά σας βοηθά επίσης να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Το μέλι σας κάνει να αισθάνεστε γρήγορα χορτάτοι, ώστε να μην τρώτε πάρα πολύ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.