Θα σε ξεφουσκώσει αμέσως - Θαυματουργό σπιτικό ρόφημα με αχλάδι και τα cranberries

Θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα σε ξεφουσκώσει αμέσως - Θαυματουργό σπιτικό ρόφημα με αχλάδι και τα cranberries

Θες να ξεφουσκώσεις και να χάσεις μερικά κιλάκια πριν έρθει το καλοκαίρι; Σου έχουμε την λύση και αυτή είναι ένα σπιτικό ρόφημα με μόνο δύο υλικά: Αχλάδι και cranberries, ενώ εξίσου καλό είναι κι αυτό με λεμόνι και καρπούζι.

Θαυματουργό σπιτικό ρόφημα με αχλάδι και τα cranberries

Οι φρουτοχυμοί είναι εύγευστοι, χορταστικοί, εύκολοι στην προετοιμασία και πολύ πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Το αχλάδι και τα cranberries έχουν όλα αυτά τα θετικά γνωρίσματα. Ο χυμός του θα σας βοηθήσει να τονώσετε το μεταβολισμό σας, οπότε να κάψετε λίπος και να μειώσετε το βάρος σας. Επίσης, θα σας αυξήσει την ενέργεια και την όρεξη μέσα στην ημέρα σας.

 Θαυματουργό σπιτικό ρόφημα με αχλάδι και τα cranberries

Σε ό,τι αφορά στο αχλάδι, αξίζει να προσθέσουμε ότι αποτελεί σημαντική πηγή μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C. Ο χυμός από τα κράνμπερι είναι, εκτός των άλλων, βοηθητικός ως προς την πρόληψη διάφορων μολύνσεων της κύστης, όπως αυτής που σχετίζεται με το βακτήριο E. Coli.

Πώς βοηθάει το αχλάδι στο αδυνάτισμα

Το φυλλικό οξύ και η νιασίνη είναι σημαντικά για την κυτταρική λειτουργία και την παραγωγή ενέργειας, ενώ η προβιταμίνη Α υποστηρίζει την υγεία του δέρματος και την επούλωση των πληγών. Τα αχλάδια είναι επίσης μια πλούσια πηγή χαλκού και το καλίου. Ο χαλκός παίζει ρόλο στην ανοσία, τον μεταβολισμό της χοληστερόλης και τη λειτουργία των νεύρων, ενώ το κάλιο βοηθά στη σύσπαση των μυών και στην καρδιακή λειτουργία. Επιπλέον, αυτοί οι καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινόλης, που προστατεύουν από οξειδωτικές βλάβες. Φροντίστε να τρώτε ολόκληρο το αχλάδι, καθώς η φλούδα μπορεί να έχει έως και έξι φορές περισσότερες πολυφαινόλες από τη σάρκα.

Τα αχλάδια είναι μια εξαιρετική πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Αυτές οι ίνες συμβάλλουν στη διατήρηση της κανονικότητας του εντέρου με την αποσκλήρυνση και τη συσσώρευση των κοπράνων.

Τα αχλάδια προσφέρουν πολλές ωφέλιμες φυτικές ενώσεις που δίνουν σε αυτούς τους καρπούς τις διαφορετικές αποχρώσεις τους. Για παράδειγμα, οι ανθοκυάνες βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία. Παρόλο που απαιτείται ειδική έρευνα για τις ανθοκυανίνες αχλαδιών, πολυάριθμες μελέτες υποδεικνύουν ότι η υψηλή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε ανθοκυανίνες, όπως τα μούρα, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα αχλάδια με πράσινο δέρμα διαθέτουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο ενώσεις απαραίτητες για να κρατήσουν την όραση ασφαλή στο πέρασμα του χρόνου.