Το σπιτικό ρόφημα με δυο υλικά που θα σου εξαφανίσει στο πι και φι την κυτταρίτιδα - Θα αποτελεί πια παρελθόν

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Το σπιτικό ρόφημα με δυο υλικά που θα σου εξαφανίσει στο πι και φι την κυτταρίτιδα - Θα αποτελεί πια παρελθόν

Ένα από τα μεγαλύτερα "προβλήματα" για τις περισσότερες γυναίκες είναι η κυτταρίτιδα καθώς πολλές είναι εκείνες οι οποίες υποστηρίζουν πως δεν τους αρέσει ως εικόνα, ωστόσο είναι κάτι το οποίο πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό αφού κανείς δεν αγγίζει την τελειότητα.

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να πίνεις, αυτό το θαυματουργό σπιτικό ρόφημα, με λεμόνι και πιπέρι καγιέν που σου προτείνουμε, είναι σιγουράκι πως θα αποτελεί παρελθόν για εσένα η κυτταρίτιδα.

Το ρόφημα αυτό, μπορείς να το φτιάξεις με υλικά που έχεις πάντα στην κουζίνα σου και μέσα σε λίγο μόνο καιρό, υπόσχεται να κάνει το σώμα σου να αλλάξει σημαντικά. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το απόλυτο σπιτικό ρόφημα με 2 υλικά που θα σε δικαιώσει.

Σπιτικό ρόφημα κατά της κυτταρίτιδας με πιπέρι & λεμόνι

  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • ½ κ.γ. τριμμένο πιπέρι καγιέν

Γεμίζουμε ένα ποτήρι με νερό (σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε το λεμόνι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Η «θεραπεία» κυτταρίτιδας με το ρόφημα πιπέρι καγιέν – λεμόνι, μπορεί να εφαρμοστεί για μία εβδομάδα καταναλώνοντας μέχρι δύο (το πολύ) ποτήρια ροφήματος ανά ημέρα.

ρόφημα για κυτταρίτιδα

Δεν πρέπει ωστόσο να το παρακάνεις! Καλό θα ήταν να σταματήσεις την κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος για μερικές εβδομάδες (1-2) και να το ξανά αρχίσεις για ακόμα μία βδομάδα.

Μετά από 3-4 μήνες πες αντίο στην κυτταρίτιδα και καλωσόρισε τον ανανεωμένο σου εαυτό με σφριγηλό και υγιές δέρμα.

Πώς βοηθάει το πιπέρι καγιέν να χάσετε βάρος

Το κύριο δραστικό συστατικό του πιπεριού καγιέν είναι η καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη βρίσκεται και σε άλλα είδη πιπεριών. Ερευνητές πιστεύουν ότι η καψαϊκίνη είναι μια θερμογόνο χημική ουσία. Ένα θερμογόνο χημικό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας και στη μείωση της όρεξής σας.

Παλαιότερη μελέτη από 2003 διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν φρέσκες πιπεριές τσίλι αύξησαν τον μεταβολικό τους ρυθμό έως και 30 λεπτά μετά την κατανάλωση. Ο μεταβολικός σας ρυθμός επηρεάζει τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας μετατρέπει τα τρόφιμα και τα ποτά σε ενέργεια. Όταν ο μεταβολισμός σας είναι πιο γρήγορος, το σώμα σας είναι πιο πιθανό να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά σε ενέργεια αντί για αποθηκευμένο λίπος.

Όταν τρώτε πικάντικη πάπρικα, προκαλεί τη θερμοκρασία του σώματός σας. Όταν η θερμοκρασία σας αυξάνεται, το σώμα σας περνά σε κατάσταση ψύξης. Αυτός είναι ο λόγος που το σώμα σας καίει θερμίδες. Μελέτη 2011 διαπίστωσε ότι τα άτομα που δεν τους άρεσαν τα πικάντικα τρόφιμα είχαν καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους όταν άρχισαν να παίρνουν κάψουλες καγιέν.