7 minutes workout: Αυτή είναι η νέα τάση στη γυμναστική που κάνει θαύματα!

7 minutes workout: Αυτή είναι η νέα τάση στη γυμναστική που κάνει θαύματα!

Δεν χρειάζεται πια να λιώνετε στα γυμναστήρια, ούτε να πανικοβάλλεστε κάθε φορά που πήζετε στη δουλειά και δεν προλαβαίνετε να ξεκλέψετε χρόνο για να φροντίσετε τη σωματική σας κατάσταση.

Η νέα τάση στη γυμναστική λέγεται «7 minutes workout» κι έχει γίνει αποδεκτή από ειδικούς και επιστήμονες. Διαβάστε παρακάτω...

Εμείς τη δοκιμάσαμε και πραγματικά έχει αποτέλεσμα. Στην αρχή, η νέα αυτή μέθοδος αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, όταν όμως οι Νew Υork Τimes δημοσίευσαν μια έρευνα πάνω στο ζήτημα, οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν και αυτό το επαναστατικό πρόγραμμα απέκτησε χιλιάδες φαν σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι: Είναι μια εφαρμογή που την κατεβάζετε από τον υπολογιστή σας πολύ εύκολα. Στην ουσία, πρόκειται για κύκλους ασκήσεων που μπορείτε να τους εκτελείται οπουδήποτε για εφτά λεπτά κάθε μέρα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν τοίχο και μια καρέκλα.

Τι περιλαμβάνει: Δώδεκα ασκήσεις, που γίνονται κυκλικά, σε συγκεκριμένο χρόνο, περίπου 30’’ , με μικρές παύσεις ανάμεσα τους. Ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες, είναι πολύ ακριβείς και μην κάνετε του κεφαλιού σας.

Πόση ώρα διαρκεί: Είπαμε, επτά λεπτά μόνο. Αλλά το θέμα είναι να τις κάνετε καθημερινά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν τις επαναλαμβάνετε δύο ή τρεις φορές, δηλαδή περίπου για είκοσι λεπτά, σαφώς θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά μην ξεκινήσετε από την αρχή ανεβάζοντας τη διάρκεια, κάντε το σταδιακά.

Έχει αποτέλεσμα; Αναμφίβολα. Μην περιμένετε φυσικά από τη πρώτη εβδομάδα να αποκτήσετε κοιλιακούς φέτες και αγαλματένιους γλουτούς. Χρειάζεται χρόνο για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα. Όμως σίγουρα από τις πρώτες μέρες, θα νιώσετε ότι η φυσική σας κατάσταση βελτιώνετε. Πώς θα νιώσετε: Στην αρχή αυτά τα επτά λεπτά είναι επίπονα. Οι καρδιακοί παλμοί ανεβαίνουν, μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων ασκήσεων, και θα νιώσετε να ιδρώνετε. Προς το τέλος των ασκήσεων, οι κάμψεις με περιστροφή με τη χρήση της καρέκλας, έρχονται να δοκιμάσουν πραγματικά τα όρια αντοχής σας. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια, σίγα σιγά το σώμα σας θα συνηθίσει.

Σε τι μας βοηθά αυτή η άσκηση: Η κυκλική προπόνηση υψηλής έντασης δεν είναι μια νέα ιδέα. Έχει δοκιμαστεί και μελετηθεί για πολύ καιρό. Έρευνες απέδειξαν ότι, παρά τη σύντομη διάρκειά της, τα οφέλη, αν ακολουθήσει κανείς επιμελώς το πρόγραμμα, είναι μακροχρόνια: ενίσχυση του μεταβολισμού, καταπολέμηση της αύξησης του σωματικού βάρους, ακόμα και αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Βέβαια υπάρχουν και οι επικριτές της μεθόδου, που αν και υποστηρίζουν ότι έστω και μια άσκηση είναι καλύτερη από το τίποτα, δεν πιστεύουν ότι επτά λεπτά μόνο μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τι επίπεδο φυσικής κατάστασης απαιτείται: Οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές, όμως αυτό που έχει μεγάλη σημασία, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η κατανόηση της τεχνικής των ασκήσεων και η ακρίβεια, που απαιτείται κατά την εκτέλεσή τους, προκειμένου να έρθουν τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Η σωστή εκτέλεση βέβαια απαιτεί την προθυμία και τη θέληση του καθενός από εμάς να αντεπεξέλθει και να χειριστεί τον βαθμό δυσκολίας, που η διάρκεια του κύκλου των ασκήσεων αυτών απαιτεί.

Βέβαια, χρειάζεται προσοχή και η συμβουλή του γιατρού για άτομα με υπέρταση ή καρδιακά προβλήματα.

Πόσο κοστίζει: Απολύτως τίποτα!

Οπότε πραγματικά δεν έχετε και τίποτα να χάσετε, παρά να δοκιμάσετε κι εσείς.

Πηγή: bovary.gr