Θα είσαι μισή μέχρι τον Αύγουστο - Σπιτικό αδυνατιστικό ρόφημα με καρπούζι και λεμόνι

Θα "ξεφουσκώσεις" αμέσως

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα είσαι μισή μέχρι τον Αύγουστο - Σπιτικό αδυνατιστικό ρόφημα με καρπούζι και λεμόνι

Σίγουρα δεν ήξερες μέχρι σήμερα αυτό το σπιτικό αδυνατιστικό ρόφημα που θα σε κάνει να χάσεις 5 ολόκληρα κιλά μέχρι τον Αύγουστο! Δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από καρπούζι και λεμόνι.

Το καρπούζι είναι για το ανθρώπινο σώμα συνώνυμο της απώλειας βάρους. Δρα σχεδόν άμεσα, επειδή αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διουρητικό. Επιπλέον, ο χυμός του είναι εξίσου αποτελεσματικός με το φρούτο ολόκληρο.

Από την άλλη πλευρά, το λεμόνι σε αυτή τη συνταγή αποτελεί ιδανικό συστατικό ικανοποιώντας τον ουρανίσκο σας. Παράλληλα σας βοηθάει να αδυνατίσετε αποτελεσματικά και να διατηρείτε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα.

Σπιτικό αδυνατιστικό ρόφημα με καρπούζι και λεμόνι

Υλικά

  • 1 φέτα καρπούζι
  • 3 φλιτζάνια νερό λεμονιού
  • παγάκια

Οδηγίες

  • Σε ένα μεσαίο δοχείο αναμείξτε το νερό λεμονιού με το καρπούζι.
  • Έπειτα δοκιμάστε πόσο ξινό είναι. Αν είναι εντάξει, μην προσθέσετε τίποτα άλλο.
  • Χτυπήστε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αν θέλετε, προσθέστε παγάκια.

Κι αν θες να χάσεις λίπος από την κοιλιά πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το σπιτικό ρόφημα!

Οφέλη του καρπουζιού

Το καρπούζι είναι ένα μεγάλο φρούτο, γνωστό επιστημονικά ως Citrullus lanatus. Προέρχεται από τη νότια Αφρική και ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα πεπόνια, τα κολοκυθάκια, τις κολοκύθες και τα αγγούρια (Cucurbitaceae). Υπάρχουν 5 κοινές ποικιλίες καρπουζιού: με σπόρους, χωρίς σπόρους, μίνι, κίτρινο και πορτοκαλί.

Το καρπούζι περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών, περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό. Αποτελεί επίσης μια καλή διαιτητική πηγή κιτρουλλίνης και λυκοπενίου, δύο πολύ σημαντικών φυτοχημικών ουσιών.

Η κατανάλωση καρπουζιού (ή και του χυμού του) μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της αποθεραπείας των καταπονημένων μυών.

Τα καρπούζια συνήθως τρώγονται φρέσκα, μπορούν όμως να μετατραπούν σε χυμό ή να προστεθούν σε smoothies.

Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό (91%) και υδατάνθρακες (7.6%). Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και λίπος είναι σχεδόν μηδενική και έχει πολύ λίγες θερμίδες.