Τα μυστικά που ακολουθούν οι μπαλαρίνες και δεν ξεπερνούν τα 50 κιλά - Τι πίνουν και τρώνε καθημερινά

9+1 μυστικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα μυστικά που ακολουθούν οι μπαλαρίνες και δεν ξεπερνούν τα 50 κιλά - Τι πίνουν και τρώνε καθημερινά

Οι μπαλαρίνες μπορεί να είναι αδύνατες, ωστόσο, έχουν πολύ υγιεινά κορμιά και αυτό γιατί δεν ακολουθούν εξαντλητικές δίαιτες αλλά διατροφικά tips έτσι ώστε να απολαμβάνουν τα φαγητά που θέλουν με μέτρο και σωστό τρόπο.

Οι διατροφικές τους συνήθειες μάλιστα, μπορούν να βοηθήσουν και εκείνους που δεν ασχολούνται με το μπαλέτο. Ενώ, άνετα μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας σπιτικά ροφήματα αδυνατίσματος.

Τα 12 μυστικά που ακολουθούν οι μπαλαρίνες για να παραμένουν σταθερές σε κιλά

  1. Αραιώστε το γάλα: Δοκιμάστε να αραιώσετε το γάλα με νερό: 1 παγάκι για κάθε ποτήρι με γάλα. Αυτό το απλό τέχνασμα μετατρέπει το γάλα σε ρόφημα με χαμηλά λιπαρά και σας βοηθά να αποφύγετε το φούσκωμα.
  2. Μην αποκλείετε τα αγαπημένα σας γεύματα: Εκτός από την προσπάθεια να τρώτε λιγότερα πρόχειρα φαγητά γενικά, ίσως θελήσετε να τα συνοδεύσετε με κάτι πιο υγιεινό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φάτε ένα χάμπουργκερ, είναι καλύτερα να το φάτε με σαλάτα παρά με τηγανιτές πατάτες.
  3. Προτιμήστε ιαπωνική και κινέζικη κουζίνα: Τα γεύματα αυτά δεν περιέχουν επιπλέον λίπη και συντηρητικά, καθώς μαγειρεύονται με φρέσκα συστατικά: λαχανικά, μανιτάρια, θαλασσινά και φύκια. Η κατανάλωση αυτών των νόστιμων φαγητών με ξυλάκια είναι εξαιρετική για τη δίαιτα, καθώς η τροφή καταναλώνεται πιο γρήγορα.
  4. Υπάρχουν κανόνες για το νερό: Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της κατανάλωσης τουλάχιστον 1,5-2 λίτρων νερού ημερησίως, αλλά θα πρέπει να επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να το πιείτε. Οι μπαλαρίνες δεν πίνουν νερό όταν τρώνε ή αμέσως μετά το γεύμα. Το νερό μπορεί να διαλύσει τα οξέα του στομάχου και να επηρεάσει τη διαδικασία πέψης των τροφίμων.
  5. Μικρότερες μερίδες φαγητού: Αυτό το τέχνασμα είναι πολύ απλό: τρώτε τη μισή ποσότητα χωρίς να αλλάζετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Για να συνηθίσετε εύκολα σε τέτοιες αλλαγές, αγοράστε ένα νέο σερβίτσιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα πιάτο με ένα μεγάλο μπολ που μπορεί να χωρέσει μια καλή ποσότητα φαγητού.

Τα μυστικά διαίτης που ακολουθούν οι μπαλαρίνες

  1. Μη φοβάστε τους υδατάνθρακες: Ο αποκλεισμός των υδατανθράκων από τη διατροφική σας ρουτίνα είναι ένα κοινό λάθος των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα. Οι υδατάνθρακες αποτελούν κύρια πηγή ενέργειας. Γι’ αυτό η έλλειψη υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο αδυναμία και κόπωση, αλλά και σοβαρά προβλήματα με το σώμα, ειδικά στις γυναίκες.
  2. Μην αναμιγνύετε διαφορετικές πρωτεΐνες: Δεν πρέπει να αναμιγνύετε πρωτεΐνες από διαφορετικές ομάδες τροφίμων σε ένα γεύμα, εάν θέλετε η πέψη να γίνει σωστά. Για παράδειγμα, τα ψάρια, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά είναι ένας κακός συνδυασμός. Το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει ανάμεσα στην κατανάλωση αυτών των προϊόντων πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ώρες.
  3. Ξεχάστε τη μαγιονέζα: Η μαγιονέζα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς από τις διατροφικές σας συνήθειες. Αυτό το προϊόν υψηλής θερμιδικής αξίας χωνεύεται πολύ αργά. Μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο στη σαλάτα σας ή να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα. Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτή, δοκιμάστε να προσθέσετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στη μαγιονέζα σε αναλογία 1:1.
  4. Καθιερώστε «γρήγορες» ημέρες μία φορά κάθε 2 εβδομάδες: Όταν οι μπαλαρίνες πρέπει να χάσουν βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα υιοθετούν τις «γρήγορες» μέρες. Ωστόσο, αυτές δεν πρέπει να εμφανίζονται περισσότερες από μία φορές κάθε δύο εβδομάδες. Ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας «γρήγορης» ημέρας με βάση το χυμό ντομάτας:
  5. Σκεφτείτε θετικά: Πρέπει να σκεφτείτε θετικά για να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετύχετε. Αυτό αφορά και την ισορροπημένη διατροφή. Μόλις αρχίσετε να σκέφτεστε τον σωστό τρόπο και να συνειδητοποιείτε ποιος είναι ο κύριος στόχος σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να φροντίσετε το σώμα σας και θα συνεχίσετε εύκολα να κάνετε ό,τι ξεκινήσατε!

5+1 αγαπημένες τροφές για να εξαφανίσεις μια για πάντα το λίπος

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όσο να ναι όλοι και όλες έχουν ανάγκη να βάλουν κάτι πιο ανάλαφρο, κάτι πιο κοντό για να αντέξουν λίγο καλύτερα στις μεγάλες ζέστες. Από την άλλη όμως δεν είναι λίγοι όσοι δεν έχασαν τα κιλά του Πάσχα και έτσι αγχώνονται για το λίπος, που έχει μείνει στην κοιλιά.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, εκτός από τον τρόπο για να μπεις στο περσινό σορτσάκι σε μια μόλις εβδομάδα, σου έχουμε βρει 6 τροφές, τις οποίες αν αποφασίσεις να καταναλώσεις και να εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφικό πλάνο, τότε θα πεις μια για πάντα αντίο στο τοπικό πάχος, που έχει μείνει στην κοιλιακή χώρα και δε λέει να φύγει με τίποτα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι σύµµαχος σου στην προσπάθειά σου να έχεις επίπεδη κοιλιά αφού επί χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο φυσικούς τρόπους για να καταπολεµήσεις το φούσκωµα. Έρευνες στο πανεπιστήµιο Columbia απέδειξαν ότι, η κατανάλωση αφεψήματος µε βάση το τζίντζερ βοήθησε τους συμμετέχοντες να νιώθουν πιο χορτάτοι µετά από ένα γεύµα.

Μάραθος

Ο µάραθος είναι το αιωνόβιο βότανο που εδώ και εκατοντάδες χρόνια χρησιµοποιείται για την αναπάντεχα ευεργετική δράση που έχει στον οργανισµό. Περιορίζει την εµφάνιση κολικών και µειώνει το φούσκωµα στην κοιλιά. Μπορείς να φτιάξεις µε αυτόν αφέψηµα ή απλώς να τον απολαύσεις μαζί με τη σαλάτα σου.

Πράσινο τσάι

Η επιστήµη και οι food bloggers ορκίζονται στις µαγικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Το αφέψηµα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που αυξάνει την ενέργειά σου, καίει το λίπος και µειώνει αισθητά το πρήξιµο. 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ηµέρα βοήθησαν τους συµµετέχοντες σε µια έρευνα να χάσουν διπλάσιο βάρος, ειδικά τους µεσήλικες, συγκριτικά µε όσους δεν έπιναν καθόλου.

Χάσε λίπος - Κοιλιά

Φακές

Όπως όλα τα όσπρια, έτσι και οι φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ίνες ενώ είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, γεγονός που θα βοηθήσει τον µεταβολισµό σου. Οι φακές µπορούν να χρησιµοποιηθούν σε σαλάτες ή σε σούπες ή ως συνοδευτικό σε κάποιο πιάτο αντικαθιστώντας το ρύζι.

Μπανάνες

Εκτός από το κάλιο που περιέχουν είναι και πλούσιες σε ανθεκτικό άµυλο, έναν τύπο φυτικής ίνας που περιέχεται σε κάποιους υδατάνθρακες και βοηθάει τον οργανισµό να κάνει ευκολότερη πέψη. Επιπλέον, το ανθεκτικό άµυλο βοηθάει το συκώτι να καίει περισσότερο λίπος ενώ συνολικά η µπανάνα εµποδίζει την κατακράτηση υγρών στο σώµα άρα µειώνει και το φούσκωµα στην κοιλιά.

Πιπεριές τσίλι

Οι καυτερές τροφές ενεργοποιούν τον µεταβολισµό ενώ σου προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στις πιπεριές την καυτερή γεύση, βοηθάει να µην πάρεις βάρος. Σε έρευνα που διεξήχθη στην Αµερική, όσοι κατανάλωσαν τροφές που περιείχαν καψαϊκίνη δεν είχαν λιγούρες για γλυκά και αλµυρές λιχουδιές πλούσιες σε λιπαρά και συνολικά είχαν µειωµένη όρεξη.

Μπορείς να απολαύσεις τις πιπεριές στην οµελέτα σου, στη σαλάτα, τηγανητές ή και ωµές.